„Hieronymus-díj” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Kiemelés
1. sor: 1. sor:
A Hieronymus-díj, korábban '''Forintos-díj''' a [[Magyar Írószövetség]] műfordítói szakosztályának hatáskörébe tartozó legmagasabb szakmai elismerés. Minden évben két műfordító munkája részesülhetett jutalomban: egy a prózai és egy a lírai kategóriában. A jelképes [[a magyar forint pénzérméi|egyforintos]]sal járó Forintos-díjat elsõként [[Weöres Sándor]] és [[Székács Vera]] kapta [[1982]]-ben.
A '''Hieronymus-díj''', korábban '''Forintos-díj''' a [[Magyar Írószövetség]] műfordítói szakosztályának hatáskörébe tartozó legmagasabb szakmai elismerés. Minden évben két műfordító munkája részesülhetett jutalomban: egy a prózai és egy a lírai kategóriában. A jelképes [[a magyar forint pénzérméi|egyforintos]]sal járó Forintos-díjat elsõként [[Weöres Sándor]] és [[Székács Vera]] kapta [[1982]]-ben.


Hieronymus-díj néven 2002-ben adtak át először.
Hieronymus-díj néven 2002-ben adtak át először.

A lap 2009. május 27., 13:44-kori változata

A Hieronymus-díj, korábban Forintos-díj a Magyar Írószövetség műfordítói szakosztályának hatáskörébe tartozó legmagasabb szakmai elismerés. Minden évben két műfordító munkája részesülhetett jutalomban: egy a prózai és egy a lírai kategóriában. A jelképes egyforintossal járó Forintos-díjat elsõként Weöres Sándor és Székács Vera kapta 1982-ben.

Hieronymus-díj néven 2002-ben adtak át először.

Díjazottak

Forintos-díj

1990-1998

Korábban

Kertész Imre író, műfordító (1986), Réz Pál irodalomtörténész, műfordító (1984), Somlyó György költő, író, műfordító, szerkesztő (1987), Székács Vera műfordító (1982), Tandori Dezső költő, író, műfordító (1984), Weöres Sándor költő, műfordító, író (1982)

Külső hivatkozások