„Ballantine’s” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
-
a Visszaállítottam a lap korábbi változatát: 94.21.201.100 (vita) szerkesztéséről Thijs!bot szerkesztésére
27. sor: 27. sor:
*[http://www.ballantines.hu Hivatalos magyar honlap]
*[http://www.ballantines.hu Hivatalos magyar honlap]
*[http://www.pernod-ricard-hungary.com Hivatalos magyarországi forgalmazó]
*[http://www.pernod-ricard-hungary.com Hivatalos magyarországi forgalmazó]
*[http://recept.l8.hu Receptek]


[[Kategória:Whiskyk]]
[[Kategória:Whiskyk]]

A lap 2010. január 14., 12:00-kori változata

A Ballantine's a világ egyik legnépszerűbb skót whiskyje, melyet titkos recept alapján, több mint 40 különböző maláta és gabona whiskyből kevernek.

Története

Skóciában 1494-ben említik először a kelta nyelven „uisge beatha”, azaz az élet vize névre hallgató italt, majd 1823-ban jelentős adócsökkentés mellett engedélyhez kötötték a whisky előállítását. Ekkor alakultak az első, ma már világhírű lepárlóüzemek, mint például a George Ballantine (1807-1891) által Edinburgh-ban alapított vállalkozás. A fiai kezében tovább virágzó alkoholkereskedés 1903-ban elnyerte a Royal Warrant kitüntető címet.

1919-ben a család eladta üzletét, az új tulajdonosok pedig sikeresen vették célba az USA piacait is. A szesztilalom dacára, az 1930-as évek közepére már a Ballantine's-é volt a keleti part legjobb értékesítési hálózata. A 60-as években aztán a cég Európát is meghódította, a 70-es években pedig a keleti blokkban is a Ballantine's termékei voltak a legkeresettebb skót whiskyk.

A Ballantine's név mára jól ismert minden whisky fogyasztó számára szerte a világon.

Típusai

  • Ballantine's Finest: A Ballantine's Finest a világ egyik legnépszerűbb skót whiskyje, melyet titkos recept alapján, több mint 40 különböző maláta és gabona whiskyből kevernek. Fiatalos, minden alkalomhoz illő ital, kedvelői koruktól függetlenül aktív társasági életet élő férfiak és nők világszerte.
  • Ballantine's 12 éves: Az aranyszínű 12 éves Ballantine's selymesen lágy, a tökéletességig fejlesztett ízét számos legalább 12 évig érlelt whisky adja. A hosszú érlelés tökéletes ízharmóniát teremt, a nemes aromát elegáns palack és csomagolás rejti.
  • Ballantine's 17 éves: A 17 éves Ballantine's whisky klasszikus receptje 75 évre tekint vissza. Mély és komplex ízvilága miatt a távol-keleti fogyasztók számára "a skót whisky". Ez a közepesen testes ital az igazi műértőknek kínál klasszikus, de mégis kivételes ízt. Nem csoda, hogy ez a whisky nyerte a legtöbb díjat a 17 éves whiskyk között.
  • Ballantine's 21 éves: A kivételesen hosszú ideig érlelt 21 éves Ballantine's whisky sötét aranysárga színű, a sokéves érlelés következtében igen összetett, de könnyed ízű. Sokak számára ez a whisky a valódi skót whisky. Igazi, klasszikus ajándék ajánlat.
  • Ballantine's 30 éves: A 30 éves Ballantine's whisky egy ritka és exkluzív skót whisky, amely Skócia legkiválóbb maláta whiskyjeinek keveréke, melyeket mind minimum 30 évig érlelnek tölgyfa hordókban. A 30 éves a legöregebb a Ballantine’s portfoliójában és a legtovább érlelt whiskyk között is ritkaság. Természetesen a legkiválóbb minőséget képviseli. Csak nagyon limitált mennyiségben kerül forgalomba.

Források

Külső hivatkozások