„Two Minutes To Midnight” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Nincs szerkesztési összefoglaló
QRucz (vitalap | szerkesztései)
26. sor: 26. sor:
===Castiel===
===Castiel===


{{fő|Az Odaát mellékszereplőinek listája#Crowley}}
{{fő|Az Odaát mellékszereplőinek listája#Castiel}}


===Crowley===
===Crowley===

A lap 2010. május 13., 10:49-kori változata

?
Odaát
5. évad, 21. epizód
Fájl:Supnat5x21.jpg
Eredeti címTwo Minutes To Midnight
VendégszereplőJim Beaver (Bobby Singer),
Misha Collins (Castiel),
Mark Sheppard (Crowley),
Eric Johnson (Halál),
Rocky Anderson (démon),
Mark Ghanimé (dr. Drake)
ÍróEric Kripke
Sera Gamble
RendezőPhil Sgriccia
Első sugárzás2010. május 6.
Kronológia
ElőzőThe Devil You Know
KövetkezőSwan Song
Az Odaát epizódjainak listája

A Two Minutes To Midnight az Odaát című televíziós sorozat ötödik évadának huszonegyedik epizódja.

Cselekmény

Dean Bobby-nál veri ki a balhét, amiért fivére azon morfondírozik, hogy testébe fogadja Lucifert, majd magát feláldozva zárja vissza ketrecébe. Telefoncsörgés, a vonal másik végén Castiel, immár egy kórházban fekve, emberként, elveszítve minden megmaradt angyali képességét. Mielőtt Dean letenné a telefont, megígéri Casnek, Bobby majd elintézi hazajutását, illetve elfogadja bocsánatkérést, amiért nemet mondott Mihálynak.

A két fivér éjszaka Iowába utazik, ahol Pestis is tartózkodik, és orvosként egy öregek otthonában öli az embereket. Betérve, Dean az őrszobán leüti az illetékest, majd hosszú időt töltenek a monitorok előtt, mire az egyiken ráakadnak a lovasra, aki bezavarja a kamerákat. Azonban Pestis az épületben tartózkodó démon segítőjétől értesül a Winchesterek érkezéséről, és csapdába csalja, és az otthon összes bennlévőjével együtt, elkábítja őket képességével. Úgy dönt, hiába porhüvelyek, mindkettőjüket megöli, amikor is betoppan Cas, és noha halandóként ő is rosszul lesz, a földön heverő démonölő tőrrel leszúrja a démont, majd Pestis ujjáról a gyűrűt. A gonosztevő eltűnik, előtte még úgy szól, már úgyis késő mindez. Visszatérve Bobby-hoz, az kijelenti, biztosra tudja, hogy Halál hamarosan Chicagoba érkezik, amit egy hatalmas vihar keretében, el fog törölni a Föld színéről. Deanék kérdőre vonják, honnan tudja mindezt, mire Crowley szólal meg mellettük, és kiderül, Bobby egyezséget kötött vele, ezt pedig bizonyítja egy csók, melyet a démon lefényképezett telefonjával. Hiába támadják le a tesók, az csak a közös munka után hajlandó elengedni az alkut, ugyanis ez a biztosítéka, hogy nem ölik meg. Sam később négyszemközt beszél bátyjával, és mondja el neki, hogy minden tőle telhetőt megtesz Lucifer ártalmatlanítása érdekében. A csevejt Crowley zavarja meg; a démonok másnap fogják elkezdeni a Croatoan vírus terjesztését, mint a sertésinfluenza ellenszerét, ezt pedig meg kell akadályozniuk. Estére a team elkészül, Crowley egy sarlóféleséget ad át Deannek, mely szerinte végez a Halállal is, illetve felállítja Bobby-t a tolószékéből, utalva rá, hogy ez az ő ajándéka az alkuban.

Természetfeletti lények

Castiel

Crowley

Halál

Pestis

Démonok

A démonokat a folklórban, mitológiában és a vallásban egyaránt olyan természetfeletti lényként, gonosz szellemként írják le, melyeket meg lehet idézni, és irányítani is lehet. Közeledtüket általában elektromos zavarok jelzik, maguk mögött pedig ként hagynak.

Croatoan vírussal fertőzöttek

Eme démoni vírus egy veszedelmes kórokozó, mely az emberek vérével keveredve fertőz, majd a véráramba jutás utáni néhány perc elteltével kezd hatni: az illető teljesen kifordul önmagából, agresszívvá válik, tudtán kívül minden embert megtámad. Mivel ellenszer a vírusra nincs, a fertőzötteket megállítani csupán megölésükkel lehet. Valószínűleg démonok fejlesztették ki.

Időpontok és helyszínek

  • 2010. tavasza
- Sioux Falls, Dél-Dakota
- Davenort, Iowa
- Chicago, Illinois

Zenék

  • Jen Titus - O Death

Külső hivatkozások