„Férj és férj” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Nincs szerkesztési összefoglaló
nem las vegas hanem kanada, las vegasban nem is engedélyezett a meleg házasság
22. sor: 22. sor:
==Cselekmény==
==Cselekmény==
{{cselekmény}}
{{cselekmény}}
Chuck és Larry tűzoltók. Nagyon jó barátok, bármit megtennének egymásért. Chuck igazi nőfaló, a nők kedvence. Larry egyedül neveli két kisgyerekét, mióta felesége meghalt. Egy baleset során Larry megmenti a barátja életét. Chuck ezért megígéri, hogy a jövőben bármit is kér, teljesíti. Erre az alkalomra nem is kell sokat várni, mert Larry valóban nagy bajba kerül, ugyanis felesége halálakor nem intézett el mindent, így hogy ne vonják felelősségre, csak egyet tehet: újra kell házasodnia! Azonban a feleségén kívül más nőre rá sem bír nézni, és az idő is kevés! Csak egy megoldás marad: megkérni legjobb barátját, hogy teljesítse ígéretét, házasodjanak össze. Persze csak papíron, hogy az ügyvédeket becsaphassa. Chuck vonakodik belemenni, de kénytelen. Hamarosan össze is házasodnak [[Las Vegas]]ban. Ám a problémák ezzel nem oldódtak meg. Egy hivatalnok csalást sejt, ezért elkezd kémkedni utánuk. Hogy a lebukást elkerüljék, kénytelenek valóban összeköltözni. Már nem tudják a "kapcsolatukat" titokban tartani. Ügyvédet is fogadnak a biztonság kedvéért. Ám Chuck beleszeret az ügyvédnőbe. De nem ismerheti be, hogy nem [[Homoszexuális|meleg]], mert akkor lebuktatná saját magát is és a barátját is. A színészkedés egyre több és több bajt okoz. Elfordulnak tőlük a tűzoltó kollégák. Az iskolában kiközösítik őket a szülők. Közben azonban új barátokra is szert tesznek, és rájönnek, hogy melegnek lenni nem bűn és a melegek is ugyanolyan emberek, mint ők.
Chuck és Larry tűzoltók. Nagyon jó barátok, bármit megtennének egymásért. Chuck igazi nőfaló, a nők kedvence. Larry egyedül neveli két kisgyerekét, mióta felesége meghalt. Egy baleset során Larry megmenti a barátja életét. Chuck ezért megígéri, hogy a jövőben bármit is kér, teljesíti. Erre az alkalomra nem is kell sokat várni, mert Larry valóban nagy bajba kerül, ugyanis felesége halálakor nem intézett el mindent, így hogy ne vonják felelősségre, csak egyet tehet: újra kell házasodnia! Azonban a feleségén kívül más nőre rá sem bír nézni, és az idő is kevés! Csak egy megoldás marad: megkérni legjobb barátját, hogy teljesítse ígéretét, házasodjanak össze. Persze csak papíron, hogy az ügyvédeket becsaphassa. Chuck vonakodik belemenni, de kénytelen. Hamarosan össze is házasodnak Kanadában. Ám a problémák ezzel nem oldódtak meg. Egy hivatalnok csalást sejt, ezért elkezd kémkedni utánuk. Hogy a lebukást elkerüljék, kénytelenek valóban összeköltözni. Már nem tudják a "kapcsolatukat" titokban tartani. Ügyvédet is fogadnak a biztonság kedvéért. Ám Chuck beleszeret az ügyvédnőbe. De nem ismerheti be, hogy nem [[Homoszexuális|meleg]], mert akkor lebuktatná saját magát is és a barátját is. A színészkedés egyre több és több bajt okoz. Elfordulnak tőlük a tűzoltó kollégák. Az iskolában kiközösítik őket a szülők. Közben azonban új barátokra is szert tesznek, és rájönnek, hogy melegnek lenni nem bűn és a melegek is ugyanolyan emberek, mint ők.


==Szereplők==
==Szereplők==

A lap 2009. szeptember 18., 12:23-kori változata

Férj és férj
(I Now Pronounce You Chuck and Larry)
2007-es amerikai film
RendezőDennis Dugan
ProducerAdam Sandler
Tom Shadyac
Műfaj
  • romantikus vígjáték
  • haverfilm
  • LMBT-témájú film
ForgatókönyvíróAlexander Payne
Jim Taylor
Barry Fanaro
FőszerepbenAdam Sandler
Kevin James
Jessica Biel
Dan Aykroyd
Ving Rhames
Steve Buscemi
ZeneRupert Gregson-Williams
OperatőrDean Semler
VágóJeff Gordon
Gyártás
GyártóUniversal Studios
OrszágUSA
Nyelvangol
Forgatási helyszínNew York
Játékidő110 perc
Forgalmazás
Forgalmazó
BemutatóFülöp-szigetek Japán 2007. június 29.
USA 2007. július 20. Hollandia 2007. július 26.
UK 2007 szeptember 21.
Korhatár12 II. kategória (F/5554/J)
További információk
SablonWikidataSegítség

A Férj és férj egy 2007-es amerikai filmvígjáték.

Cselekmény

Alább a cselekmény részletei következnek!

Chuck és Larry tűzoltók. Nagyon jó barátok, bármit megtennének egymásért. Chuck igazi nőfaló, a nők kedvence. Larry egyedül neveli két kisgyerekét, mióta felesége meghalt. Egy baleset során Larry megmenti a barátja életét. Chuck ezért megígéri, hogy a jövőben bármit is kér, teljesíti. Erre az alkalomra nem is kell sokat várni, mert Larry valóban nagy bajba kerül, ugyanis felesége halálakor nem intézett el mindent, így hogy ne vonják felelősségre, csak egyet tehet: újra kell házasodnia! Azonban a feleségén kívül más nőre rá sem bír nézni, és az idő is kevés! Csak egy megoldás marad: megkérni legjobb barátját, hogy teljesítse ígéretét, házasodjanak össze. Persze csak papíron, hogy az ügyvédeket becsaphassa. Chuck vonakodik belemenni, de kénytelen. Hamarosan össze is házasodnak Kanadában. Ám a problémák ezzel nem oldódtak meg. Egy hivatalnok csalást sejt, ezért elkezd kémkedni utánuk. Hogy a lebukást elkerüljék, kénytelenek valóban összeköltözni. Már nem tudják a "kapcsolatukat" titokban tartani. Ügyvédet is fogadnak a biztonság kedvéért. Ám Chuck beleszeret az ügyvédnőbe. De nem ismerheti be, hogy nem meleg, mert akkor lebuktatná saját magát is és a barátját is. A színészkedés egyre több és több bajt okoz. Elfordulnak tőlük a tűzoltó kollégák. Az iskolában kiközösítik őket a szülők. Közben azonban új barátokra is szert tesznek, és rájönnek, hogy melegnek lenni nem bűn és a melegek is ugyanolyan emberek, mint ők.

Szereplők

Érdekességek

  • Egy rövid szerep kedvéért még Rob Schneider is szerepel a filmben, akárcsak az összes többi eddigi Adam Sandler filmben.
  • A filmet jelölték a 2007-es Arany Málna-díjjal a Legrosszabb film, Legrosszabb férfi főszereplő, Legrosszabb férfi mellékszereplő, Legrosszabb filmes páros, Legrosszabb női mellékszereplő, Legrosszabb rendező és Legrosszabb forgatókönyv kategóriákban. Díjat végül nem kapott.