„Prince of Persia” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
a →‎Külső hivatkozások: hibás iw-k módosítása
120. sor: 120. sor:
[[it:Prince of Persia (serie)]]
[[it:Prince of Persia (serie)]]
[[he:הנסיך הפרסי (סדרת משחקים)]]
[[he:הנסיך הפרסי (סדרת משחקים)]]
[[hu:Prince of Persia]]
[[ms:Prince of Persia]]
[[ms:Prince of Persia]]
[[nl:Prince of Persia]]
[[nl:Prince of Persia]]

A lap 2008. december 29., 16:12-kori változata

Fájl:Prince of Persia SOT Fighting.png
A Prince of Persia: The Sands of Time egy pillanatképe

A Prince of Persia számítógépes egy akció- és kalandjátéksorozat. A sok különböző című kiadásokat más-más cég fejlesztette és dobta piacra különböző platformokra. Eredetileg Jordan Mechner adta ki 1989-ban Apple II-re. A legnagyobb sikert a Sands of Time Trilógia aratta, melynek részeit az Ubisoft fejlesztette ki.

The Sands of Time

A The Sands of Time-ban (SoT) a Herceg és apja, Sharaman király megtámadja India maharadzsájának palotáját, de Sharaman nem elégedett fia teljesítményével, ezért a Herceg ellopja az Idő Tőrét, és a Vezír parancsára beleszúrja az Idő Homokjába a Tőrt. A Homok elszabadul, és szinte mindenkit átváltoztat homokszörnnyé. A végén a maharadzsa lányát, Farah-t (aki minket segített) lelöki egy homokszörny, és a Vezír felajánlja, hogy a Tőrért cserébe feltámasztja. A Herceg pedig beleszúrja a Tőrt a Homokba, hogy visszapörgesse az időt - egészen a játék elejére. Így a végén megtudja ölni a Vezírt.


Az Idő Homokja (PC)

Az Idő Homokja egy misztikus homokóra. Miután a Herceget megrontotta az Idő Homokja, képessé válik az idő irányítására. Ahogy a Homok rontása növekszik benne, egyre több Idő Hatalmat kap. Az idő hatalmak:

Recall (Visszavonás)

Ezzel a hatalommal a Herceg visszatekerheti az időt, hogy jóvátegyen egy hibát, vagy elkerüljön egy támadást. A visszatekerést követően megteheti, amit elmulasztott. Az idő visszafordításához tartsd lent az R billentyűt. Ha biztonságba értél, engedd fel az R billentyűt. Minden visszatekerés Egy homok helybe kerül.

Eye of the Storm ( A vihar szeme)

A Herceg képes lelassítani az időt, miközben ő ugyanolyan sebességgel mozog. Így elkerülhet bizonyos csapdákat és megküzdhet lassú és tehetetlen ellenfeleivel. Harc közben az R billentyűvel használhatod a Vihar szemét. Egy homok hely fog kiürülni.

Winds of Sand (A homok szelei)

A Herceg erőtljes támadásba kezd, mely minden őt körbevevő ellenséget egyszerre sebez. Nyomd meg az R billentyűt, miközben a jobb egérgombbal blokkolsz. A homok szelei két helyet ürít ki.

Sand Storm (Homokvihar)

A Herceg még erőteljesebb támadásba kezd, mely minden őt körbevevő ellenséget egyszerre öl meg. A hatalom aktiválása előtt több idő telik el. Nyomd meg és tartsd lent az R billentyűt, miközben a jobb egérgombbal blokkolsz. A homokvihar négy helyet ürít ki.

A kiadások

Cím Fejlesztő Platformok Megjelent
Prince of Persia Brøderbund Apple II, Apple Macintosh, MS-DOS, Amiga, Atari ST, Master System, Mega Drive/Genesis, Mega-CD, Game Gear, Game Boy, Game Boy Color, NEC PC-9801, NES, SNES, Sam Coupé, Amstrad CPC, ZX Spectrum, Turbo Duo, as well as Gamecube, Xbox and Sony PlayStation 2 1989
Prince of Persia 2: The Shadow and the Flame Brøderbund Apple Macintosh, MS-DOS, SNES, Mega Drive/Genesis (kiadatlan) 1993
Prince of Persia 3D Red Orb Entertainment Windows, Dreamcast (az Avalanche Software fejlesztette „Prince of Persia: Arabian Nights” néven) 1999. szeptember 25.
Prince of Persia: Harem Adventures Gameloft Mobile phone 2002
Prince of Persia: The Sands of Time Ubisoft Windows, PlayStation 2, GameCube, Xbox, Game Boy Advance, Mobile phone (a Gameloft fejlesztette) 2003. november 4.
Prince of Persia: Warrior Within Ubisoft Windows, PlayStation 2, GameCube, Xbox, Mobile phone 2004. december 2.
Prince of Persia: The Two Thrones Ubisoft Windows, PlayStation 2, GameCube, Xbox, Mobile phone 2005. december 1.
Prince of Persia: Revelations Ubisoft PSP 2005. December 6.
Battles of Prince of Persia Ubisoft Nintendo DS 2005. december 7.
Prince of Persia: Rival Swords Ubisoft PSP, Wii 2007. március 20.
Prince of Persia Classic Gameloft Xbox Live Arcade, Mobile phone 2007. június 13.
Prince of Persia: Ghosts of The Past Ubisoft PC, Xbox 360, Wii, PS3 kiadták 2008.12.05

Külső hivatkozások