„Egykerekű” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
{{azonnali-várj}}
Syp (vitalap | szerkesztései)
Nincs szerkesztési összefoglaló
1. sor: 1. sor:
{{azonnali-várj}}
{{azonnali-várj}}
<!--{{azonnali|másolmány – [[User:Istvánka|<span style="color: #008000">Istvánka</span>]] [[Kép:Crystal Clear app package toys.png|15px]] [[User vita:Istvánka|<span style="color:#008000"><sup>posta</sup></span>]] 2008. április 17., 21:28 (CEST)}}-->
<!--{{azonnali|másolmány – [[User:Istvánka|<span style="color: #008000">Istvánka</span>]] [[Kép:Crystal Clear app package toys.png|15px]] [[User vita:Istvánka|<span style="color:#008000"><sup>posta</sup></span>]] 2008. április 17., 21:28 (CEST)}}-->

Egykerekű vagy ahogy az angolok mondják: Unicycle vagy csak franciássan: monocycle. Mi is ez, mire lehet használni, kiknek ajánljuk, hol lehet kiprobálni, milyen irányzatai vannak és még sok kérdéssel foglalkozik ez az oldal.

Forrás: www.unickli.hu

[[Kép:http://www.div8.ca/hq/hq_whitegreen.jpg]]

== AZ EGYKEREKŰ TÖRTÉNETE: ==
Azt hogy a cirkusz életébe pontosan mikor is kapcsolódott be az egykerekű azt csak sejthetjük. Körülbelül a bicikli megjelenésével egy időben történhetett, amikor már adottak voltak a feltételek pl.: egy csapágy legyártásához. A későbbiekben szerves részévé vált az egykerekű a bohócok ill. egyéb artista számoknak. Ezek még egyedi készítésűek voltak, különféle bicikli alkatrészeket felhasználva – de tömeggyártásukról ill. tömeges igényekről ekkor még szó sem volt. Napjainkban is kelléke a cirkuszi életnek, annyira hogy az artistaképzőben ebből a számból teljes értékű vizsgát lehet tenni.
AZ EGYKEREKŰZÉS, MINT SPORT ... a 90’ évek elején jelent meg. Egy konkrét ember nevéhez fűződik az egykerekűs sport kialakulása, ez pedig „Kris Holm” aki saját tapasztalatait is felhasználva tervezett újabb és újabb egykerekűket. Kezdetben felkerült egy terep gumi, ami már alkalmas volt a hegyi tekerésre – jobb tapadása révén, majd az ülés első felén elhelyezett egy kapaszkodót, amivel a stabilabb haladást segítette elő. Ez már lehetővé tette az egykerekűt, hogy a keményebb lejtőkön is lehessen vele közlekedni. Itt merült fel a kerék méret kérdése ill. a hajtókar mérete, ami meghatározza az egykerekű sebességét. Terepen általában 24’ kerékméretet vagy 26’ használnak, mivel ezzel már kellemes sebességet lehet elérni. Egyes modelleket fékkonzollal szerelnek fel, ami lehetővé teszi V vagy Hidraulikus fék használatát, a fékkart egy konzol segítségével lehet rögzíteni az ülés alatt. Természetesen nem csak a hegyi kerékpározáshoz hasonló egykerekűzés alakult ki, megjelent emellett, a flatland – hez hasonló freestyle, street, ill. egyéb ügyességi válfajok is, amiből ma már „olimpiát” is rendeznek.

== AZ EGYKEREKŰZÉS A VILÁGBAN ==
Lassan a világ összes részén fellelhető az egykerekű. Talán az egyik legnagyobb kultuszú ország Japán, ahol a mai napig a diákok csak azzal a feltétellel kezdhetik meg az elemi I. osztályt, ha alap szinten elsajátítják az egykerekű használatát. Kris Holm először a „Desorder”, DVD – n biciklisekkel együtt majd a „One Tired Guy” önáló DVD –n nagy hatással volt az egykerekű világban való elterjedésében – ahol olykor bicikliseket megszégyenítő módon használta egykerekűjét. Napjainkra annyira elterjed az egykerekűzés, hogy évente világversenyeket rendeznek belőle, 2005 – ben Dániában, 2006 – ban az UNICON Svájcban került megrendezésre, ahol világ minden tájáról érkező versenyzők mérhetik össze a tudásukat. A versenyszámok között megtalálható: Triál, Freestyle, Hoki, Kosárlabda, Gyorsasági verseny, és egyéb ügyességi versenyszámok. Pillanatnyilag az “UNICION”, a világ által legelismertebb rendezvény. Természetesen ezen túl a nagyobb országok is éves szinten megrendezik saját lokális és nemzetközi versenyeiket – amelyekről az internetes fórumokon lehet tudomást szerezni, regisztrálni. Magyarországon az UNICIKLI.HU 2006 - ban rendezte meg az első nemzetközi verseny ahol, a nagy világversenyekhez hasonló eredmények születtek.


== MAGYARORSZÁGON IS ... ==

Magyarországon 2003-2004 – ben jelent meg az egykerekű, ekkor még mint zsonglőr kellék, de a nagy érdeklődésnek köszönhetően hamar népszerűvé vált. Ez annak is köszönhető, hogy az egyik hazai forgalmazó a QU-AX nagy hangsúlyt fektetett a sport minél szélesebb körben való megismertetésében. Teszt tekerés, sport rendezvényeken való megjelenés, városi tekerések. Ennek szerves következménye volt az egykerekűsök számának folyamatos bővülése. Ma az egykerekűsök száma Magyarországon 275 - 310 főre tehető. Ebben benne foglaltatik a napi szinten használó ill. az is, aki hóbortból vagy csak egy kaland kedvéért vásárolt egykerekűt. NÉV VÁLASZTÁS
Mint mindent ezt is nevezni kell valahogy: három megnevezéssel találkozhatunk: 1. Egykerekű – néhányan hibásan hozzáteszik a bicikli jelzőt. 2. Monocikli – ez a „mono” ill. a ciklikus mozgás szóból ered 3. Unicikli – az angol név (unicycle) magyarosításából született.


== EGYKEREKŰS ÉLET ==
Budapest mondható az egykerekűzés fellegvárának, de emellett figyelemmel kisérjük a vidéki vagy vidéki nagyvárosokban történő egykerekűs életet. Budapesten: heti rendszerességgel kerül megrendezésre most már sokadik éve a„TESZT-TEKERÉS” ami a Móricz Zsigmond körtér aluljárójában minden hétfőn hét órakor (az időpont néha változik).

Emellett az Unicili.hu Forumon rendszeresen megtalálhatóak az önszervezödő csoportok.

'''Hegyi tekeréseket:''' a budai, ill. a környező hegyekbe.
'''Városi tekeréseket:''' általában valamelyik kedvelt exrém budapesti ad helyet (pl. Jászai Mari Tér)

'''Táborok:''' sokadik éve kerül megrendezésre az Unicikli.hu egykerekűs tábor a balatonparti Zánkai ifjusági és gyereküdülőben. Időpont: tavasz és ősz.

'''Versenyek:''' éves szinten több rendezvénnyel is talákozhatunk,

Országos Bajnokság: Eddig Balaton Zamárdiban, nyár közepén volt elérhető az egykerekűs élet legjelentősebb rendezvénye ez várhatóan 2008-ban változni fog.

Budapest Bajnokság: ez a verseny is már komoly hagyományokkal bír. Legutoljára a Campona Bike Park adott otthont, neki. Kiváncsian várjuk idén, hol kerül megrendezésre.

Egyéb versenyek: Idén elöször regionális versenyek is előkészités alatt vannak, pl: Székesfehérváron

Rendezvények: a Koxx-One Hungary Sponso Teammel szinte bárhol talákozhatunk, vagy egy Tavaszköszöntő napon, vagy akármelyik Extrém Sport rendezvényen.

Critical Mass: az egykerekű nem esett messze a a kétkerekűek családjától, igy az egykerekűsök is csatlakoznak minden évben a Kerékpár felvonuláshoz.

== KATEGÓRIÁK ==

'''User:''' vannak azok az egykerekűsök, akik megelégednek azzal ha megtanulnak stabilan haladni, kanyarodni ill. az út nehézségeivel megbirkózni pl. egy padkára feljutni.

'''Street:''' valaki itt nem áll meg tovább gyakorol, vásárol egy strapabíróbb egykerekűt, amivel lehet lépcsőn le- és fel- közlekedni, esetleg kisebb akadályokról leugrani.

'''Triál:''' ahol már biciklizéshez hasonlóan szükség van egy strapabíróbb egykerekűre, ami bírja a kiképzést (akár 2 méterről való leugrást).

'''Freestyle:''' ezt leginkább a flatlandhez hasonlóan egy sík terepen szokták gyakorolni, itt a trükkök száma és kivitelezése számit. -C.C.: vagyis hegyi tekerés, ahol egy 24’ vagy 26’ (magura fékes) egykerekűvel lehet a mountenbike - osok után szaggatni. Kb.: 20-30km/h lehet ezekkel elérni.


== ELKÉPZELÉSEK ==

Az alap gondolat: az egykerekű minél szélesebb körben történő megismertetése az emberekkel. Bemutatni a különböző válfajait ennek a sportnak, és változtatni azon a tévesnek mondható rossz beidegződésen, hogy egykerekűt csak egy artista vagy egy zsonglőr használhat. Mi egy teljes értékű sportként szeretnénk elfogadtatni, az emberekkel, és a szakvezetés oldaláról is. A továbbiakban szeretnénk az egykerekűs életet fenntartani, az egykereküsök felöl érkező egyre nagyobb és színvonalasabb igényeket kielégíteni. Célunk a működésünket legitimmé tenni egy EGYESÜLET keretein belül, egy már létező Biciklis szövetség alatt


== KÉP GALÉRIA ==
A legnagyobb magyar kép galériát az Unicikli.hu oldalon tudnám ajánlani:
[http://www.unicikli.hu/index.php?option=com_zoom&Itemid=73]
Ill. a Uniciclist.com oldalt ami a külföldi képeket gyüjti össze:
[http://www.unicyclist.com/index.php?page=gallery]

A lap 2008. április 18., 09:46-kori változata

Egykerekű vagy ahogy az angolok mondják: Unicycle vagy csak franciássan: monocycle. Mi is ez, mire lehet használni, kiknek ajánljuk, hol lehet kiprobálni, milyen irányzatai vannak és még sok kérdéssel foglalkozik ez az oldal.

Forrás: www.unickli.hu

Fájl:Http://www.div8.ca/hq/hq whitegreen.jpg

AZ EGYKEREKŰ TÖRTÉNETE:

Azt hogy a cirkusz életébe pontosan mikor is kapcsolódott be az egykerekű azt csak sejthetjük. Körülbelül a bicikli megjelenésével egy időben történhetett, amikor már adottak voltak a feltételek pl.: egy csapágy legyártásához. A későbbiekben szerves részévé vált az egykerekű a bohócok ill. egyéb artista számoknak. Ezek még egyedi készítésűek voltak, különféle bicikli alkatrészeket felhasználva – de tömeggyártásukról ill. tömeges igényekről ekkor még szó sem volt. Napjainkban is kelléke a cirkuszi életnek, annyira hogy az artistaképzőben ebből a számból teljes értékű vizsgát lehet tenni. AZ EGYKEREKŰZÉS, MINT SPORT ... a 90’ évek elején jelent meg. Egy konkrét ember nevéhez fűződik az egykerekűs sport kialakulása, ez pedig „Kris Holm” aki saját tapasztalatait is felhasználva tervezett újabb és újabb egykerekűket. Kezdetben felkerült egy terep gumi, ami már alkalmas volt a hegyi tekerésre – jobb tapadása révén, majd az ülés első felén elhelyezett egy kapaszkodót, amivel a stabilabb haladást segítette elő. Ez már lehetővé tette az egykerekűt, hogy a keményebb lejtőkön is lehessen vele közlekedni. Itt merült fel a kerék méret kérdése ill. a hajtókar mérete, ami meghatározza az egykerekű sebességét. Terepen általában 24’ kerékméretet vagy 26’ használnak, mivel ezzel már kellemes sebességet lehet elérni. Egyes modelleket fékkonzollal szerelnek fel, ami lehetővé teszi V vagy Hidraulikus fék használatát, a fékkart egy konzol segítségével lehet rögzíteni az ülés alatt. Természetesen nem csak a hegyi kerékpározáshoz hasonló egykerekűzés alakult ki, megjelent emellett, a flatland – hez hasonló freestyle, street, ill. egyéb ügyességi válfajok is, amiből ma már „olimpiát” is rendeznek.

AZ EGYKEREKŰZÉS A VILÁGBAN

Lassan a világ összes részén fellelhető az egykerekű. Talán az egyik legnagyobb kultuszú ország Japán, ahol a mai napig a diákok csak azzal a feltétellel kezdhetik meg az elemi I. osztályt, ha alap szinten elsajátítják az egykerekű használatát. Kris Holm először a „Desorder”, DVD – n biciklisekkel együtt majd a „One Tired Guy” önáló DVD –n nagy hatással volt az egykerekű világban való elterjedésében – ahol olykor bicikliseket megszégyenítő módon használta egykerekűjét. Napjainkra annyira elterjed az egykerekűzés, hogy évente világversenyeket rendeznek belőle, 2005 – ben Dániában, 2006 – ban az UNICON Svájcban került megrendezésre, ahol világ minden tájáról érkező versenyzők mérhetik össze a tudásukat. A versenyszámok között megtalálható: Triál, Freestyle, Hoki, Kosárlabda, Gyorsasági verseny, és egyéb ügyességi versenyszámok. Pillanatnyilag az “UNICION”, a világ által legelismertebb rendezvény. Természetesen ezen túl a nagyobb országok is éves szinten megrendezik saját lokális és nemzetközi versenyeiket – amelyekről az internetes fórumokon lehet tudomást szerezni, regisztrálni. Magyarországon az UNICIKLI.HU 2006 - ban rendezte meg az első nemzetközi verseny ahol, a nagy világversenyekhez hasonló eredmények születtek.


MAGYARORSZÁGON IS ...

Magyarországon 2003-2004 – ben jelent meg az egykerekű, ekkor még mint zsonglőr kellék, de a nagy érdeklődésnek köszönhetően hamar népszerűvé vált. Ez annak is köszönhető, hogy az egyik hazai forgalmazó a QU-AX nagy hangsúlyt fektetett a sport minél szélesebb körben való megismertetésében. Teszt tekerés, sport rendezvényeken való megjelenés, városi tekerések. Ennek szerves következménye volt az egykerekűsök számának folyamatos bővülése. Ma az egykerekűsök száma Magyarországon 275 - 310 főre tehető. Ebben benne foglaltatik a napi szinten használó ill. az is, aki hóbortból vagy csak egy kaland kedvéért vásárolt egykerekűt. NÉV VÁLASZTÁS Mint mindent ezt is nevezni kell valahogy: három megnevezéssel találkozhatunk: 1. Egykerekű – néhányan hibásan hozzáteszik a bicikli jelzőt. 2. Monocikli – ez a „mono” ill. a ciklikus mozgás szóból ered 3. Unicikli – az angol név (unicycle) magyarosításából született.


EGYKEREKŰS ÉLET

Budapest mondható az egykerekűzés fellegvárának, de emellett figyelemmel kisérjük a vidéki vagy vidéki nagyvárosokban történő egykerekűs életet. Budapesten: heti rendszerességgel kerül megrendezésre most már sokadik éve a„TESZT-TEKERÉS” ami a Móricz Zsigmond körtér aluljárójában minden hétfőn hét órakor (az időpont néha változik).

Emellett az Unicili.hu Forumon rendszeresen megtalálhatóak az önszervezödő csoportok.

Hegyi tekeréseket: a budai, ill. a környező hegyekbe.

Városi tekeréseket: általában valamelyik kedvelt exrém budapesti ad helyet (pl. Jászai Mari Tér)

Táborok: sokadik éve kerül megrendezésre az Unicikli.hu egykerekűs tábor a balatonparti Zánkai ifjusági és gyereküdülőben. Időpont: tavasz és ősz.

Versenyek: éves szinten több rendezvénnyel is talákozhatunk,

Országos Bajnokság: Eddig Balaton Zamárdiban, nyár közepén volt elérhető az egykerekűs élet legjelentősebb rendezvénye ez várhatóan 2008-ban változni fog.

Budapest Bajnokság: ez a verseny is már komoly hagyományokkal bír. Legutoljára a Campona Bike Park adott otthont, neki. Kiváncsian várjuk idén, hol kerül megrendezésre.

Egyéb versenyek: Idén elöször regionális versenyek is előkészités alatt vannak, pl: Székesfehérváron

Rendezvények: a Koxx-One Hungary Sponso Teammel szinte bárhol talákozhatunk, vagy egy Tavaszköszöntő napon, vagy akármelyik Extrém Sport rendezvényen.

Critical Mass: az egykerekű nem esett messze a a kétkerekűek családjától, igy az egykerekűsök is csatlakoznak minden évben a Kerékpár felvonuláshoz.

KATEGÓRIÁK

User: vannak azok az egykerekűsök, akik megelégednek azzal ha megtanulnak stabilan haladni, kanyarodni ill. az út nehézségeivel megbirkózni pl. egy padkára feljutni.

Street: valaki itt nem áll meg tovább gyakorol, vásárol egy strapabíróbb egykerekűt, amivel lehet lépcsőn le- és fel- közlekedni, esetleg kisebb akadályokról leugrani.

Triál: ahol már biciklizéshez hasonlóan szükség van egy strapabíróbb egykerekűre, ami bírja a kiképzést (akár 2 méterről való leugrást).

Freestyle: ezt leginkább a flatlandhez hasonlóan egy sík terepen szokták gyakorolni, itt a trükkök száma és kivitelezése számit. -C.C.: vagyis hegyi tekerés, ahol egy 24’ vagy 26’ (magura fékes) egykerekűvel lehet a mountenbike - osok után szaggatni. Kb.: 20-30km/h lehet ezekkel elérni.


ELKÉPZELÉSEK

Az alap gondolat: az egykerekű minél szélesebb körben történő megismertetése az emberekkel. Bemutatni a különböző válfajait ennek a sportnak, és változtatni azon a tévesnek mondható rossz beidegződésen, hogy egykerekűt csak egy artista vagy egy zsonglőr használhat. Mi egy teljes értékű sportként szeretnénk elfogadtatni, az emberekkel, és a szakvezetés oldaláról is. A továbbiakban szeretnénk az egykerekűs életet fenntartani, az egykereküsök felöl érkező egyre nagyobb és színvonalasabb igényeket kielégíteni. Célunk a működésünket legitimmé tenni egy EGYESÜLET keretein belül, egy már létező Biciklis szövetség alatt


KÉP GALÉRIA

A legnagyobb magyar kép galériát az Unicikli.hu oldalon tudnám ajánlani: [1] Ill. a Uniciclist.com oldalt ami a külföldi képeket gyüjti össze: [2]