„Beszterce (folyó)” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
SassoBot (vitalap | szerkesztései)
a Bot: következő eltávolítása: simple:Bistriţa River (Someş)
BinBot (vitalap | szerkesztései)
a A bal oldal, jobb oldal két szó, ha nem politikai értelemben használjuk. Botszerkesztés automatikusan, mert a mellékfolyók sokan vannak (legfeljebb romlik a kézi statisztikám :-D).
12. sor: 12. sor:
|országok = [[Románia]]
|országok = [[Románia]]
}}
}}
A '''Beszterce''' a [[Nagy-Szamos]] baloldali mellékfolyója. A Sztrunyóra hegy alatt több csermelyből eredve nyugat felé tart, Borgó-Prundnál délnyugatra fordul Szeretfalvánál ismét északnak veszi útját és Betlen közelében a Nagy-Szamosba torkollik. Hossza 190 km, forrása és torkolata 65 km-nyire van egymástól. Mellékvizei jobb felől a Tiha, bal felől a Budak, Sajó és Dipse.
A '''Beszterce''' a [[Nagy-Szamos]] bal oldali mellékfolyója. A Sztrunyóra hegy alatt több csermelyből eredve nyugat felé tart, Borgó-Prundnál délnyugatra fordul Szeretfalvánál ismét északnak veszi útját és Betlen közelében a Nagy-Szamosba torkollik. Hossza 190 km, forrása és torkolata 65 km-nyire van egymástól. Mellékvizei jobb felől a Tiha, bal felől a Budak, Sajó és Dipse.


{{csonk-dátum|csonk-folyó|2007 áprilisából}}
{{csonk-dátum|csonk-folyó|2007 áprilisából}}

A lap 2009. november 19., 22:22-kori változata

Beszterce
Közigazgatás
OrszágokRománia
Földrajzi adatok
Hossz190 km
Vízhozam7,28 m³/s
Vízgyűjtő terület612 km²
TorkolatNagy-Szamos
Térkép
A Wikimédia Commons tartalmaz Beszterce témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A Beszterce a Nagy-Szamos bal oldali mellékfolyója. A Sztrunyóra hegy alatt több csermelyből eredve nyugat felé tart, Borgó-Prundnál délnyugatra fordul Szeretfalvánál ismét északnak veszi útját és Betlen közelében a Nagy-Szamosba torkollik. Hossza 190 km, forrása és torkolata 65 km-nyire van egymástól. Mellékvizei jobb felől a Tiha, bal felől a Budak, Sajó és Dipse.