„Oneworld” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
LaaknorBot (vitalap | szerkesztései)
a Bot: következő hozzáadása: tr:Oneworld
Broadbot (vitalap | szerkesztései)
a Bot: következő hozzáadása: da:Oneworld
62. sor: 62. sor:
[[bs:Oneworld]]
[[bs:Oneworld]]
[[ca:Oneworld]]
[[ca:Oneworld]]
[[da:Oneworld]]
[[de:Oneworld Alliance]]
[[de:Oneworld Alliance]]
[[es:Oneworld]]
[[es:Oneworld]]

A lap 2009. október 5., 03:53-kori változata

Fájl:Oneworld.png
A oneworld logója

A oneworld [ejtése: „vánvörld”] egy légiszövetség, amely méretét tekintve 2006-ban a 3. legnagyobb ilyen szövetség a Star Alliance és a SkyTeam után. A oneworld a légiközlekedés legnagyobb és legjobb nevei közül nyolc légitársaságot hozott össze a szövetségben – American Airlines, British Airways, Qantas, Iberia, Cathay Pacific, LAN Chile, Finnair és Aer Lingus, továbbá tucatnyi leányvállalatuk. A Japan Airlines, a Malév, a Royal Jordanian, a LAN Ecuador és a LAN Argentina 2007-ben csatlakoztak. Az Aer Lingus jelezte szándékát, hogy el kívánja hagyni a szövetséget.

A oneworld 135 ország több, mint 600 célállomására repül, naponta több, mint 8000 járatot üzemeltetve. 2004-ben mintegy 230 millió utast szállított 2000-nél is több repülőgépével.

A szövetség a taglégitársaságok számára lehetővé teszi, hogy utasaiknak szélesebb körű szolgáltatásokat és nagyobb előnyöket biztosítsanak, mint amelyet bármely légitársaság önállóan nyújtani képes. Mindez egy kiterjedtebb útvonalhálózatot, törzsutas bónusz pontok/mérföldek gyűjtését és felhasználását jelenti a oneworld összehangolt útvonalhálózatán, valamint közel 400 repülőtéri váró használatát biztosítja. A oneworld az egyetlen szövetség, amely az utasok számára lehetővé teszi, hogy a szövetség teljes útvonalhálózatán elektronikus jeggyel repülhessenek.

A oneworld az egyetlen szövetség, amelynek tagjai együttesen nyereségesek voltak 2004-ben, amely 1,3 milliárd USD nettó profitot jelentett, szemben a Star Alliance 3,6 milliárd USD együttes veszteségével és a Sky Team 6.3 milliárd USD-t meghaladó hiányával.

2006-ban a oneworld kapta a "Világ Vezető Légitársasági Szövetsége" díjat, immáron negyedik alkalommal a World's Travel Awards, az iparág legjelentősebb díjkiosztó eseményén.

Tagság története

  • 1998 – A oneworld elindulása szeptemberben, amikor az American Airlines, a British Airways, a Canadian Airlines, a Cathay Pacific és a Qantas bejelentik szándékukat egy szövetség létrehozására.
  • 1999 – Februárban megkezdi működését a oneworld. Még ebben az évben csatlakozik a Finnair és az Iberia.
  • 2000 – Csatlakozik az Aer Lingus és a LAN, valamint a pénzügyi gondokkal küzdő alapítótag Canadian Airlines-t felvásárolja az Star Alliance tag Air Canada.
  • 2003 – 2005 – A Swiss légitársaság elfogadja a oneworld hívását, és szándéknyilatkozatot ír alá a csatlakozásról. 2004 júniusában a Swiss felmondja a megállapodást, majd 2005 márciusában a Lufthansa felvásárolja a Swiss-t, amely ezután a rivális Star Alliancehoz csatlakozik. 2003-ban tárgyalások kezdődtek a British Airways és a KLM között a két társaság egyesülésről, amely végül nem valósul meg, mivel a KLM az Air France-al egyesül.
  • 2005 – Május 24-én szándéknyilatkozatot ír alá a szövetség a Malévval a magyar légitársaság csatlakozásáról. Október 17-én a Royal Jordanian elfogadja a oneworld meghívását, és ezzel ő lesz a szövetség tizedik tagja, valamint a szövetség első tagja a Közel-Keleten. Október 25-én a világ egyik legnagyobb légitársasága a Japan Airlines bejelenti csatlakozási szándékát. November 22-én a Malév hivatalos meghívást kap a szövetségbe, miután a oneworld sikeres minőségügyi és biztonsági auditot végzett a társaságnál, és meggyőződött róla, hogy a magyar nemzeti légitársaság megfelel a oneworld szövetség által az utaskiszolgálás és a kedvezményrendszer terén támasztott követelményeknek.
  • 2006 – Május 30-án az Aer Lingus bejelenti szándékát, hogy ki kíván lépni a szövetségből.
  • 2007 – Április 1-jén csatlakozott a Japan Airlines, a Malév, Royal Jordanian, és a LAN két leányvállalata a LAN Argentina és a LAN Ecuador, valamint az Aer Lingus szintén kilépett a szövetségből.

Tagok

Jövőbeli tagok

Lehetséges jövőbeli tagok

Korábbi tagok

Lásd még

Külső hivatkozása