„Magyar mikológusok listája” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Új oldal, tartalma: „A '''magyar mikológusok listája''' a biológiai növénytan résztudományaként felfogott mikológia vagy gombatan jelesebb magyar képviselőit, a gombák rendszerezé…”
 
a Linkek
1. sor: 1. sor:
A '''magyar mikológusok listája''' a biológiai növénytan résztudományaként felfogott mikológia vagy gombatan jelesebb magyar képviselőit, a gombák rendszerezésével és leírásával foglalkozó tudósokat tartalmazza. Ugyanakkor a mikroszkopikus gombák élettanával kapcsolatos orvosi-bőrgyógyászati vagy élelmiszer-kémiai mikológia képviselői nem kaptak helyet a listában.
A '''magyar mikológusok listája''' a [[botanika|biológiai növénytan]] résztudományaként felfogott [[mikológia|mikológia vagy gombatan]] jelesebb magyar képviselőit, a gombák rendszerezésével és leírásával foglalkozó tudósokat tartalmazza. Ugyanakkor a mikroszkopikus gombák élettanával kapcsolatos orvosi-bőrgyógyászati vagy élelmiszer-kémiai mikológia képviselői nem kaptak helyet a listában.


* [[Albert László]]
* [[Albert László]]

A lap 2009. június 3., 22:19-kori változata

A magyar mikológusok listája a biológiai növénytan résztudományaként felfogott mikológia vagy gombatan jelesebb magyar képviselőit, a gombák rendszerezésével és leírásával foglalkozó tudósokat tartalmazza. Ugyanakkor a mikroszkopikus gombák élettanával kapcsolatos orvosi-bőrgyógyászati vagy élelmiszer-kémiai mikológia képviselői nem kaptak helyet a listában.

Felhasznált forrás

Sablon:Mél

  • Magyarország a XX. században, IV. köt., Szekszárd, Babits, 1996–2000, 481–489.