„Kurzus” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
SamatBot (vitalap | szerkesztései)
a kisebb formai javítások
Syp (vitalap | szerkesztései)
Nincs szerkesztési összefoglaló
1. sor: 1. sor:
{{nincs forrás}}
A '''kurzus''' az a keret, amelyben a [[hallgatók]] meghatározott rend (előadás, gyakorlat, házi feladat, stb.) szerint gyarapítják tudásukat, és arról számot is adnak. A szó a latin cursus-ból ered, amelynek eredeti jelentése: futás, futam, folyam. A tanulmányok tervezett sorozatáról van szó, a fogalmat az oktatásban a XVI. században kezdték el használni először. Vannak olyan oktatási struktúrák, ahol a kurzus alatt több hónapon át tartó tanfolyamot értenek (pl. idegennyelvi kurzus, számítógép-kezelői kurzus), de a felsőoktatásban a képzés meghatározott képzési időszakokra, jellemzően félévekre tagolódik, így a kurzus alatt egy képzési időszak (szemeszter, trimeszter) terjedelmű tanulási folyamatot értünk.

A '''kurzus''' az a keret, amelyben a [[hallgató]]k meghatározott rend (előadás, gyakorlat, házi feladat, stb.) szerint gyarapítják tudásukat, és arról számot is adnak. A szó a latin cursus-ból ered, amelynek eredeti jelentése: futás, futam, folyam. A tanulmányok tervezett sorozatáról van szó, a fogalmat az oktatásban a XVI. században kezdték el használni először. Vannak olyan oktatási struktúrák, ahol a kurzus alatt több hónapon át tartó tanfolyamot értenek (pl. idegennyelvi kurzus, számítógép-kezelői kurzus), de a felsőoktatásban a képzés meghatározott képzési időszakokra, jellemzően félévekre tagolódik, így a kurzus alatt egy képzési időszak (szemeszter, trimeszter) terjedelmű tanulási folyamatot értünk.

{{csonk}}


[[Kategória:Oktatás]]
[[Kategória:Oktatás]]

[[en:Course (education)]]
[[ca:Assignatura]]
[[de:Kurs (Lehrveranstaltung)]]
[[eo:Kurso]]
[[he:קורס]]
[[lt:Kursai]]
[[nl:Cursus]]
[[no:Kurs]]
[[simple:Subject (school)]]
[[sv:Kurs (utbildning)]]

A lap 2010. március 14., 20:11-kori változata

A kurzus az a keret, amelyben a hallgatók meghatározott rend (előadás, gyakorlat, házi feladat, stb.) szerint gyarapítják tudásukat, és arról számot is adnak. A szó a latin cursus-ból ered, amelynek eredeti jelentése: futás, futam, folyam. A tanulmányok tervezett sorozatáról van szó, a fogalmat az oktatásban a XVI. században kezdték el használni először. Vannak olyan oktatási struktúrák, ahol a kurzus alatt több hónapon át tartó tanfolyamot értenek (pl. idegennyelvi kurzus, számítógép-kezelői kurzus), de a felsőoktatásban a képzés meghatározott képzési időszakokra, jellemzően félévekre tagolódik, így a kurzus alatt egy képzési időszak (szemeszter, trimeszter) terjedelmű tanulási folyamatot értünk.