„Lelkes testcsere” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
a →‎Cselekmény: pontosit
87. sor: 87. sor:
==Fordítás==
==Fordítás==
*{{fordítás|en|It's a Boy Girl Thing}}
*{{fordítás|en|It's a Boy Girl Thing}}
*{{fordítás|en|It's a Boy Girl Thing}}
*{{fordítás|it|Boygirl - Questione di... sesso}}


==Jegyzetek==
==Jegyzetek==

A lap 2021. június 18., 11:08-kori változata

Lelkes testcsere
(It's a Boy Girl Thing)
2006-os amerikai–brit film
RendezőNick Hurran[1]
ProducerSteve Hamilton Shaw
David Furnish
Martin F. Katz
Vezető producerElton John
Műfaj
ForgatókönyvíróGeoff Deane
FőszerepbenKevin Zegers
Samaire Armstrong
ZeneChristian Henson
OperatőrSteve Danyluk
VágóJohn Richards
Gyártás
GyártóIcon Entertainment International
Rocket Pictures
Scion Films
Alliance Atlantis
Propspero Pictures
OrszágUSA, Kanada
Nyelvangol
Forgatási helyszínToronto
Játékidő95 perc
Forgalmazás
ForgalmazóIcon Entertainment International
BemutatóEgyesült Királyság 2006. december 26.
Magyarország (DVD-n)
KorhatárTizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
Bevétel7 385 434 £[2]
További információk
SablonWikidataSegítség

A Lelkes testcsere (eredeti cím: It's a Boy Girl Thing) 2006-ban bemutatott amerikai romantikus-vígjáték, amelyet Nick Hurran[1] rendezett, Geoff Deane írt. A főszerepben Kevin Zegers és Samaire Armstrong látható. A film az Amerikai Egyesült Államokban játszódik, de az Egyesült Királyságban készült. A film producerei David Furnish, Steve Hamilton Shaw a Rocket Pictures-től és Martin F. Katz a Prospero Pictures-től. Elton John az egyik executive producer.[3]

A Lelkes testcserét Elton John filmes cége, a Rocket Pictures gyártotta, független forgalmazója pedig Mel Gibson Icon Productions volt. 2006. december 26-án jelent meg az Egyesült Királyságban, azóta egyes országok mozijaiban bemutatták, máshol közvetlenül DVD-n, máshol pedig tévéfilmként adták ki. A legtöbb iskolai jelenetet az Ontario állambeli Hamiltonban található Westdale Secondary Iskolában forgatták.

Cselekmény

Nell Bedworth és Woody Deanne szomszédok és iskolatársak, és bár gyerekkoruk óta ismerik egymást, sosem jöttek ki jól. Egy iskolai kirándulás során egy múzeumban egy azték isten, Tezkatlipoka szobra előtt veszekednek. A szoborból úgy tűnik, hogy átok száll kettejükre, mert másnap reggel egymás testében ébrednek fel.

Mindketten megpróbálnak úgy tenni, mintha semmi baj nem lenne, és mindketten megpróbálják a másik életét élni. A fiú majdnem odáig megy, hogy a lány elveszíti a szüzességét azzal, hogy lefekszik egy fiúval. Nell viszont ráveszi a barátját, hogy szakítson a barátnőjével, Breannával.

Azonban egymást is fel kell készíteniük a fontos vizsgák letételére. Woody-nak meg kell tanítania Nellt amerikai futballt játszani, hogy megvalósíthassa álmát, míg Nellnek Woody-t kell felkészítenie, hogy felvegyék a Yale Egyetem-re.

A sok együtt töltött idő után egymásba szeretnek, ekkor a varázslat véget ér, és mindketten visszatérnek a saját testükbe, készen arra, hogy továbbra is együtt maradjanak.

Szereplők

(A szereposztás mellett a magyar hangok feltüntetve)[4]

Fogadtatás

A Rotten Tomatoes oldalán film 67%-os minősítést ért el 9 kritikus véleménye alapján.[7]

Az Empire magazin 5-ből 3 pontot adott a filmre.[8]

Kapcsolódó szócikkek

Fordítás

  • Ez a szócikk részben vagy egészben az It's a Boy Girl Thing című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.
  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Boygirl - Questione di... sesso című olasz Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek

  1. a b Doctor Who series 6 episode 11: The God Complex spoiler-free review. Den of Geek. [2013. január 21-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2021. június 17.) „Director Nick Hurran (who helmed underrated body swap comedy It's A Boy Girl Thing) damn well knows it, too.”
  2. It's a Boy Girl Thing Box Office”, Box Office Mojo 
  3. Mark Deming: It-s-a-Boy-Girl-Thing - Trailer - Cast - Showtimes. The New York Times, 2009 [2009. február 8-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2012. január 2.)
  4. IszDb - Magyar hangok (magyar nyelven). Internetes Szinkron Adatbázis. (Hozzáférés: 2021. június 17.)
  5. BBC iPlayer - It's a Boy Girl Thing. BBC.co.uk. (Hozzáférés: 2012. január 2.)Sablon:Subscription requiredSablon:Expired link
  6. It's a Boy Girl Thing Movie Script. www.scripts.com . (Hozzáférés: 2020. július 11.)
  7. It's a Boy Girl Thing (2006). Rotten Tomatoes
  8. Genevieve Harrison: It’s A Boy Girl Thing. Empire (film magazine) , 2006. december 19.

További információk