„Álmomban már láttalak” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
a →‎Források: +szakasz Fordítás
DanjanBot (vitalap | szerkesztései)
a [061] <ref> hibás központozással AWB
78. sor: 78. sor:
''"Sok okból járunk moziba, az egyik ilyen ok az, hogy vonzó embereket nézzünk, akik szerelembe esnek. Nincs miért szégyenkeznie. Jó, ha megnéz egy romantikus vígjátékot. [...] De amit elvárunk, az az, hogy ne legyen buta, legalábbis ne legyen butább a kelleténél, és hogy olyan emberek szerepeljenek benne, akik sztárminőséget testesítenek meg.''
''"Sok okból járunk moziba, az egyik ilyen ok az, hogy vonzó embereket nézzünk, akik szerelembe esnek. Nincs miért szégyenkeznie. Jó, ha megnéz egy romantikus vígjátékot. [...] De amit elvárunk, az az, hogy ne legyen buta, legalábbis ne legyen butább a kelleténél, és hogy olyan emberek szerepeljenek benne, akik sztárminőséget testesítenek meg.''


''Az „Álmomban már láttalak” nem buta; Kevin Wade forgatókönyve több történetszállal foglalkozik, és mindegyiket érdekessé teszi. [[Jennifer Lopez]] és [[Ralph Fiennes]] pedig azért alkotnak érdekes párost, mert karaktereik a szerelembe esésen kívül más módon is elütik az időt.''<ref>[http://www.rogerebert.com/reviews/maid-in-manhattan-2002 Maid in Manhattan] Roberebert.com, 2002. december 13., hozzáférés: 2021. július 23.</ref>.
''Az „Álmomban már láttalak” nem buta; Kevin Wade forgatókönyve több történetszállal foglalkozik, és mindegyiket érdekessé teszi. [[Jennifer Lopez]] és [[Ralph Fiennes]] pedig azért alkotnak érdekes párost, mert karaktereik a szerelembe esésen kívül más módon is elütik az időt.''.<ref>[http://www.rogerebert.com/reviews/maid-in-manhattan-2002 Maid in Manhattan] Roberebert.com, 2002. december 13., hozzáférés: 2021. július 23.</ref>


== Bevételek ==
== Bevételek ==

A lap 2021. augusztus 23., 14:45-kori változata

Álmomban már láttalak
(Maid in Manhattan)
2002-es amerikai film
RendezőWayne Wang
ProducerElaine Goldsmith-Thomas
Paul Schiff
Deborah Schindler
Vezető producer
  • Charles Newirth
  • Benny Medina
Műfaj
  • romantikus vígjáték
  • vígjáték-dráma
ForgatókönyvíróJohn Hughes
Kevin Wade
FőszerepbenJennifer Lopez
Ralph Fiennes
Natasha Richardson
Stanley Tucci
Frances Conroy
Amy Sedaris
ZeneAlan Silvestri
OperatőrKarl Walter Lindenlaub
VágóCraig McKay
JelmeztervezőCraig McKay
DíszlettervezőJane Musky
GyártásvezetőKarl Walter Lindenlaub
Gyártás
Gyártó
  • Revolution Studios
  • Great Oaks Productions
Ország Amerikai Egyesült Államok
NyelvUSA angol
Forgatási helyszínNew York
Játékidő105 perc
Költségvetés55 millió USD
Forgalmazás
Forgalmazó
BemutatóUSA 2002. december 13.
Korhatár12
Bevétel154 906 693 USD
További információk
SablonWikidataSegítség

Az Álmomban már láttalak (eredeti cím: Maid in Manhattan) 2002-es romantikus filmvígjáték, Jennifer Lopez és Ralph Fiennes főszereplésével.

Cselekmény

Marisa Ventura Puerto Rico-i felmenőkkel rendelkező egyedülálló anya, van egy Ty nevű fia, és szobalányként dolgozik egy előkelő és drága New York-i szállodában Manhattanben. Egy nap elviszi a fiát a szállodába, ahol egy kollégája vigyázna rá, mert a fiú apja ismét nem tartotta be a megbeszélt időpontot. Amikor a gazdag Caroline Lane lakosztályában foglalatoskodik, egy kollégája arra biztatja Marisát, hogy próbáljon fel egy ruhát Lane előkelő ruhatárából. Ty eközben a liftben találkozik Christopher Marshall politikussal, aki elindult, hogy megsétáltassa a kutyáját. Richard Nixonról és a politikusok hazugságairól beszélgetnek. Ty megkérdezi Marshallt, hogy elkísérheti-e őt és a kutyát a sétára. Mielőtt ezt megtenné, Ty engedélyt kér az anyjától, és Marshallal együtt elmegy a lakosztály folyosóján, ahol Marisa még mindig Caroline Lane ruháját viseli. Marshall ekkor úgy gondolja, hogy Marisa a lakosztály tulajdonosa, és Caroline-nak nevezi. A férfi meghívja őt is, hogy menjen velük sétálni.

Marshallt annyira elbűvöli a lány, hogy meghívja vacsorára az asszisztense segítségével. Az asszisztens elküldi a meghívót a vacsorára, amit természetesen az igazi Caroline kap meg a lakosztályában, ahol Marshall korábban Marisát találta. Caroline emlékszik rá, hogy valamikor találkoztak Marshall-lal, bár a férfi nem foglalkozott vele.

A privát, kétszemélyes vacsorán éppen Marisa feladata, hogy a komornyikkal együtt kiszolgáljon. Marisának azonban sikerül felismerhetetlennek maradnia Marshall számára, aki teljesen meglepődik, amikor az igazi Caroline-nal szemben ül, akit nem ismer.

A kétségbeesett Christopher Marisa keresésére indul, és később véletlenül meglátja az utcán. A férfi - ismét az asszisztensén keresztül - meghívja őt egy esti jótékonysági gálára, amit a lány elfogad. Mivel azonban a lány egy menedzseri állásra pályázik, és a viszony veszélyeztetheti az állását, elhatározza, hogy ott véget vet az ismeretségnek. Azonban nem képes szakítani vele, és az esti gála után Marshallal tölti az éjszakát.

Caroline másnap találkozik Marisával, amikor az éppen Marshall szobájából jön ki, kissé zilált öltözetben. Caroline barátnőja felismeri őt, mint a szobalányt a lakosztályában, és a nyakában lévő értékes nyakláncot, ami Caroline tulajdona, és Marisa elfelejtette visszavinni. Az is kiderül, hogy Marisa kölcsönvette a ruhatárát. A szálloda vezetősége nagy rábeszéléssel meg tudja akadályozni, hogy Caroline hivatalos feljelentést tegyen, de Marisának felmondási időt adnak. Ezen felháborodva Lionel komornyik is felmond.

Marisa nem sokkal később munkát talál egy másik szállodában, ahol továbbképzi magát és egy idő után be akar kerülni a menedzsmentbe.

A kampánykörútján, újból New Yorkban Marshall sajtótájékoztatót tart abban a szállodában, ahol Marisa most dolgozik. Fia, Ty elmegy Marshall sajtótájékoztatójára, és megkérdezi tőle, hogy a politikus nem gondolja-e azt, hogy senki sem tökéletes, és hogy mindenki megérdemel egy második esélyt, még akkor is, ha hibázott. Marshall felismeri a fiút, igent mond neki, és kéri, hogy „vezesse hozzá”. Ty elvezeti Marshallt Marisához - amikor találkoznak, megcsókolják egymást.

A történet végén különböző magazinok címlapjait mutatják be, amelyekből megtudjuk, hogy Marshallt megválasztották szenátornak, még mindig együtt van Marisával, aki végül szintén szállodavezető lett.

Szereplők

Kritikák

Roger Ebert filmkritikus szerint: az „Álmomban már láttalak” egy ügyes, simára csiszolt film egy jól bevált mintán, amelyet a sztárok karizmája tesz élővé. Az örök „idióta cselekmény szindrómára” játszik rá, hogy tisztázzon egy kisebb félreértést, és valószínűleg nem lesz a nézők között olyan, aki nem tudja, hogyan végződik a dolog. [A film] olyan sebességgel és bájjal követi az utat, hogy ... igen, szórakoztató volt nézni.

"Sok okból járunk moziba, az egyik ilyen ok az, hogy vonzó embereket nézzünk, akik szerelembe esnek. Nincs miért szégyenkeznie. Jó, ha megnéz egy romantikus vígjátékot. [...] De amit elvárunk, az az, hogy ne legyen buta, legalábbis ne legyen butább a kelleténél, és hogy olyan emberek szerepeljenek benne, akik sztárminőséget testesítenek meg.

Az „Álmomban már láttalak” nem buta; Kevin Wade forgatókönyve több történetszállal foglalkozik, és mindegyiket érdekessé teszi. Jennifer Lopez és Ralph Fiennes pedig azért alkotnak érdekes párost, mert karaktereik a szerelembe esésen kívül más módon is elütik az időt..[1]

Bevételek

A film az 55 000 000 dollár költségvetésből 94 011 225 dollár bevételt hozott az Egyesült Államokban, világszerte pedig összesen 154 906 693 dollárt.[2]

Források

Fordítás

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Manhattan Love Story című német Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek

  1. Maid in Manhattan Roberebert.com, 2002. december 13., hozzáférés: 2021. július 23.
  2. Cite web-hiba: a title paramétert mindenképpen meg kell adni!. Box Office Mojo