„Kisfalu” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Alexbot (vitalap | szerkesztései)
a Bot: következő hozzáadása: nl:Pordašinci
Doncsecz (vitalap | szerkesztései)
Nincs szerkesztési összefoglaló
1. sor: 1. sor:
'''Kisfalu''' (szlovénül ''Pordašinci'') a [[szlovéniai magyarok]] által lakott település a [[Muravidék]] északi részén, [[Szlovénia]] [[Goričko]] nevű tájegységében, Moravske Toplice [[község]]ben, közvetlenül a magyar határ mellett. A [[trianoni békeszerződés]]ig [[Vas vármegye]], néprajzilag az [[Őrség]] része.
'''Kisfalu''' (szlovénül ''Pordašinci'') a [[szlovéniai magyarok]] által lakott település a [[Muravidék]] északi részén, [[Szlovénia]] [[Goričko]] nevű tájegységében, Moravske Toplice [[község]]ben, közvetlenül a magyar határ mellett. A [[trianoni békeszerződés]]ig [[Vas vármegye]], néprajzilag az [[Őrség]] része. [[1919]]-ben átmenetileg a [[Vendvidéki Köztársaság]] része volt.


Lakosainak száma 50 fő (2002), tengerszint feletti magassága 217 m.
Lakosainak száma 50 fő (2002), tengerszint feletti magassága 217 m.

A lap 2009. február 12., 10:31-kori változata

Kisfalu (szlovénül Pordašinci) a szlovéniai magyarok által lakott település a Muravidék északi részén, Szlovénia Goričko nevű tájegységében, Moravske Toplice községben, közvetlenül a magyar határ mellett. A trianoni békeszerződésig Vas vármegye, néprajzilag az Őrség része. 1919-ben átmenetileg a Vendvidéki Köztársaság része volt.

Lakosainak száma 50 fő (2002), tengerszint feletti magassága 217 m.

é. sz. 46° 43′ 24″, k. h. 16° 20′ 12″

Sablon:Csonk-Szlovén település