„Déri János-díj” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Banhegyesi (vitalap | szerkesztései)
Nincs szerkesztési összefoglaló
Váradi Zsolt (vitalap | szerkesztései)
a pontosítás
3. sor: 3. sor:
A Déri János-díj egy aranyból készült egyforintos. Az újságírók és színészek körében a mai napig szokás, a kimagasló ötleteket egyforintos érmével jutalmazni.
A Déri János-díj egy aranyból készült egyforintos. Az újságírók és színészek körében a mai napig szokás, a kimagasló ötleteket egyforintos érmével jutalmazni.


A Díj megalapítása óta kinevezettek: [[Alföldi Róbert]], [[Bereményi Géza]], [[Márta István]], [[Geszti Péter]], [[Földes László]] - [[Hobo]], [[Sebestyén Márta]], [[Koltai Róbert]], [[Fábry Sándor]], [[Verebes István]], [[Hernádi Judit]], [[Gálvölgyi János]], [[Kern András]], [[Kepes András]].
A Díj megalapítása óta kinevezettek: [[Alföldi Róbert]], [[Bereményi Géza]] (1993), [[Márta István]], [[Geszti Péter]], [[Földes László]] - [[Hobo]], [[Sebestyén Márta]], [[Koltai Róbert]], [[Fábry Sándor]], [[Verebes István]], [[Hernádi Judit]], [[Gálvölgyi János]], [[Kern András]], [[Kepes András]].


[[kategória:díjak]]
[[kategória:díjak]]

A lap 2006. március 21., 12:21-kori változata

A Déri János-díjat az 1992-ben, 41 évesen elhunyt Déri János szerkesztő-riporter, humorista, televíziós és rádiós kollégái alapították. A róla elnevezett elismerést minden évben olyan művésznek ítélik oda, akiknek több műfajban sikerült maradandót alkotni, csakúgy mint a díj névadójának. A díjat az Április 14. Alapítvány kuratóriuma ítéli oda az arra érdemes művészeknek. A döntőtestület tagjai: Horvát János, Szegvári Katalin, Endrei Judit, Kóthy Judit, Farkasházy Tivadar, Fodor János, Rózsa Péter, Wisinger István és Nagy Bandó András. A Déri János-díj egy aranyból készült egyforintos. Az újságírók és színészek körében a mai napig szokás, a kimagasló ötleteket egyforintos érmével jutalmazni.

A Díj megalapítása óta kinevezettek: Alföldi Róbert, Bereményi Géza (1993), Márta István, Geszti Péter, Földes László - Hobo, Sebestyén Márta, Koltai Róbert, Fábry Sándor, Verebes István, Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Kepes András.