„Lunar Orbiter-3” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
a →‎top: Nyelvtani javítás
Címkék: Mobilról szerkesztett Mobilalkalmazás-szerkesztés Android-alkalmazás-szerkesztés
a →‎Küldetés: Nyelvtani javítás
Címkék: Mobilról szerkesztett Mobilalkalmazás-szerkesztés Android-alkalmazás-szerkesztés
4. sor: 4. sor:


==Küldetés==
==Küldetés==
[[1967]]. [[február 5.|február 5-én]] indították útjára. Fő feladat a [[Hold]] felszínének kis területeken történő részletes vizsgálata. Elősegítve a [[Surveyor-program]]mal az [[Apollo-program]] lehetséges leszállóterületeinek meghatározását. Programját befejezve becsapódott a Hold felszínébe.
[[1967]]. [[február 5.|február 5-én]] indították útjára. Fő feladata a [[Hold]] felszínének kis területeken történő részletes vizsgálata. Elősegítette a [[Surveyor-program]]mal az [[Apollo-program]] lehetséges leszállóterületeinek meghatározását. Programját befejezve becsapódott a Hold felszínébe.


==Jellemzői==
==Jellemzői==

A lap 2021. november 1., 07:45-kori változata

Lunar Orbiter-3
ŰrügynökségNASA
Típuslunar orbiter
Indítás dátuma1967. február 5.
Indítás helyeCape Canaveral Space Launch Complex 13
HordozórakétaAtlas SLV-3 Agena-D

COSPAR azonosító1967-008A
SCN02666
SablonWikidataSegítség

A Lunar Orbiter-3 a Hold körül keringő űrszonda, a Lunar Orbiter-program harmadik egysége. A NASA és a Boeing cég tervezte és építette.

Küldetés

1967. február 5-én indították útjára. Fő feladata a Hold felszínének kis területeken történő részletes vizsgálata. Elősegítette a Surveyor-programmal az Apollo-program lehetséges leszállóterületeinek meghatározását. Programját befejezve becsapódott a Hold felszínébe.

Jellemzői

Alakja rövid, 1,52 méter átmérőjű hengerhez hasonlít. Több mérőműszerrel is felszerelték: sugárzás intenzitás mérő, mikro-meteorit számláló. Az energiát napelemtáblák biztosították. Két kamerából álló fényképező egységet, filmkidolgozó és képtovábbító berendezést, vezérlő automatikákat, helyzetstabilizáló egységet, akkumulátorokat, rádióadót és rakétahajtóművet tartalmaz. A filmtovábbító mechanizmus hibásan működött. Csak 156 széles látószögű és 137 telefotót rögzített.

Források