„Warcraft III: Reign of Chaos” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Patch verzió frissítve
Kategória +
37. sor: 37. sor:


[[Kategória:Warcraft]]
[[Kategória:Warcraft]]
[[Kategória:Blizzard Entertainment]]


[[en:Warcraft III: Reign of Chaos]]
[[en:Warcraft III: Reign of Chaos]]

A lap 2008. szeptember 16., 07:50-kori változata

Sablon:Videójáték sablon

A Warcraft III: Reign Chaos (rövidítve War3 vagy WC3 és RoC) egy valós időjű stratégiai játék, amit 2002 júliusában adott ki a Blizzard Entertainment. A játék folytatása a Warcraft: Orcs & Humans nevű kiadásnak.

A Warcraft III sok díjat megnyert, köztük az év játéka címet is.

Négy játszható fajt tartalmaz a Reign of Chaos: az embereket (Humans) és orkokat (Orcs), akik már a korábbi Warcraft: Orcs & Humans kiadványban nagy szerepet kaptak, valamint a Warcraft II: Tides of Darkness részből ismert éjelfeket (Night Elves) és élőhalottakat (Undeads). A játék kampányai (campaigns) a fajoknak megfelelően el vannak különítve, és így játszható egy-egy történet.

A játékhoz tartozik egy 2003-ban kiadott kiegészítő Warcraft III: The Frozen Throne néven. Később megjelent a Warcraft III Battle Chest, ami mindkettő részt tartalmazza egy csomagban.

A játékról

A játék nagyban különbözik elődeitől. A legfeltűnőbb változtatások egyike, hogy a játszható két faj (ork és ember) további kettővel bővült (élőholtak, éjelfek). Minden fajnak külön vannak kampányai (campaigns). Ezekben izgalmas küldetések teljesítésével játszhatunk végig egy adott történetet, hogy kiismerjük egy faj eredetét a Warcraft univerzumban, illetve folyamatosan tanulhatjuk is a fajjal való stratégiákat, egységek szerepét.

A többjátékos módban (multiplayer) interneten vagy a hálózaton keresztül vívhatunk csatát ellenfeleinkkel. A kampánnyal ellentétben nem a gép által irányított csapatokat kell legyőznünk, hanem ismerőeinket tehetjük próbára.