„Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Mirtuszolaj” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Nagyurma (vitalap | szerkesztései)
→‎Mirtuszolaj: jó játék?
Címke: Visszaállítva
Nagyurma (vitalap | szerkesztései)
30. sor: 30. sor:


{{off+|Nem a törlési megbeszélésre tartozó észrevétel}}
{{off+|Nem a törlési megbeszélésre tartozó észrevétel}}
KeFe nem vonult vissza. Ez a vitalapjáról világosan kiderül. Nem tudom, hogy a többi állításod is vajon ennyire hiteles-e. Viszont arra amit a vitalapjára írtál, KeFe válaszolt. De te erre, már hetedik napja nem. Még a törlésről szóló kötelező értesítést se helyezted el a lapjára. Eljárásodról van véleményem, de megtartom magamnak. –&nbsp;[[Szerkesztő:Nagyurma|Nagyurma]] <sup>[[Szerkesztővita:Nagyurma|vita]]</sup> 2021. június 10., 05:53 (CEST)
KeFe nem vonult vissza. Ez a vitalapjáról világosan kiderül. Nem tudom, hogy a többi állításod is vajon ennyire hiteles-e. Viszont arra amit a vitalapjára írtál, KeFe válaszolt. De te erre, már hetedik napja nem. Még a törlésről szóló kötelező értesítést se helyezted el a lapjára. –&nbsp;[[Szerkesztő:Nagyurma|Nagyurma]] <sup>[[Szerkesztővita:Nagyurma|vita]]</sup> 2021. június 10., 05:53 (CEST)





A lap 2021. június 10., 11:21-kori változata

Mirtuszolaj

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztéselistamunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)
Ez egy törlési javaslat megbeszélése. A cél nem feltétlenül a lap törlése, hanem – ha lehetséges – a hibák kijavítása. Kérjük, ha hozzászólsz, kerüld a hibás érvelést és tartsd szem előtt a Wikipédia idevágó szabályait (nevezetesség, mi nem való a Wikipédiába?).

Törlésre jelölöm a következő lapokat:

A cikkekről a következőket érdemes tudni. Valamennyi cikket KeFe (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth) hozta létre 2006. március 28-29-én.

szerkesztőtársunkról érdemes tudni, hogy rendszeresen és sorozatosan töltött fel másolt tartalmat, ezt el is ismerte, és jelezte, hogy a közösségre bízza, mi legyen a cikkek további sorsa. Az esetleges másolások felderítését nehezíti, hogy KeFe vélhetően gyakran online nem elérhető szövegeket másolt, illetve hogy azokon itt-ott változtatott egy keveset.

A fent felsorolt cikkekről feltételezhetőnek tartom, hogy szintén problémás lehet a szerzői jogi hátterük. Valamennyi cikkben a Révai Nagy Lexikona és a Tolnai Világlexikona van megadva forrásként. Ezeket több cikknél (nem az összesnél) ellenőriztem: ezekben az esetekben a forrásban semmilyen, a cikk állításait alátámasztó állítás nem szerepelt, így vélhetően hamis forrásmegjelölésekről van szó. Emellett ez azt is jelenti, hogy a cikkek valamennyien forrásolatlanok, a bennük szereplő állítások nem ellenőrizhetők.

A cikkek jellemzően túlnyomórészt az adott olaj felhasználásáról szólnak: ezek nekem jórészt áltudományosnak tűnő, a fentieknek megfelelően nem ellenőrizhető állításokból állnak. El tudom képzelni, hogy ezekről az olajokról lehet jó minőségű enciklopédiacikket írni, ugyanakkor azt gondolom, a Wikipédia jobban jár, ha most töröljük ezeket a forrásolatlan, másolásgyanús, ellenőrizhetetlen cikkeket. – FoBe üzenet 2021. június 9., 20:08 (CEST)[válasz]


Kérem a bedobozoló szerktársat, hogy ne szórakozzon. FoBe azt állította KeFe visszavonult. Ez nem igaz. Ennek közlése miért off? Ha ez off, akkor kérem az eredeti állítást is dobozba tenni. – Nagyurma vita 2021. június 10., 09:41 (CEST)[válasz]

 megjegyzés-- A jelölés kommentárja kiemeli, hogy " a Wikipédia jobban jár, ha most töröljük ezeket a forrásolatlan, másolásgyanús, ellenőrizhetetlen cikkeket."

Nem vitatom ezeknek a cikkeknek a hiányosságait, ám törlés esetén senki nem fog ezekkel az enciklopédikus témákkal foglalkozni, hiszen a piros linknél több nem maradna fenn belőlük.

Javasolom, hogy kerüljenek át ezek a 15 éves cikkek a feljavítandó cikkek közé. Ha ezek után 3 hónap alatt sem történik minőségi változás, akkor tényleg el lehet majd mondani, hogy az adott téma nem érdekli annyira a közösséget, hogy segítsen a fejlesztésükben.---Linkoman vita 2021. június 10., 09:59 (CEST)[válasz]

  •  ellenzem, gondoljunk a DD-féle másolási ügyre. Kétes jogtisztaságú anyagokon nincs mit feljavítani, csak a nulláról tisztességesen megírás a megoldás. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2021. június 10., 10:19 (CEST)[válasz]
  • Egyetértek Linkoman szerkesztőtárssal abban, hogy jó lenne, ha lenne ezekben a témákban enciklopédiacikk; ha erre a cikkjelöltek között van reális esély, akkor ez egy olyan opció, amit érdemes megvizsgálni. Ugyanakkor látom Bináris azon érvét is, hogy a cikkeket igazálból újraírni és nem feljavítani kéne: ennek fényében nekem a cikkjelöltté minősítés haszna a figyelemfelhívás lenne. Utóbbi célt ugyanakkor a tmb maga is elérheti, függően attól, hogy milyen hosszan fog tartani. – FoBe üzenet 2021. június 10., 10:40 (CEST)[válasz]
  •  törlendő 2006 óta bőven lett volna idő feljavítani. Mivel azonban több cikk törléséről van szó, esetleg el lehetne helyezni egy értesítést a kocsmafalon, hogy azok is lássák, akik nem szokták a törlési oldalt figyelni. – Hkoala 2021. június 10., 10:44 (CEST)[válasz]
Megyek. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2021. június 10., 10:47 (CEST)[válasz]
@Hkoala: Jó ötlet, az AÜ vonatkozó szakaszában is belinkeltem. FoBe üzenet 2021. június 10., 10:56 (CEST)[válasz]