„MÁV M42 sorozat” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
a M42 lapot átneveztem MÁV M42 névre
a linkek javítása
21. sor: 21. sor:
}}
}}


{{egyért2|a mozdonyról|Messier 42}}
{{egyért2|a mozdonyról|M42 (egyértelműsítő lap)}}


[[Kép:M42mozdony.jpg|thumb|250px|M42-es mozdony]]
[[Kép:M42mozdony.jpg|thumb|250px|M42-es mozdony]]
Az '''M42''' sorozat a [[MÁV]] részére szállított, később [[GYSEV]] által üzemeltetett, nem villamosított pályákra szánt nagy terhelhetőségű dízel-elektromos [[tolatómozdony]] sorozat. Beceneve "Szörnyella".
Az '''M42''' sorozat a [[Magyar Államvasutak Zrt.|MÁV]] részére szállított, később [[GYSEV]] által üzemeltetett, nem villamosított pályákra szánt nagy terhelhetőségű dízel-elektromos [[tolatómozdony]] sorozat. Beceneve "Szörnyella".


==Története==
==Története==
A 90-es évek elején a [[MÁV]] elhatározta, hogy lecseréli az akkora már kiöregedett [[M44]] sorozatú tolatómozdony típust egy hasonló kaliberű, de a kornak megfelelő felépítményű mozdonytípusra, és ez lett az M42-es sorozat. A MÁV és a Ganz-Hunslet Rt. szakemberei együtt dolgoztak az új mozdonytípus, a DVM-14 kialakításán, amely 1994-re készült el, és az M42 001 pályaszámot kapta. Az M42 001-es mozdony az üzemben jól bevált, de sorozatgyártásra a MÁV anyagi helyzete miatt nem került sor. A mozdony később a GySEV-nek lett átadva.
A 90-es évek elején a [[Magyar Államvasutak Zrt.|MÁV]] elhatározta, hogy lecseréli az akkora már kiöregedett [[MÁV M44|M44]] sorozatú tolatómozdony típust egy hasonló kaliberű, de a kornak megfelelő felépítményű mozdonytípusra, és ez lett az M42-es sorozat. A MÁV és a Ganz-Hunslet Rt. szakemberei együtt dolgoztak az új mozdonytípus, a DVM-14 kialakításán, amely 1994-re készült el, és az M42 001 pályaszámot kapta. Az M42 001-es mozdony az üzemben jól bevált, de sorozatgyártásra a MÁV anyagi helyzete miatt nem került sor. A mozdony később a GySEV-nek lett átadva.


==Műszaki jellemzők==
==Műszaki jellemzők==

A lap 2008. március 19., 11:28-kori változata

Sablon:Vasúti jármű2

M42-es mozdony

Az M42 sorozat a MÁV részére szállított, később GYSEV által üzemeltetett, nem villamosított pályákra szánt nagy terhelhetőségű dízel-elektromos tolatómozdony sorozat. Beceneve "Szörnyella".

Története

A 90-es évek elején a MÁV elhatározta, hogy lecseréli az akkora már kiöregedett M44 sorozatú tolatómozdony típust egy hasonló kaliberű, de a kornak megfelelő felépítményű mozdonytípusra, és ez lett az M42-es sorozat. A MÁV és a Ganz-Hunslet Rt. szakemberei együtt dolgoztak az új mozdonytípus, a DVM-14 kialakításán, amely 1994-re készült el, és az M42 001 pályaszámot kapta. Az M42 001-es mozdony az üzemben jól bevált, de sorozatgyártásra a MÁV anyagi helyzete miatt nem került sor. A mozdony később a GySEV-nek lett átadva.

Műszaki jellemzők

A MÁV kívánsága az volt, hogy a készülő mozdony járműszerkezeti részei hasonlóak legyenek a V46-os sorozatéhoz. Ez így is lett, az alváz, a vezetőfülke, az ütközők, a vonókészülék, a pályakotrók, a korlátok, az oldalablakok azonosak a V46-tal. Továbbá megegyezik még a két típusnál a forgóvázak, és a vontatómotorok konstrukciója is.

Motor

A jármű erőforrása egy 8 hengeres 640 kW-os MWM Deutz dízelmotor, amelyet Németországban gyártottak. A mozdony minden erőátviteli berendezését a Ganz-Ansaldo Rt. szállította. A mozdony vontatási teljesítménye 560 kW, ez lehetővé teszi, hogy a gép a tolatási feladatokon kívül a mellékvonalakon 80 km/h sebességgel vonatokat is továbbítson.

Fékek

A mozdony fékrendszere is újdonságnak számított. Fékezéskor a motorok áramot termelnek amit a fékrendszerbe épített egység hővé alakít. Tehát a mozgási energia hőenergiává alakul anélkül, hogy a féktuskók súrlódnának a kerekekhez. Természetesen a mozdonyra felszerelték a hagyományos légfékeket is, műanyag féktuskókkal, amelyek bármikor lecserélhetők a már megszokott öntöttvas tuskókra.

Elektronika

A mozdonyt sokoldalú elektronikával látták el, amely ellenőriz, és vezérel is egyben. Sárga ill. piros jelzésekkel figyelmezteti a mozdonyszemélyzetet a már bekövetkezett, vagy várhatóan bekövetkező rendellenességekről. Ha olyan jellegű hiba adódik, amely az önmagukban is nagy értéket képviselő valamelyik részegység tönkremenetelét okozhatja, az elektronikus automatika leállítja a motort. A mozdonyra felszereltek továbbá egy fedélzeti elektronikus adattárolót, mely megőrzi a mozdony üzeméhez kapcsolódó információkat. A tárolt adatokat számítógéppel lehet kiolvasni.