„Wikipédia:Adminisztrátorok üzenőfala” változatai közötti eltérés

Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Winston 2 évvel ezelőtt a(z) Tévés anon témában
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
GhostDestroyer100 (vitalap | szerkesztései)
Nincs szerkesztési összefoglaló
180. sor: 180. sor:
::::Ő fogja hamarabb megunni. :) [[Szerkesztő:Kemenymate|Kemenymate]] <sup>[[Szerkesztővita:Kemenymate|vita]]</sup> 2021. április 13., 21:40 (CEST)
::::Ő fogja hamarabb megunni. :) [[Szerkesztő:Kemenymate|Kemenymate]] <sup>[[Szerkesztővita:Kemenymate|vita]]</sup> 2021. április 13., 21:40 (CEST)
:::::Ma ismét új IP-ről jelentkezett: [https://hu.wikipedia.org/wiki/Speci%C3%A1lis:Szerkeszt%C5%91_k%C3%B6zrem%C5%B1k%C3%B6d%C3%A9sei/2A02:2F01:751D:7300:E0A1:4CB1:5B8C:6CB1 íme] Ez már tényleg súlyos. [[Szerkesztő:GhostDestroyer100|GhostDestroyer100]] <sup>[[Szerkesztővita:GhostDestroyer100|vita]]</sup> 2021. április 14., 16:02 (CEST)
:::::Ma ismét új IP-ről jelentkezett: [https://hu.wikipedia.org/wiki/Speci%C3%A1lis:Szerkeszt%C5%91_k%C3%B6zrem%C5%B1k%C3%B6d%C3%A9sei/2A02:2F01:751D:7300:E0A1:4CB1:5B8C:6CB1 íme] Ez már tényleg súlyos. [[Szerkesztő:GhostDestroyer100|GhostDestroyer100]] <sup>[[Szerkesztővita:GhostDestroyer100|vita]]</sup> 2021. április 14., 16:02 (CEST)
::::::Töröltem a mai adagot is. –&nbsp;[[Szerkesztő:Winston|Winston]]&nbsp;<sup>[[Szerkesztővita:Winston|vita]]</sup> 2021. április 14., 16:29 (CEST)


==IPBE==
==IPBE==

A lap 2021. április 14., 15:29-kori változata

Ezen az üzenőfalon hagyhatsz üzenetet az adminisztrátoroknak. A felvetett problémák megoldását az adminisztrátorok a {{megoldva|~~~~}} sablonnal jelzik a szakasz elején. 

Azokat a szakaszokat, amelyekhez hét napig nem szól hozzá senki, az archiválóbot automatikusan áthelyezi az archívumba. Ha egy felvetésre makacsul nem akar válasz jönni, vagy a megoldás nem kielégítő, a {{függőben|~~~~}} sablon alkalmazásával a szakasz elején elejét veheted annak, hogy az automatikus archiválás eltüntesse a még aktuális szakaszt.

Hasznos tippek
  • Ha mondanivalódat nem csupán az adminisztrátorok tudomására akarod hozni, hanem a teljes szerkesztőségre tartozik, akkor a legjobb helye a nagy látogatottságú Kocsmafal (egyéb) oldalon van.
  • Mások üzeneteivel ne itt vitatkozz, legfeljebb jelezd egy a vitalapra mutató hivatkozással, hogy vita támadt az ügyben. Ezen a lapon ne változtass, ne törölj innen üzeneteket, az üzenőfal kezelése az adminisztrátorok feladata!
  • Ha egy cikkel kapcsolatban szeretnél intézkedést kérni, akkor használd a {{cikk}}(?)másolható minta: {{cikk|szócikk címe}} sablont, amennyiben egy szerkesztő tevékenységére hívnád fel a figyelmet, akkor a {{user}}másolható minta: {{user|azonosító}} vagy {{anon}}(?)másolható minta: {{anon|IP-cím}} használatával segítheted az adminisztrátorok munkáját.

Az adminisztrátorok adminjogot igénylő tevékenységének legfontosabb lépései utólag is nyomon követhetők a következő rendszernaplókban (illetve a MediaWiki-névtér lapjainak laptörténetében): Blokkolási napló | Lapvédelmi napló | Törlési napló.

Az adminisztrátorokra tartozik
  • anonvandalizmus nagyobb mennyiségben (ha a szép szó nem használt). Használd az anon sablont az eset leírásában (de ne a szakaszcímben), pl. {{anon|1.2.3.4}}(?).
  • egy szerkesztő által elkövetett ismétlődő vandalizmus vagy a közösségi szabályok súlyos megsértése. (Ami nem ismétlődő és nem súlyos, először próbáld a kérdéses szerkesztővel megbeszélni. A megbeszélési kísérletet lehetőleg hivatkozással együtt mellékeld.) Használd a {{szerkesztő}} sablont az eset leírásában (de ne a szakaszcímben), pl.: {{szerkesztő|ProblémásSzerk}}.
  • rendetlenkedő botok átmeneti, védekezésjellegű blokkolása
  • védett lap módosítása, lapok levédése, létrehozás elleni védelme vagy a védelem feloldása. Használd a {{cikk}}(?) sablont (de ne a szakaszcímben), pl. {{cikk|Zabhegyezés}}(?).
  • spammel kapcsolatos problémák, weboldalak felvétele a fehér- vagy a feketelistára vagy a nemzetközi feketelistára, illetve eltávolításuk onnan
  • a felhasználói felület szövegeinek módosítása (a MediaWiki-névtér lapjai ugyanis általában védettek)
  • minden olyan ügy, amit nem tudsz elbírálni egyedül, hogy kire tartozik, és nem szerepel az alábbi, ide nem tartozó ügyek listájában (ugyanakkor ezeket is érdemes a kocsmafalon szóvá tenni előbb, ahol tapasztalt szerkesztők meg tudják válaszolni a kérdést, mert könnyen lehet, hogy nem igényel adminisztrátort).

Több Wikimedia-projektre kiterjedő („crosswiki”) vandalizmus gyanúja esetén érdemes megnézni a Metán a Vandalism reports lapot, illetve ott is jelezni a problémát a Current cross-wiki vandalism szakaszban a {{luxotool|usernév}} sablon használatával.

Nem az adminisztrátorokra tartozik
Mi a teendő, ha nem felelnek az adminok?

Ha valami oknál fogva épp egyetlen admin sincs talpon a vidéken, érdemes benézni a Wikipédia-IRC-re, ahol egyrészt adminok is elő szoktak fordulni, másrészt tapasztalt szerkesztőkkel lehet értekezni élőben, és kiderülhet, hogy adminra nincs is épp szükség… (belépés). Ha épp senki se reagál, az !admin parancs begépelésével riasztani lehet az aktuálisan IRC-n lógó adminokat.

Mi a teendő a kifogásolt adminisztrátori intézkedésekkel?

Az ilyesmi kitárgyalására külön allap működik: Wikipédia:Adminisztrátorok üzenőfala/Intézkedések megvitatása. Amennyiben hosszabb megbeszélést igénylő észrevételek/problémák/javaslatok merülnek fel, ott érdemes megbeszélést kezdeményezni, illetve innen, az üzenőről oda átvinni az ilyesmivel kapcsolatos elnyúló vitákat, hogy a tematikus allapon könnyebben követhető, archiválható és utólag visszakereshető legyen. A tematikus allap megfelelő használata esetén önmagában is megmutatja, milyen típusú problémák merülnek fel az adminisztrátorok működésével kapcsolatban.

Az adminüzenő archívumai időrendben

Technikai okból közzétesszük az üzenőfal vitalapjának linkjét, amivel hozzáférhető annak archívuma: link, de kérjük, hogy a lapra már ne írj semmit, az ott található linkeket ne módosítsd.

Lapok, lapváltozatok elrejtetése adminisztrátorok, IP-ellenőrök elől

@Bencemac: a következő kérdéssel szeretnék Hozzád fordulni és azért itt teszem meg, nem a vitalapodon, mert a válaszod az összes adminisztrátort érdekelheti. A most zajló steward választáson –, ahol indultál steward tisztségért – kérdéseket lehetett feltenni az indulóknak és Malatinszky azt kérdezte Tőled, hogy kérted -e a stewardokat arra, hogy rejtsenek el lapokat, lapváltozatokat a huwiki adminisztrátorai, IP-ellenőrei elől. Megütötte a szemem, hogy ott erre azt a választ adtad, hogy igen, többször kérted őket ilyen elrejtésre privát csatornán keresztül. A kérdés tisztázása számomra azért lenne fontos, mert az elmúlt hónapokban IP-ellenőrként többször értetlenül álltam olyan jelenség előtt, hogy nem találok olyan lapokat, lapverziókat, amikre az IP-ellnőri munkám hatékony végzéséhez szükségem lett volna. Természetesen az a része nem érdekes, amikor a Te saját allapjaid, saját adataid elrejtését kérted, ez teljesen rendben van. A konkrét kérdésem az az, hogy – a saját adataidon kívül – milyen lapok esetében kérted a stewardokat arra, hogy rejtsék el őket a magyar Wikipédia adminisztrátorai, IP-ellenőrei elől? Milyen indíttatásból tetted ezeket a kéréséket? Miért a teljes közösség és az adminisztrátorok háta mögött történtek ezek a dolgok? --Pallertithe cave of Caerbannog 2020. február 28., 19:30 (CET)Válasz

Én is kíváncsian, sőt a tényen, a közösség teljes megkerülésén felháborodva várom a választ. – Pagony foxhole 2020. február 28., 22:17 (CET)Válasz

Ahogy már leírtam, nem emlékezhetek mindenre, de igazán elfogadhatatlan felhasználónevek elrejtésében/konkrét kérésre bizton segédkeztem, mint közvetítő személy. Ha szerintetek az irányelv követése a közösség megkerülése, akkor könyörgöm, olvassátok már el (mert nyilvánvaló, hogy fogalmi zavarban vagytok) és ne kérjetek konkrétan olyat, ami szembemegy vele! Nem kell magyarázkodnom arról, hogy nyilvánvalóan miért nem teszek/hirdetek úton-útszélen/mondok el valamit, ami egyértelműen ellentmond annak, amiért az irányelv létezik. Kezdek belefáradni, hogy zavaros személyes támadásokból kell kibogoznom, épp hol hibás az alapérv (az intézők adminok/IP-ellenőrök elől rejtegetnek el dolgokat, közösség teljes megkerülése – komolyan, erre kéne reagálnom?). Kérlek szálljatok már le rólam, ez már gyerekes, ne kelljen már bizonygatnom, hogy miért létezik ez a funkció, hogy okkal kerül minden bejegyzés a naplóba… Tschüss, ne csak olvassátok, hanem értsétek is! Bencemac A Holtak Szószólója 2020. február 29., 11:09 (CET)Válasz

Konkrétan melyik irányelvre hivatkozol, konkrétan milyen elfogadhatatlan felhasználónevekre gondolsz? Mert ez így csak üres beszéd. Az elfogadhatatlan felhasználónevek ezrei hevernek a blokkolási napló mélyén. Melyikek eltüntetéséhez volt szükség a te külön közreműködésedre? És ki kért meg rá? Milyen felhatalmazással bírsz erre az eljárásra? Eddig még soha sehol nem válaszoltál egyenesen semmire, ideje lenne, hogy elkezdd. – Pagony foxhole 2020. március 1., 19:16 (CET)Válasz

Gondolom – szokás szerint – már hiába várjuk a választ. Engem azért egy kicsit zavar, hogy abban a tudatban voltam, hogy amikor a közösség tisztségviselőt választ, akkor azzal kifejezi azt az irányú és arányú bizalmát, hogy az illető az adott jogosultságával hozzáférhető információkat megfelelően kezeli. Egyetlen más példát se ismerek az elmúlt tizenhét évből, amikor mindenkit megkerülve a stewardokat kellett bevonni problémamegoldásra (bár ugye itt magát a problémát sem ismerjük). --Pallertithe cave of Caerbannog 2020. március 16., 03:44 (CET)Válasz
Lassan nekem is kezd ebből elegem lenni. Tschüss, ne csak olvassátok, hanem értsétek is! amivel tudomásunkra hozza, hogy nem is hajlandó megfontolás tárgyává tenni azt, amit írunk neki, nemhogy elgondolkodni a közösség által fogyaszthatóbb magatartásforma bevezetésén. – Burumbátor Súgd ide! 2020. március 31., 13:32 (CEST)Válasz

Én eddig semmiképp sem foglalkoztam sem Bencemac személyével, sem ezzel az üggyel korábban, de Bencemac kifakadása és azóta a hónapok óta tartó hallgatás súlyos kérdéseket vet fel számomra. – Szilas vita 2020. június 10., 14:37 (CEST)Válasz

Elég síri a csend ebben a szakaszban, én is csak csendben várakozom, de halkan azért megkérdezem: lesz valami válasz egyáltalán? Viröngy vita 2020. augusztus 1., 09:43 (CEST)Válasz

NEM Texaner vita 2020. augusztus 1., 10:15 (CEST)Válasz

Én idestova lassan 15 éve wikizek, de eddig azt sem tudtam, hogy egyáltalán lehet ilyet kérni, hogy elrejteni lapokat az adminok és IP-ellenőrök elől. Hogy mi szükség van rá, momentán azt sem értem. Azt meg pláne nem értem, hogy "elfogadhatatlan felhasználónevet" minek kell elrejteni bárki elől. Mindenesetre a fenti eszmecsere stílusának fényében nem szavaznék Bencemacra, mint leendő stewardra, ha szavazhatnék egyáltalán. (Jellemző, hogy még ezt sem tudom, hogy szavazhatnék-e vagy sem. :-)) - Tündi vita 2020. augusztus 22., 20:06 (CEST)Válasz

Bencemac az üggyel kapcsolatban ezzel a válasszal szolgált a vitalapján ezen hozzászólásában: „Már leírtam, hogy nem tudok felvilágosítást adni és gondolatolvasó sem vagyok (ha most világgá kürtölhetném X személyi számát, joggal ütném meg a bokám). De azzal a pár kéréssel, amit (az irányelv szerint) továbbítottam és amik végrehajtattak (tehát megfeleltek az irányelvnek), nem követtem el ama szuggerált bűnt, miszerint bármit is „rejtegetnék” bárki elől. Amúgy elég nagy az esélye, hogy rossz embert faggattok, IP-ellenőrzéssel kapcsolatos témák sosem foglalkoztattak itt, szóval aligha hinném, hogy én okoztam a többszöri belefutást. De természetesen a rendszernaplókban minden benne van, szóval bármikor rákérdezhetsz te is (megteszem én is, ha elmondod, konkrétan mire kérdeznél rá). Röviden, még véletlenül sincs itt semmi összeesküvés, ellenben a kérdésfeltevés erősen ellenszenves, és nem csak velem szemben. Lehetőség szerint most inkább ott tennék hozzá a mozgalomhoz, ahol emberszámba is vesznek.”

Érzésem szerint ennél normálisabb vagy ténylegesebb választ nem fogtok kapni az itt felvetett kérdésre. Kérdés, hogy érdemes még a továbbiakban várni erre, vagy hagyjuk archiválódni a szakaszt? Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2020. szeptember 6., 13:17 (CEST)Válasz

Megint jelentkezett

Megint jelentkezett: Szerkesztő:Reménytelen Ügyek harca Jogvédő Szervezet. Apród vita 2021. április 1., 18:10 (CEST)Válasz

Láttam ismét jelentkezett a "szervezet", pont ma érdekes cikk jelent meg róluk a Magyar Nemzetben [1] - finoman szólva is problémásnak tűnnek... Viröngy vita 2021. április 8., 09:18 (CEST)Válasz

Orangeburg

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaMalatinszky által. – PZoli vita 2021. április 5., 21:34 (CEST)Válasz

Sziasztok Téves szerkesztés miatt az Orangeburg (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) és a Orangeburg (Dél-Karolina) (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) linkeket ki kellene cserélni. Köszönöm! Orbáncfű vita 2021. április 5., 21:20 (CEST)Válasz

@Orbáncfű: Szia! Én azt látom a laptörténetben, hogy azért lett így átnevezve, mert nincs más hasonló nevű város, ezért szükségtelen az egyértelműsítés. Van valami új fejlemény, ami miatt mégis? Köszi! – PZoli vita 2021. április 5., 21:27 (CEST)Válasz

@PZoli Örülök, hogy ilyen figyelmes voltál, mivel én szüntettem meg az egyértelműsítést anno; 1-2 órával korábban még nem is volt más Orangeburg. Viszont ennek kapcsán felvetődött bennem a kérdés, hogy ezekről a statisztikai településekről lesz-e valamikor is cikk? Mert ha nem, akkor ismételten fönnáll a régi ok, hogy nem kell egyértelműsíteni, illetve az összes ilyennél meg kellene szüntetni a belső hivatkozást. Porrimaeszmecsere 2021. április 6., 14:10 (CEST)Válasz

Elvégeztem az átnevezést (ehhez PZoli adminisztrátori jelszavát használtam, amit a meghekkelt telefonjáról loptam le).

Az Orangeburg lapot mindjárt át is irányítottam az Orangeburg (egyértelműsítő lap)-ra, ahol PZoli is megtalálja a választ a kérdésére. --Malatinszky vita 2021. április 5., 21:32 (CEST)Válasz

@Malatinszky: Hálás köszönet! Orbáncfű vita 2021. április 5., 21:35 (CEST)Válasz
@Malatinszky: Nem kell meghekkelned PZoli telefonját és belépned a jelszavával – te magad is át tudod nevezni, ehhez nem kell adminisztrátori bit. Egyébként sem mész semmire azzal, hogy egy adminisztrátor accountját próbálod használni, mi ezt is látjuk és az algoritmus azonnal javítja is a Te nevedre a laptörténetben. PallertitcoC 2021. április 8., 09:47 (CEST)Válasz
Jól van, ez működik, most már Pallerti nevében is tudok szerkeszteni. -- Malatinszky vita 2021. április 8., 13:49 (CEST)Válasz

:-) Köszönöm! – PZoli vita 2021. április 5., 21:34 (CEST)Válasz

Amilyen kicsi a világ, tegnap kb. 30 kilométernyire suhantam el Orangeburg mellett az autópályán... --2021. április 5., 22:27 (CEST) A hozzászólás szerzője Malatinszky (vitalap •  szerk)

A kettő közül melyik mellett? Lemaradt az egyértelműsítő tag. :-) – PZoli vita 2021. április 5., 22:35 (CEST)Válasz

Lapvédelem kérelem

Tisztelt adminisztrátorok! Lapvédelmet szeretnék kérni a A Miraculous – Katicabogár és Fekete Macska kalandjai epizódjainak listája című szócikkre, főként egy bizonyos Irhás Martin szerkesztő többszöri kártékony szerkesztései miatt. Fromiadrian is és én is felhívtuk már a figyelmét negatív értékű szerkesztéseire, azonban ennek sajnos nem volt eredménye és javításaink után számos alkalommal megismételte vandalizmusát. Ennek további elkerülése végett szeretnék a fentebb említett szócikkre csak megerősített szerkesztők, botok, járőrök és adminisztrátorok számára engedélyezett lapvédelmet kérni. – Greencat501 vita 2021. április 6., 19:58 (CEST)Válasz

Az adminisztrátorok tartalmi kérdésekben nem döntenek. Próbáljátok meg vitalapon megbeszélni vele. Kemenymate vita 2021. április 6., 21:08 (CEST)Válasz

Kemenymate: Már megtörtént, de ennek ellenére, szánt szándékkel trollkodik bele a szócikkbe. De ezt az előbb is le írtam: "Fromiadrian is és én is felhívtuk már a figyelmét negatív értékű szerkesztéseire, azonban ennek sajnos nem volt eredménye és javításaink után számos alkalommal megismételte vandalizmusát.". Továbbra is szeretném kérelmezni a lap levédését. – Greencat501 vita 2021. április 6., 21:33 (CEST)Válasz

Az hogy hova legyen beírva a francia premier dátuma, az szimplán tartalmi kérdés, és nem vandalizmus, így ebben továbbra sem illetékesek az adminok. Kemenymate vita 2021. április 6., 21:36 (CEST)Válasz

Kemenymate: Nos rendben. Elnézést kérek a "vandalizmus" szó használatáért, meglehet túlzás, ám az illető átírásai és adatkitörlései ettől még igenis kártékonyak és összevisszaságot eredményez, "tartalmi kérdés" ide vagy oda. Mindenesetre köszönöm a választ. – Greencat501 vita 2021. április 7., 18:50 (CEST)Válasz

Milei Vencel

Meddig mehet el @Milei.vencel: a szerkesztők támadásában? Meddig tűrik az adminok azt a hangnemet, amelyet sorozatosan megenged magának a többi szerkesztővel szemben? Csak ma először @Xia: lett elküldve melegebb éghajlatra [2], majd miután visszaállítottam Xia szerkesztését (természetesen megnéztem a törölt szövegrészeket, megtaláltam honnan másolták őket, mérlegeltem viszaállítás előtt, tehát nem egy gombnyomásnyi idő volt, lásd vitalap [3]). Emiatt hasonló stílusban lettem megtámadva én is itt [4]. A felvetésekre természetesen válaszolhatnék, de tanultam a vele való "párbeszédből" illetve abból, amit csinált a Jezsuita-cikk körül, s tudom: minden válasz értelmetlen, itt nem a wikipédia jobbításáról van szó, közel sem, hanem a "keressünk fogást Viröngyön" előadás látható (amilyen pl. itt is volt a gyógynövényolajos cikkek takarítása miatt [5]), s bármilyen válasz csak újabb és újabb tirádákkal járna részéről, ebben viszont nem szeretnék partner lenni, pláne nem akarom, hogy a wiki egy újabb parttalan és céltalan adok-kapokkal bővüljön - de szó nélkül sem hagyhatom a dolgot, mert úgy látom, hogy Vencel viselkedésével nem tud a közösség mit csinálni. Ha egy frissen regisztrált szerkesztő a töredékét megtenné annak, amit ő csinál, repülne a figyelmeztetés, aztán a blokk, szemtám és WP:CIV miatt -itt nem. Gyakorlatilag minősíthetetlen stílusban oszt ki bárkit, aki hozzányúl a szerkesztéseihez vagy aki figyelmezteti, így tényleg lehet jutni oda, hogy előbb-utóbb senki se szól neki - kérdés az, hogy jó-e ez így? Viröngy vita 2021. április 6., 20:43 (CEST)Válasz

+1, arról nem beszélve, hogy a vallással kapcsolatos cikkei nem enyhén elfogultak, hanem nagyon. Xia Üzenő 2021. április 6., 21:17 (CEST)Válasz

Nagyon örülök annak, hogy ennyire hidegen hagy mindenkit Vencel tevékenysége. Az se zavarjon senkit se, hogy valamiféle bosszútól vezérelve demonstrációként épp random dobál sablonokat az általam létrehozott cikkekre, gyakorlatilag indoklás nélkül, pl. nem igazán látom, mi a probléma ezzel a cikkel H. Beam Piper, vagy ezzel Bill Brown, esetleg ezzel Veszela Ljuckanova - a teljes lista itt megtekinthető [6]. Esetleg, tényleg feltételes módban kérdezve csak pusztán érdeklődve megkérdezhetem, hogy ezt így lehet? Esetleg lesz admin, aki legalább összevonja a szemöldökét? Én csinálnék ilyet már le lennék tiltva a bolygóról is. Komolyan dühös vagyok. Viröngy vita 2021. április 7., 18:58 (CEST)Válasz

Természetesen a személyeskedés is zavartalanul folytatódik tovább [7]. Komolyan senkit sem zavar amit művel? Természetesen semmilyen provokációra nem válaszolok, nem veszek részt újabb cirkuszban, de más lehetőségem azon kívül, mint hogy idejövök jelezni a problémát nincsen. Viröngy vita 2021. április 7., 19:43 (CEST) Visszakerült a @Xia: és általam törölt szövegrész is, ahogy ez várható is volt [8]. Nézzétek, ezt most komolyan, minden indulat , hátsó szándék, dráma/demonstráció/akármi nélkül írom le, csak mint egyszerű véleményt: ahol egy szerkesztő ennyi emberrel személyeskedhet, belerondíthat mások munkájába, feltételeket próbálhat szabni másoknak (mint Csomorkánynak pl, hogy mit tehet be a Jezsuita cikkbe, mi lesz jóváhagyva és mi nem), szerkesztési háborúzhat, ésatöbbi, mindezt következmények nélkül, ott komoly baj van. Viröngy vita 2021. április 7., 19:51 (CEST)Válasz

Egy ekkora kaliberű ügyet nem lehet egy fél perc alatt lezárni, át kell nézni ki mit csinált és miért. Egyébként ha azzal kezded a hozzászólásodat, hogy költői kérdés, akkor az olyan mintha nem várnál választ. Kemenymate vita 2021. április 7., 20:41 (CEST)Válasz

 megjegyzés-- Kemenymate +1.--Linkoman vita 2021. április 7., 20:43 (CEST)Válasz

Igazatok van, ez nagyon rossz megfogalmazás volt, javítom. Jómagam jelen esetben semmit sem csináltam: pont azért vagyok itt, mert nem is akarok se hadakozni, se cirkuszolni, se szerkesztési háborúzni (például ezért sem vontam vissza egyetlen szerkesztést sem), de máshová nem mehetek, a problémát csak itt tudom jelezni. Viröngy vita 2021. április 7., 20:54 (CEST) A bevezetést átírtam [9] (azért teszem ide a difflinket, hogy a hozzászólásotok ne "lógjon a levegőben") Viröngy vita 2021. április 7., 20:56 (CEST)Válasz

Kezdőlapi sablonok

82.131.238.6 (vitalap | szerkesztései | törölt szerk | crosswiki szerk | blokk log | IP-infó | WHOIS | RBL | Geolocate | blokkolás)

Fenti anon létrehozott több kezdőlapi sablont, ami azért zavaró, mert az összefoglaló lapokon (például {{Szócikkek a kezdőlapon}}(?)) úgy tűnik a kék link miatt, mintha már lenne jelölt a kezdőlapi cikkre, holott nincs. Lehetne ezeket törölni, anélkül, hogy egyesével azonnaliznám őket? – Hkoala 2021. április 7., 07:39 (CEST)Válasz

91.83.31.46 (vitalap | szerkesztései | törölt szerk | crosswiki szerk | blokk log | IP-infó | WHOIS | RBL | Geolocate | blokkolás)

Most egy másik IP-cím csinálja ugyanazt. – Hkoala 2021. április 7., 21:55 (CEST)Válasz

Blokkoltam, töröltem. Pagony foxhole 2021. április 7., 22:12 (CEST)Válasz

Egyszerűsített törlési sablon levétele

A szubcsonk- vagy törléssablon levételét észlelő vandálszűrőt szerintem érdemes lenne kiegészíteni, hogy az {{egyszerűsített törlés}}(?) sablon levételét is észlelje. – FoBe üzenet 2021. április 9., 13:11 (CEST)Válasz

@FoBe: Közben inkább külön szedtem, hogy ne kelljen bogarászni, hogy pontosan melyik sablon lett eltávolítva, és a megerősített szerkesztők kifogásait is mutassa. – balint36 utaspanasz 2021. április 10., 00:39 (CEST)Válasz
@Balint36: Pompás, ez így még jobb. Abban nem vagyok biztos, hogy érdemes a 0-s névtérre korlátozni a szűrőt, más névterekben is érdekesek lehetnek a kifogások. – FoBe üzenet 2021. április 10., 00:53 (CEST)Válasz
Valóban, az 59-esből vittem át ezt a kikötést, de akkor most mindenhol lehet látni az eltávolítását. – balint36 utaspanasz 2021. április 10., 14:31 (CEST)Válasz

Általános viselkedési szabályzat

Mivel a viselkedési problémák kezelése az adminisztrátorok feladata, ez a számotokra kiemelten érdekes lehet: Wikipédia:Kocsmafal (egyéb)#Általános viselkedési szabályzat Tgrvita 2021. április 10., 17:39 (CEST)Válasz

Helynevek ellenőrzése

Sziasztok, egy a Magyar Királyság utódállamainak elsősorban magyar helyneveivel kapcsolatos problémáról lenne szó. Dariusz0408 (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth) az utóbbi időben fejébe vette hogy módosítja a hivatalos formákat a bevezetőkben. Nem állítom hogy minden szerkesztése rossz vagy hibás, de fokozottan ellenőrizendő. A szlovákiai települések szócikkeiben tett módosításai, már amelyiket ellenőriztem, minimum korrigálandóak voltak. Végig kéne az utóbbi időben tett szerkesztéseit ellenőrizni, de én ezt nem vizsgáltam kárpát-medencei szinten. Részletek a vitalapján. Taz vita 2021. április 11., 04:39 (CEST)Válasz

Bardoc

Bardóc (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) cikket kérném átnevezni Bardoc (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)ra, ez a hivatalos neve. Köszönöm, – Vépi vita 2021. április 11., 07:41 (CEST)Válasz

Tévés anon

2A02:2F01:751E:2400:E15A:535C:DB8C:3CF5 (vitalap | szerkesztései | törölt szerk | crosswiki szerk | blokk log | IP-infó | WHOIS | RBL | Geolocate | blokkolás) szakmányban gyártja az általában gépi fordítású, szubcsonk és minden esetben forrástalan cikkeket horvát, román meg hasonló tévécsatornákról, és utána az egyszerűsített törlés sablonokat is eltávolítja. Láthatóan nem tud magyarul, ilyen "cikkekre" pedig semmi szükség. A vitalapja hemzseg a kérésektől és figyelmeztetésektől. Lehet érdemes lenne elgondolkodni a blokkolásán. – XXLVenom999 vita 2021. április 11., 13:01 (CEST)Válasz

@XXLVenom999: Maximálisan egyetértek. A "Boom TV (Román)" - már ez a cím is szörnyű - "cikkét" is törlésre jelöltem, arról is leszedte a sablont. Miután figyelmeztettem, nem szedte le újból, ami mondjuk pozitív. Nevezetes dolgokról ír, de ilyen formában ezek nem maradhatnak, így pedig valóban nincs rájuk szükség. A figyelmeztetések ellenére csak folytatja a szubcsonk méretű, gépi fordítású "cikkek" gyártását. GhostDestroyer100 vita 2021. április 11., 14:09 (CEST)Válasz

Meg itt van ez is: RTL 2 (Horvatórszag). Nem értem, miért szubcsonk jelzést raktok ezekre. Nyilvánvalóan azonnalik, gyakorlatilag nulla információval, és nyilvánvalóan nem fogja folytatni a fejlesztésüket. – Pagony foxhole 2021. április 11., 18:10 (CEST)Válasz

@Pagony: Már eleve ez a "Horvatórszag" kivágta nálam a biztosítékot... Egyébként azért nem tettem egyiket sem azonnalira, mert alapvetően nevezetes témákról van szó, és reménykedem, hátha esetleg feljavulnak az 5 nap alatt. De lehet, hogy az azonnali jobb megoldás. GhostDestroyer100 vita 2021. április 11., 18:34 (CEST)Válasz

Az, aki leszedi az „egyszerűsített törlést” a saját cikkéről, az leszedi az „azonnalit” is, nem? Akela vita 2021. április 12., 18:38 (CEST)Válasz

@Akela: Valószínű, de az azonnalival akár perceken belül törlődik a cikk, míg az egyszerűsítettel ki kell várni a 7 napot (szubcsonkkal meg az 5-öt) a törléssel. – XXLVenom999 vita 2021. április 12., 19:45 (CEST)Válasz

Ma másik IP-ről folytatja: íme GhostDestroyer100 vita 2021. április 13., 18:30 (CEST)Válasz

Mindhármat töröltem. Kemenymate vita 2021. április 13., 19:14 (CEST)Válasz
Azóta volt még egy. Figyelni fogom én is, de ha találtok még hasonlókat, nyugodtan tegyetek rájuk azonnalit. Kemenymate vita 2021. április 13., 19:17 (CEST)Válasz
Az a vicc, hogy a TVMI-t a másik IP-jén ma már létrehozta, arra egyszerűsített törlés sablont tettem. Most frissiben létrehozta a másik IP-jéről ugyanazzal a szöveggel. Olyan azonnalira tettem, mint a sicc. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de ez a csávó nálam kimeríti a troll fogalmát. GhostDestroyer100 vita 2021. április 13., 21:16 (CEST)Válasz
Ő fogja hamarabb megunni. :) Kemenymate vita 2021. április 13., 21:40 (CEST)Válasz
Ma ismét új IP-ről jelentkezett: íme Ez már tényleg súlyos. GhostDestroyer100 vita 2021. április 14., 16:02 (CEST)Válasz
Töröltem a mai adagot is. – Winston vita 2021. április 14., 16:29 (CEST)Válasz

IPBE

Sziasztok! Adjatok nekem IPBE-t, azaz IP Block Exemption-t. A Magyar Wikipédiában már több mint száz szerkesztésem van, és több éves a fiókom. Aniloadam vita 2021. április 12., 15:40 (CEST)Válasz

@Aniloadam: Ezt csak abban az esetben szoktuk alkalmazni, ha konkrétan nem tudsz szerkeszteni egy másik felhasználó blokkolásának a következtében. Volt olyan eset, hogy ilyen problémába ütköztél? – PZoli vita 2021. április 12., 22:27 (CEST)Válasz

Hímvessző

Hímvessző (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)

Javaslom a lapot félvédetté tenni. -- FoBe üzenet 2021. április 12., 23:21 (CEST)Válasz