„Anyi Lorak” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
BinBot (vitalap | szerkesztései)
a Videóklipek és -klippek javítása automata üzemmódban, mert ezt nagyon unom már, és biztosan nem XVII. századi idézet
TXiKiBoT (vitalap | szerkesztései)
a Bot: következő hozzáadása: hr:Ani Lorak
89. sor: 89. sor:
[[fi:Ani Lorak]]
[[fi:Ani Lorak]]
[[fr:Ani Lorak]]
[[fr:Ani Lorak]]
[[hr:Ani Lorak]]
[[id:Ani Lorak]]
[[id:Ani Lorak]]
[[it:Ani Lorak]]
[[it:Ani Lorak]]

A lap 2009. február 20., 19:36-kori változata

Ani Lorak a 2008-as Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjében

Ani Lorak (ukránul: Ані Лорак) (Született: Karolina Myroslaviva Kuiek, ukránul: Кароліна Мирославівна Куєк, 1978. szeptember 27, Kitsman, Ukrajna, akkori Szovjetunió) ukrán pop énekesnő.

Énekesnői pályafutását 1996-ban kezdte. Lorak Ukrajnát képviselte Shady Lady című számával a 2008-as Eurovíziós Dalversenyen, Belgrádban. A belgrádi döntőben a második helyen végzett.

Életrajz

Karolina korán, már négy éves korában elhatározta, hogy énekesnő lesz. Gyakran szerepelt különböző iskolai énekversenyeken. 1992-ben részt vett a „Pervotsit” nevű népszerű versenyen, amit meg is nyert, ekkor találkozott ex-producerével, Yuriy Falyosa-val. Végül, 14 évesen aláírta első profi szerződését.

Karolina Ani Lorak-kén vált ismertté 1995 márciusában, amikor részt vett egy televíziós tehetségkutatóban, a „Morning Star”-ban, Moszkvában. Már volt egy ugyanilyen nevű induló a versenyen. Hogy megmentse a helyzetet, Karolinának ki kellett találnia egy művésznevet. Ani Lorak a Karolina visszafelé olvasott változata.

Ani Lorak Kijevbe költözött 1995-ben, abban az időben már jól csengett a neve a show business világában. New York-ban megnyerte a „"Big Apple Music 1996 Competition"-t, ez még ismertebbé tette. 1996-ban ő lett az év felfedezettje a népszerű ukrán fesztiválon, a Tavria Games-en. Ugyanebben az évben kiadta első albumát, az „I Want to Fly”-t.

Aninak az 1997-es év kemény munkával telt, ahogy folytatta az új dalok felvételét. Elkészített két videoklipet, a „Model”-t és a „My God”-ot, utóbbi a „The Right to Chose” című film betétdala lett.

1998 tavaszán kiadta új videoklipjét, az „I will be back”-et, decemberben megjelent második albuma ugyanezzel a címmel. Ezzel egy időben leforgatta két klipjét, az „Oh my love”-ot és a „Stranger City”-t az új lemezéhez.

1999 elején széleskörű turnéba kezdett, fellépett az Egyesült Államokban, Franciaországban, Németországban, Magyarországon. Koncertjei helyet kaptak Ukrajna miden fontosabb városában. 1999-ben elnyerte a „Honored Artist of Ukraine” díjat.

2000-ben Ani Lorak felvette új dalát a londoni Astoria stúdióban, a „Koroná”-t. Itt találkozott a brit szerzőkkel, Burrie Gerrard-dal és Josh Phillips-szel. Szintén Londonban elkészítette új dalait.

2004-2005-ben Ani Lorak az ENSZ nagykövete lett Ukrajnában, a HIV és AIDS ellen kampányolt. 2008-ban őt választották, hogy képviselje Ukrajnát az Eurovíziós Dalversenyen, a „Shady Lady” című számot énekelte a második elődöntőben, 2008. május 22-én.

Lorak a „Schwarzkopf & Henkel” arca Ukrajnában.

Albumok

Album címe Év
Shady Lady 2008
15 2007
Розкажи… 2006
Smile 2005
Ані Лорак 2004
REMIX Мрій про мене 2003
Там, де ти є… 2001
www.anilorak.com 2000
Ангел Мрій Моїх 1999
Я вернусь 1998
Хочу летать 1996

Külső hivatkozások

Fájl:Commons-logo.svg
A Wikimédia Commons tartalmaz Anyi Lorak témájú médiaállományokat.

Sablon:Csonk-Ukrán életrajz