„Wikipédia:Első világháború műhely” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Boyli (vitalap | szerkesztései)
30. sor: 30. sor:
*'''[[II. Vilmos német császár]], [[Otrantói csata]], [[Szarajevói merénylet]], [[VI. Mehmed]] - [[Szerkesztő:Carlos71|Carlos71]] <sup>[[Szerkesztővita:Carlos71|vita]]</sup> 2008. november 3., 12:05 (CET)
*'''[[II. Vilmos német császár]], [[Otrantói csata]], [[Szarajevói merénylet]], [[VI. Mehmed]] - [[Szerkesztő:Carlos71|Carlos71]] <sup>[[Szerkesztővita:Carlos71|vita]]</sup> 2008. november 3., 12:05 (CET)
*'''[[SMS Tátra]]''', újabb K.u.K. romboló, nemsoká kész a komplett Tátra-osztály. – [[User:Tobi|Tobi]] <sup>[[User_vita:Tobi|Üzi :)]]</sup> 2008. november 3., 17:30 (CET)
*'''[[SMS Tátra]]''', újabb K.u.K. romboló, nemsoká kész a komplett Tátra-osztály. – [[User:Tobi|Tobi]] <sup>[[User_vita:Tobi|Üzi :)]]</sup> 2008. november 3., 17:30 (CET)
*'''[[Első mazuri tavaki csata]]''' - [[User:Boyli|Boyli]] <sup> [[User_vita:Boyli|Vita]]</sup> 2008. november 3., 22:36 (CET)


==Legjobb cikkek==
==Legjobb cikkek==

A lap 2008. november 3., 23:37-kori változata

 
Első világháború műhely

Műhely vita  · Feladatok  · Új szócikkek  · Sablonok és konvenciók  · Haditechnikai szótár  · Hasznos linkek  · Ötletek, javaslatok, tagok  · Archívum  · Munkacsoportok és projektek

A műhely célja

Mivel az első világháború az emberiség egyik legnagyobb tragédiája volt és azt lezáró békeszerződések igazságtalanságai a második világháború kitöréséhez vezettek, ezért ez az esemény valamivel több figyelmet érdemelne a mostaninál. A témakörhöz kapcsolódó cikkek elég szegényesek és rendezetlenek. Feladatunk a hiányzó cikkek megírása és a meglévőek feljavítása, rendszerezése, sablonok készítése a könnyebb áttekinthetőség érdekében. A műhely feladatai közé tartozik az első világháború közvetlen következményeivel kapcsolatos cikkek feldolgozása is.

Tagok értékelése

A Császári és Királyi Hadsereg rendfokozatai (szárazföldi egységek) című cikk alapján a szorgalmas szerkesztőket időről-időre előléptetéssel fogom jutalmazni (magamat természetesen nem). A legmagasabb szintet elért szerkesztők egyéb medálokkal és érdemrendekkel lesznek jutalmazva. Külön, egyedi medál és azonnali előléptetés jár azoknak, akik kiemelt cikkeket írnak. Az értékelés nem egyszerű feladat. Ha valaki úgy érzi, hogy méltánytalanság érte az írjon nekem. A magasabb szinteket elérve valamivel lassulni fog az előléptetés üteme. Eddig nagyon elégedett vagyok veletek:-). Ma mindenkit előléptettem.Carlos71 vita 2008. október 28., 12:48 (CET)[válasz]

Tagok

  • Carlos71 Fájl:K u k Wappen.png - Alapító. A megírandó cikkek listájának, a műhely működéséhez szükséges sablonok elkészítése, karbantartás, kategorizálás. Cikkek írása minden vonatkozó témakörben (főleg politikai összefoglalók, életrajzok, csaták) és az értékelhetetlen cikkek feljavítása.
  • Bonepeter88 Fájl:Zgsfhr.jpg - kézifegyverek, harcjárművek (főleg tankok), de ha minden jól megy akár más is, cikkértékelés...
  • Viktor Fájl:Zgsfhr.jpg - nyugati hadszíntér eseményei, csaták, tábornokok, fegyverzet, stb.
  • Peti610 - Sablonok, cikkértékelés (a cikkértékelő bottal az index frissítése) és bár az első nem izgat annyira, mint a második, néha-néha egy cikkecske is. :-)
  • Tobi - elsősorban csaták, egységek, főleg tengelyhatalmi, azon belül is osztrák-magyar és német szemszögből. Főleg új cikkek, karbantartások.
  • Boyli - csaták, hadjáratok, cikkértékelés, kiegészítés, főleg a keleti fronton.
  • Dili - Hajók, esetleg csaták. Nem tudom mennyire leszek aktív, de szerintem lassan kezdek visszatérni a wikire.

Új/újabb szócikkeink

Legjobb cikkek

Dőlt - Azok a cikkek, melyek elérték a "Mesterhármas" (Kiemelt cikk, Szerepelt már a Kezdőlapon, Legjobb cikk) szintet

Oszlopok:

- Kiemelt cikk
- Szerepelt a Kezdőlapon
- A legjobb magyar nyelvű online összefoglalónak tartott szócikkek

Jelek:

- Státuszt megkapta
- Jelölve volt kiemelt szócikknek, de nem szavazták meg (Ezeket a cikkeket talán könnyebb kiemeltté tenni)
- Jelenleg jelölés alatt
Szócikk
Winston Churchill
Horthy Miklós
Alexander von Krobatin
Örmény népirtás
Török függetlenségi háború

Kapcsolat

No. Szerkesztő Szerkesztései Vitalap E-mail Skype MSN
1. Carlos71 Szerkesztései Vita
2. Bonepeter88 Szerkesztései Vita
3. Viktor Szerkesztései Vita viktorhauk@gmail.com c00k13m0n5t3r viccelsz...
4. Peti610 Szerkesztései Vita bkovacs00[kukac]citromail[pötty]hu az nincs Minek neked az?
5. Tobi Szerkesztései Vita
6. Boyli Szerkesztései Vita peti@fazekas.hu
7. Dili Szerkesztései Vita dili006@gmail.com dili_06 dili6@freemail.hu

Társműhelyek

Hadtudományi műhely

Együttműködünk a Hadtudományi műhellyel.

Kapcsolódó portál