„Edutus Egyetem” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Igiveit (vitalap | szerkesztései)
34. sor: 34. sor:
*Aaleni Főiskola (Németország) - 1994-től
*Aaleni Főiskola (Németország) - 1994-től
*Kokkolai Főiskola (Finnország) - 1999-től
*Kokkolai Főiskola (Finnország) - 1999-től
*Kortrijki Főiskola (Belgium) - 2008-tól
Christelijke Agrarische Hogeschole (Dronten University of Applied Sciences, Hollandia) - 2009-től
*Christelijke Agrarische Hogeschole (Dronten University of Applied Sciences, Hollandia) - 2009-től


== Rektor(ok) ==
== Rektor(ok) ==

A lap 2009. december 26., 22:24-kori változata

A Modern Üzleti Tudományok Főiskolája (rövidítve: MÜTF, angolul: College for Modern Business Studies) egy tatabányai központtal működő főiskola, melynek Budapesten, Székelyudvarhelyen és Dunaszerdahelyen van képzési központja.

Történet

A Modern Üzleti Tudományok Főiskoláját üzemeltető alapítványt 1990-ben hívták életre Tatabányán, amely 1991-re készítette el a Főiskola engedélyezéséhez szükséges dokumentációt. Az államilag elismert nem állami felsőoktatási intézmény tatabányai székhelyén 1992-ben kezdődött meg az oktatás.

1995-ben indul a Budapesti Tagozat (MÜTF-BP), majd 1996-ban átadják az új tatabányai épületet ('B'). A jelentős innováció hatására 1997-re az elméleti és gyakorlati képzés, az oktatás gyakorlatorientáltságe, a nyelvi és számítástechnikai képzés és a technikai felszereltség színvonalának felmérése alapján a MÜTF az ország legjobb gazdasági képzést nyújtó felsőoktatási intézménye. Az Ezredforduló Alapítvány felmérése figyelembe vette a rektorokkal, a főigazgatókkal, a fejvadász cégekkel, a humánerőforrás-menedzserekkel folytatott interjúk eredményei mellett a hallgatók véleményét is.

1998-ban indul az első határon túli képzési központ, Székelyudvarhelyen, amelyet gyorsan követ a dunaszerdahelyi is (1999). Ebben az évben költözött a budapesti tagozat is jelenlegi bázisára. 2000-ben pedig államilag elismert nyelvvizsga központ lett. A fejlesztések eredményeképpen Tatabányára háromszoros, Budapestre nyolcszoros túljelentkezés volt.

2006 az egész magyar felsőoktatás számára fordulópont, ekkortól oktatják a hallgatókat a Bolognai rendszer szerint. A MÜTF három szakon és öt szakirányon kezdi meg az új időszámítást.

Szervezi felépítés

Képzési helyek: - Tatabánya - Budapest - Dunaszerdahely - Székelyudvarhely

Tanszékek - Gazdálkodási és Menedzsment (GMA, tanszékvezető: Dr. Antalóczy Katalin phd) - Kereskedelem és Marketing (tanszékvezető: Gulyás Gábor) - Közgazdasági módszertani alapozó (tanszékvezető: Dr. Sárkány Péter) - Idegennyelvi és készségfejlesztő

Kredit Iroda Tanulmányi Osztály Nemzetközi Iroda Felnőttképzési Iroda

Nemzetközi kapcsolatok

  • Aaleni Főiskola (Németország) - 1994-től
  • Kokkolai Főiskola (Finnország) - 1999-től
  • Kortrijki Főiskola (Belgium) - 2008-tól
  • Christelijke Agrarische Hogeschole (Dronten University of Applied Sciences, Hollandia) - 2009-től

Rektor(ok)

1992 - Dr. Kandikó József

Az iskola növendékei voltak

Én :)