„David di Tommaso” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
SamatBot (vitalap | szerkesztései)
a [[Image: --> [[Kép:
SilvonenBot (vitalap | szerkesztései)
a Robot: következő hozzáadása: it:David Di Tommaso
45. sor: 45. sor:
[[en:David Di Tommaso]]
[[en:David Di Tommaso]]
[[de:David di Tommaso]]
[[de:David di Tommaso]]
[[fi:David di Tommaso]]
[[fr:David di Tommaso]]
[[fr:David di Tommaso]]
[[id:David di Tommaso]]
[[id:David di Tommaso]]
[[it:David Di Tommaso]]
[[nl:David di Tommaso]]
[[nl:David di Tommaso]]
[[pl:David di Tommaso]]
[[pl:David di Tommaso]]
[[fi:David di Tommaso]]

A lap 2008. június 5., 06:57-kori változata

Sablon:Focista

David Di Tommaso (1979. október 6. – 2005. november 29.) egy francia labdarúgó játékos volt.

Di Tommaso Franciaországban született Échirolles városában. A pályafutását Franciaországban az AS Monacoban kezdte, ahol segített a csapatnak megnyerni a 2000-es bajnoki címet. Ezután játszhatott az UEFA Bajnokok Ligájában, és beválogatták a francia nemzeti utánpótlás válogatottba. 2001-ben di Tommasot átigazolta a Sedan, amely 2004-ben továbbadta őt a holland FC Utrechtnek. Az első ottani szezonjában a szurkolók az év legjobb játékosának nevezték meg a klubban.

Az utolsó mérkőzése november 27-én volt az Ajax Amsterdam ellen (1-0-ás győzelem), ami az FC Utrecht egyik fő riválisa. A győzelem utáni ünneplés nem tartott sokáig. Di Tommaso szívmegállás következtében hunyt el 26 évesen alvás közben De Meernben, Hollandiában. A feleségét és a fiát hagyta maga után. A pár a második gyerekét várta.

December 1-én a szurkolók egy hatalmas találkozót tartottak a Stadion Galgenwaardban, hogy kifejezzék a tiszteletüket Di Tommaso előtt. Legalább 14,000 szurkoló jelent meg. Az beszédet mondók között volt Jan Willem van Dop elnük, Foeke Booy vezetőedző és Jean-Paul de Jong csapatkapitány. Amellett ott voltak Di Tommaso rokonai és az FC Utrecht egész játékoskerete, és az összes utánpótláscsapat. A 4-es számot, melyet Di Tommaso viselt visszavonultatták. A Sedan, Di Tommaso korábbi klubja bejelentette azt, hogy a 29-es számot - amit Di Tommaso viselt, amikor a klubnál játszott - vissza fogják vonultatni.

2006 óta az év játékosa díjat Di Tommaso díjnak hívják. Azóta a díjat a szurkolók Jean-Paul de Jongnak és Michel Vormnak ítélték oda.