„Hackerspace” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Új oldal, tartalma: „A '''hackerspace''' (az angol ''hacker'' és ''tér'' szavakból) egy olyan közösség által működtetett fizikai (azaz nem [[virtuális tér|virtu…”
 
Obersachsebot (vitalap | szerkesztései)
a Bot: következő hozzáadása: de, lb, ru, sv
16. sor: 16. sor:


[[en:Hackerspace]]
[[en:Hackerspace]]
[[de:Hackerspace]]
[[lb:Hackerspace]]
[[ru:Hackerspace]]
[[sv:Hackerspace]]

A lap 2009. május 21., 08:39-kori változata

A hackerspace (az angol hacker és tér szavakból) egy olyan közösség által működtetett fizikai (azaz nem virtuális) tér, ahol a tudomány, a technika vagy a digitális vagy elektronikus művészet iránt érdeklődők összejöhetnek, ismerkedhetnek és együtt dolgozhatnak.

A hackerspace-ek rendszerint klubszerűen üzemelnek, a tagok bevételeiből fizetik a bérletet és az eszközöket, és a közös munka és beszélgetés mellett előadásoknak és különféle játékoknak is helyt adnak.

A leghíresebb hackerspace-ek a Chaos Computer Club helyszínei (például a kölni C4), a berlini c-base, a bécsi Metalab, a Seattle-i HackerbotLabs, a Washington DC-i HacDC, a New York-i NYC Resistor, a San Francisco-i Noisebridge, a ljubljanai Cyberpipe és a Kansas City-i The Cowtown Computer Congress. Magyarországon a két hackerspace-hez legközelebb álló hely a Nextlab és a KIBU.

Külső hivatkozások