„Why She Would Not” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Hidaspal (vitalap | szerkesztései)
a kat
Old Bill (vitalap | szerkesztései)
átirányítás
1. sor: 1. sor:
Shaw a 94. születésnapjára írta. Csak 5 jelenet van meg a 6-ból. 1956-ban jelent meg, nem adták elő még. Lelőhely: Shaw, G. B.: Complete plays with prefaces, 5. kötet, 1. - 15. o. Dodd, Mead & Company, New York, 1962. A darab középponti alakja, Henry Bossborn, egyike ? Shaw kedvenc figuráinak ? , a született vezetőknek ( " born boss " ) .(Ilyen " vezető " még ''[[Szent Johanna]]'', ''[[Julius Caesar]]'' (''[[Caesar és Kleopátra]]''), Undershaft (''[[Barbara őrnagy]]''), Magnus (''[[The Apple Cart]]'') vagy Epifania Fitzfassenden (''[[The Millionairess]]''). Bossborn munkanélküli az 1. színben, amikor megment egy nőt egy rablótámadástól. A nő hálából állást szerez neki a nagyapja fatelepén, ahol ő is részvényes. Bossborn 2 év múlva (4. szín) már a cég irányítója. A hiányzó 6. színből az derült volna ki, hogy feleségül veszi-e a nőt, aki állást szerzett neki. Shaw korábbi darabjaiból elég sok házassággal végződik.
Shaw a 94. születésnapjára írta. Csak 5 jelenet van meg a 6-ból. 1956-ban jelent meg, nem adták elő még. Lelőhely: Shaw, G. B.: Complete plays with prefaces, 5. kötet, 1. - 15. o. Dodd, Mead & Company, New York, 1962. A darab középponti alakja, Henry Bossborn, egyike ? Shaw kedvenc figuráinak ? , a született vezetőknek ( " born boss " ) .(Ilyen " vezető " még ''[[Szent Johanna]]'', ''[[Julius Caesar]]'' (''[[Caesar és Kleopátra]]''), Undershaft (''[[Barbara őrnagy]]''), Magnus (''[[The Apple Cart]]'') vagy Epifania Fitzfassenden (''[[Shaw kései munkái (1933-38)|The Millionairess]]''). Bossborn munkanélküli az 1. színben, amikor megment egy nőt egy rablótámadástól. A nő hálából állást szerez neki a nagyapja fatelepén, ahol ő is részvényes. Bossborn 2 év múlva (4. szín) már a cég irányítója. A hiányzó 6. színből az derült volna ki, hogy feleségül veszi-e a nőt, aki állást szerzett neki. Shaw korábbi darabjaiból elég sok házassággal végződik.


[[Kategória:Drámák]]
[[Kategória:Drámák]]

A lap 2006. május 26., 15:00-kori változata

Shaw a 94. születésnapjára írta. Csak 5 jelenet van meg a 6-ból. 1956-ban jelent meg, nem adták elő még. Lelőhely: Shaw, G. B.: Complete plays with prefaces, 5. kötet, 1. - 15. o. Dodd, Mead & Company, New York, 1962. A darab középponti alakja, Henry Bossborn, egyike ? Shaw kedvenc figuráinak ? , a született vezetőknek ( " born boss " ) .(Ilyen " vezető " még Szent Johanna, Julius Caesar (Caesar és Kleopátra), Undershaft (Barbara őrnagy), Magnus (The Apple Cart) vagy Epifania Fitzfassenden (The Millionairess). Bossborn munkanélküli az 1. színben, amikor megment egy nőt egy rablótámadástól. A nő hálából állást szerez neki a nagyapja fatelepén, ahol ő is részvényes. Bossborn 2 év múlva (4. szín) már a cég irányítója. A hiányzó 6. színből az derült volna ki, hogy feleségül veszi-e a nőt, aki állást szerzett neki. Shaw korábbi darabjaiból elég sok házassággal végződik.