„Christian Bach” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Zsombor 23 (vitalap | szerkesztései)
Zsombor 23 (vitalap | szerkesztései)
34. sor: 34. sor:
== Élete ==
== Élete ==


1959. május 9-én született Buenos Airesben, Roberto Bach Meizegeier és Adela Bottino Adamowa (ismertebb nevén Adela Adamowa) gyermekeként. A [[jogi iskola|jogi]] diploma megszerzése után
[[1959]]. [[május 9.]]-én született Buenos Airesben, Roberto Bach Meizegeier és Adela Bottino Adamowa (ismertebb nevén Adela Adamowa) gyermekeként. A [[jogi iskola|jogi]] diploma megszerzése után Mexikóba költözött, hogy színésznő legyen. Színdarabokban és filmekben kezdett játszani, ahol hangját gyakran szinkronizálták, hogy elrejtse argentin akcentusát. 1979-ben kapott egy kisebb szerepet a [[Los ricos también Iloran]] című telenovellában, négy évvel később pedig megkapta a sikeres ''Bodas de odio'' főszerepét.

1986-ban Zuritával együtt szerepelt a [[De pura sangre]] című filmben, és ugyanabban az évben össze is házasodtak. Tíz évvel később, a [[Televisa|Televisával]] közösen bemutatott sikeres produkciók sorozata után, a házaspár elhatározta, hogy megalapítják saját produkciós cégüket, a '''Zuba Produccionest''', és a [[TV Azteca|TV Aztecához]] igazolnak át. Két évvel később két telenovellát készítettek az állomásnak, a ''La chacalát'', és az [[Azul Tequila|Azul Tequilát]], amely sikeres produkció elindította [[Bárbara Mori]] és [[Mauricio Ochmann]] karrierjét.


== Filmográfia ==
== Filmográfia ==

A lap 2022. június 21., 19:51-kori változata

Christian Bach
Életrajzi adatok
Születési névAdela Christian Bach
Született1959. május 9.[1]
Buenos Aires, Argentína
Elhunyt2019. február 26. (59 évesen)[2]
Mexikóváros, Mexikó
HázastársaHumberto Zurita (1986-)
Gyermekei
Díjai
További díjakTVyNovelas-díj
Az év legjobb színésznője (1984, 1989)

Christian Bach IMDb-adatlapja
PORT.hu-adatlap
A Wikimédia Commons tartalmaz Christian Bach témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Adela Christian Bach (Buenos Aires, 1959. május 9.2019. február 26.) argentin származású mexikói színésznő, és olyan teleregények producere, mint a Televisa, a TV Azteca, és a Telemundo.

Leghíresebb telenovellái a Televisával: Los ricos también Iloran (1979), Soledad (1980), Bodas de odio (1983), De pura sangre (1985), és az Encadenados (1988). A TV Azteca legrelevánsabb munkái közé tartozik az Agua y aceite (2002), amelyet szintén férjével, Humberto Zuritával készített, és a Vidas robadas (2010). A Telemundóval a La Patrona (2013) és a La Impostora (2014) munkái között szerepelt.

Élete

1959. május 9.-én született Buenos Airesben, Roberto Bach Meizegeier és Adela Bottino Adamowa (ismertebb nevén Adela Adamowa) gyermekeként. A jogi diploma megszerzése után Mexikóba költözött, hogy színésznő legyen. Színdarabokban és filmekben kezdett játszani, ahol hangját gyakran szinkronizálták, hogy elrejtse argentin akcentusát. 1979-ben kapott egy kisebb szerepet a Los ricos también Iloran című telenovellában, négy évvel később pedig megkapta a sikeres Bodas de odio főszerepét.

1986-ban Zuritával együtt szerepelt a De pura sangre című filmben, és ugyanabban az évben össze is házasodtak. Tíz évvel később, a Televisával közösen bemutatott sikeres produkciók sorozata után, a házaspár elhatározta, hogy megalapítják saját produkciós cégüket, a Zuba Produccionest, és a TV Aztecához igazolnak át. Két évvel később két telenovellát készítettek az állomásnak, a La chacalát, és az Azul Tequilát, amely sikeres produkció elindította Bárbara Mori és Mauricio Ochmann karrierjét.

Filmográfia

Filmek

Sorozatok

Jegyzetek

  1. cinenacional.com (spanyol nyelven). (Hozzáférés: 2017. május 12.)
  2. Muere la actriz Christian Bach a los 59 años (spanyol nyelven)

További információk