„Nakamura Hiro” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Nincs szerkesztési összefoglaló
a Hiro Nakamura lapot átneveztem Nakamura Hiro névre (az átirányítást felülírva): WP:JAPÁN
(Nincs különbség)

A lap 2010. április 11., 21:51-kori változata

Hiro Nakamura
Hősök-szereplő
Fájl:Hiro nakamura.jpg
Első megjelenéseTeremtés
MegszemélyesítőjeMasi Oka
Hiro Nakamura adatai
Nemeférfi
Életkora24
KépességeiA téridő-kontinuum befolyásolásával:
Foglalkozásaprogramozó
SzüleiKaito Nakamura (apa, elhunyt)
Ishi Nakamura (anya, elhunyt)
TestvérekKimiko Nakamura (nővér)

Hiro Nakamura (中村広 ,Nakamura Hiro) egy kitalált szereplő a Hősök (Heroes) című televíziósorozatban, akit Masi Oka alakít. Hiro Tokióban él, és programozóként dolgozik. Először munka közben fedezi fel, hogy képes befolyásolni az idő folyását. Később felismeri, hogy a téridő-kontinuum manipulálásával teleportációra is képes és lehetővé válik számára az időutazás is.

Hiro szereti a szuperhősökről szóló képregényeket és a sci-fit. A kezdetben naiv és esetlen, ugyanakkor túlon-túl lelkes Hiro okozza a sorozat vidám perceit, de egyben ő az egyedüli karakter, aki örömmel veszi képességeit és rögtön a képregényekből megismert hősiesség felé törekszik.

A legjobb – és úgy tűnik, egyetlen – barátja munkatársa, Ando Masahashi. Neki számol be elsőként, miután felfedezi képességét. Hiro angoltudása kezdetben igen szegényes, így eleinte csak japánul beszél és Andóra támaszkodik, mint tolmácsra. Idővel, Ando segítségével, valamint azáltal, hogy 3 hónapot a múltban tölt, hogy megmentse szerelmét, a pincérnőként dolgozó Charlie-t, nyelvismerete folyamatosan fejlődik.