„Nehézipar” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
SamatBot (vitalap | szerkesztései)
a kisebb formai javítások
1. sor: 1. sor:
A nehézipar az [[ipar]] egy területe. Alapvetően nem mindennapi fogyasztásra szánt, hanem tartós termékeket, illetve más termékek létrehozásához szükséges eszközöket állít elő. Kis élőmunkaigény és jelentős tőkeigény jellemzi. A 'nehéz' szó utalhat a végtermék tömegére (gépipar) vagy a termelési folyamat nehézkességére (vegyiipar) is.
A '''nehézipar''' az [[ipar]] egy területe. Alapvetően nem mindennapi fogyasztásra szánt, hanem tartós termékeket, illetve más termékek létrehozásához szükséges eszközöket állít elő. Kis élőmunkaigény és jelentős tőkeigény jellemzi. A 'nehéz' szó utalhat a végtermék tömegére (gépipar) vagy a termelési folyamat nehézkességére (vegyiipar) is.


==Ágazatok==
==Ágazatok==
10. sor: 10. sor:
*[[Építőipar]]
*[[Építőipar]]
*[[Hadiipar]]
*[[Hadiipar]]



[[Kategória:Gazdaság]]
[[Kategória:Gazdaság]]

A lap 2010. február 1., 21:30-kori változata

A nehézipar az ipar egy területe. Alapvetően nem mindennapi fogyasztásra szánt, hanem tartós termékeket, illetve más termékek létrehozásához szükséges eszközöket állít elő. Kis élőmunkaigény és jelentős tőkeigény jellemzi. A 'nehéz' szó utalhat a végtermék tömegére (gépipar) vagy a termelési folyamat nehézkességére (vegyiipar) is.

Ágazatok

A nehéziparban több üzletág található: