„James Stirling (matematikus)” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
SieBot (vitalap | szerkesztései)
a Bot: következő módosítása: nl:James Stirling (wiskundige)
AsgardBot (vitalap | szerkesztései)
a Bot: dátumlinkek javítása
1. sor: 1. sor:
'''James Stirling''' ([[Stirling]], [[1692]]. [[április 22]]. – [[Leadhills]], [[1770]]. [[december 5]].) skót [[matematikus]] volt. A [[Balliol College]]-ban [[Oxford]]ban tanult és az intézmánytől kapott posztgraduális képzési lehetőséget. [[Kombinatorika|Kombinatorikával]] foglalkozott. Az általa felfedezett [[Stirling-szám]]okat és a [[Stirling-formula|Stirling-formulát]] róla nevezték el.
'''James Stirling''' ([[Stirling]], [[1692]]. [[április 22.]] – [[Leadhills]], [[1770]]. [[december 5.]]) skót [[matematikus]] volt. A [[Balliol College]]-ban [[Oxford]]ban tanult és az intézmánytől kapott posztgraduális képzési lehetőséget. [[Kombinatorika|Kombinatorikával]] foglalkozott. Az általa felfedezett [[Stirling-szám]]okat és a [[Stirling-formula|Stirling-formulát]] róla nevezték el.


==Külső hivatkozások==
==Külső hivatkozások==

A lap 2008. augusztus 28., 06:00-kori változata

James Stirling (Stirling, 1692. április 22.Leadhills, 1770. december 5.) skót matematikus volt. A Balliol College-ban Oxfordban tanult és az intézmánytől kapott posztgraduális képzési lehetőséget. Kombinatorikával foglalkozott. Az általa felfedezett Stirling-számokat és a Stirling-formulát róla nevezték el.

Külső hivatkozások

Sablon:Csonk-Skót életrajz