„Szuez” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
TXiKiBoT (vitalap | szerkesztései)
a Bot: következő hozzáadása: ca:Suez
TobeBot (vitalap | szerkesztései)
a Bot: következő hozzáadása: ka:სუეცი
127. sor: 127. sor:
[[ja:スエズ]]
[[ja:スエズ]]
[[jv:Suèz]]
[[jv:Suèz]]
[[ka:სუეცი]]
[[ko:수에즈]]
[[ko:수에즈]]
[[la:Clysma (urbs)]]
[[la:Clysma (urbs)]]

A lap 2009. november 20., 21:37-kori változata

Szuez
Kikötő
Kikötő
Közigazgatás
Ország Egyiptom
Alapítás éve1859
Testvérvárosok
Lista
Népesség
Teljes népesség516 959 fő (2010)
Földrajzi adatok
Tszf. magasság11 m
Terület250,4 km²
IdőzónaEST (UTC+2)
Elhelyezkedése
Térkép
é. sz. 29° 58′, k. h. 32° 32′Koordináták: é. sz. 29° 58′, k. h. 32° 32′
Szuez weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Szuez témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Szuez (arabul: السويس) egy tengeri kikötőváros Egyiptom észak keleti részén, a Szuezi-öböl északi partján, a Szuezi-csatorna déli végéhez közel. A közel félmilliós lakosságú város két kikötője a Port Ibrahim és Port Tawfiq. A kivételes elhelyezkedésének köszönhető a kikötő óriási kiterjedése. A várost autópálya és vasútvonal köti össze Kairóval és Port Szaíddal.

Szuez a Mekkába tartó muszlim zarándokok utazásának egyik állomása.

Története

A hetedik században egy a mai Szuezhez közeli város (klizma vagy Kolzum) jelentette a Nílust és a Vörös-tengert összekötő csatorna északi végét. A 16. századra Szuez egy török tengerészeti állomássá alakult.

A Szuezi-csatorna megépítése után a város jelentőssége jelentősen megnőtt. Az 60-as és kora 70-es években a város válósággal elpusztult az egyiptomi és izraeli hadsereg között zajló harcok során, melyek a Sínai-félszigetre koncentrálódtak. Az 1967-es harmadik arab-izraeli háborúban a város teljesen elpusztult. A város feltámasztása a csatorna újbóli megnyitása után azonnal megkezdődött 1973-ban.

Szuezi-csatorna

A Szuezi öböl legészakibb része egy 1856-os térképen, Szuez városával

Létezett egy csatorna a Nílus deltájától a Szuezi-öbölbe már az ókorban, amikor az öböl még északabbra benyúlt, mint ma. Ezt idővel már nem használták és a 19. században megépült a jelenlegi csatorna.

Hajó horgonyoz a Szuezi kikötőben, 2006. márciusában.

A Szuezi-csatorna jelentősen rövidebb utat biztosít a hajók számára, mintha a Jóreménység foka felé kellene kerülni. A csatornát a régió környezeti adottságainak figyelembevételével alakították ki: a Földközi-tenger és a Vörös-tenger viszonylag rövid távolsága, tavak és süllyedésekből létrejött későbbi tavak vonala (Manzala-tó északon, Timsah és a Keserű tavak) és a lapos felszín. A csatorna építését a francia Ferdinand de Lesseps mérnök és diplomata indíttatására kezdték el, aki Szaid pasától megkapta a jogot a csatorna építésére és üzemeltetésére 99 évre. Így jött létre a cég (Compagnie Universelle du Canal Maritime de Suez), mely 11 éven alatt építette meg a csatornát. 1869-ben elkészüt építmény hatással volt az egész világ kereskedelmére.

Gamal Abdel Nasszer egyiptomi elnök 1956-ban államosította a csatornát, mely előidézte a szuezi válságot. Az 1967-es arab-izraeli háború után a csatornát bezárták és csak 1975-ben nyitották meg újra.

Galéria

Nemzetközi kapcsolatok

Testvérvárosok

Szuez testvérvárosai a következő városok:

Hivatkozások