„Asgard (mitológia)” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Fen~huwiki (vitalap | szerkesztései)
Új oldal, tartalma: „Asgard (óskand. Asgard ), skandináv mitologiában az isteneknek, az ázoknak lakóhelye. Az izlandi hagyomány szerint istenek ácsolták és kovácsolták e várat...”
 
formasablon, kategória
1. sor: 1. sor:
{{forma}}
Asgard
'''Asgard''' (óskand. Asgard ), skandináv mitologiában az isteneknek, az ázoknak lakóhelye. Az izlandi hagyomány szerint istenek ácsolták és kovácsolták e várat, s egy óriás építőmester fallal vette körül. A várban minden istennek külön lakása van. Asgardot egy csodálatos híd (l. Bifrost) köti össze az emberek lakta földdel, Midgarddal.

(óskand. Asgard ), skandináv mitologiában az isteneknek, az ázoknak lakóhelye. Az izlandi hagyomány szerint istenek ácsolták és kovácsolták e várat, s egy óriás építőmester fallal vette körül. A várban minden istennek külön lakása van. Asgardot egy csodálatos híd (l. Bifrost) köti össze az emberek lakta földdel, Midgarddal.


{{pallas}}
{{pallas}}

[[Kategória:Skandináv mitológia]]

A lap 2008. november 10., 22:25-kori változata

Asgard (óskand. Asgard ), skandináv mitologiában az isteneknek, az ázoknak lakóhelye. Az izlandi hagyomány szerint istenek ácsolták és kovácsolták e várat, s egy óriás építőmester fallal vette körül. A várban minden istennek külön lakása van. Asgardot egy csodálatos híd (l. Bifrost) köti össze az emberek lakta földdel, Midgarddal.