„Larry King” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
TXiKiBoT (vitalap | szerkesztései)
a Bot: következő hozzáadása: pt:Larry King
TXiKiBoT (vitalap | szerkesztései)
a Bot: következő hozzáadása: sv:Larry King
56. sor: 56. sor:
[[ru:Кинг, Ларри]]
[[ru:Кинг, Ларри]]
[[simple:Larry King]]
[[simple:Larry King]]
[[sv:Larry King]]
[[tr:Larry King]]
[[tr:Larry King]]
[[uk:Кінг Ларрі]]
[[uk:Кінг Ларрі]]

A lap 2009. március 9., 11:36-kori változata

Larry King a jellegzetes öltözékében

Lawrence Harvey Zeiger, elterjedt nevén Larry King (New York, Brooklyn, 1933. november 19. – ) amerikai műsorvezető. Több mint 40 000 beszélgetést vezetett már le 1957 óta, a többségét az amerikai hírcsatorna, a CNN alkalmazásában.

Élete és karrierje

King egy osztrák származású, zsidó bevándorlócsalád gyermekeként született. Apját 9 éves korában vesztette el. Az anyja ezután egy new york-i "sweatshop"-ban dolgozott varrónőként. A család szociális támogatásra volt utalva. King soha nem járt egyetemre, miután leérettségizett alkalmi munkákat vállalt. 22 évesen Brooklynból Floridába költözött. 1971-ben egy pénzügyi visszaélés miatt összetűzésbe került a hatóságokkal.

1957-ben DJ-ként helyezkedett el egy miami beach-i rádióadónál, a WAHR-nál. Itt vette fel a Larry King nevet. Mivel népszerűsége nőtt 1960-tól már televíziós műsort is vezetett a WLBW-nél, a miami-i 10-es csatornánál. Jól ismert műsora, a Larry King Live 1985 júniusa óta látható a CNN hírcsatornán.

A hetvenedik születésnapja alkalmából egy újság azt írta róla: „a vendéglátó inkább ápolja és simogatja vendégeit, ahelyett, hogy a falhoz szegezné őket”.

King jelenleg hetedik feleségével, a színész- és énekesnő Shawn Southwick-King-gel él együtt. Korábbi házasságaiból 5 gyereke született.

Jellegzetes öltözködési stílusa segíti hozzá ahhoz, hogy mindig elegánsnak hat, és a nézők könnyen felismerik. Ez a keretes szemüvegből, az ingből, a nyakkendőből, és az elmaradhatatlan nadrágtartóból áll.

Leghíresebb interjúalanyai

A teljesség igénye nélkül:

Sablon:Csonk-Amerikai életrajz