„A Pingvinkirály” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Nincs szerkesztési összefoglaló
Címke: 2017-es forrásszöveg-szerkesztő
bemutatott
1. sor: 1. sor:
{{film infobox}}
{{film infobox}}
A '''Pingvinkirály''' (eredeti címén ''The Penguin King'' vagy ''Penguins 3D'') 2012-es 3D-s természetfilm, amelyet [[David Attenborough]] rendezett.
A '''Pingvinkirály''' (eredeti címén ''The Penguin King'' vagy ''Penguins 3D'') 2012-ben bemutatott 3D-s természetfilm, amelyet [[David Attenborough]] rendezett.


Október 24-én mutatták be az [[Egyesült Királyság]]ban, [[Magyarország]]on is ebben az évben jelent meg, az MTVA forgalmazásában. DVD-n is kiadták.
Október 24-én mutatták be az [[Egyesült Királyság]]ban, [[Magyarország]]on is ebben az évben jelent meg, az MTVA forgalmazásában. DVD-n is kiadták.

A lap 2021. január 14., 14:38-kori változata

A Pingvinkirály
(The Penguin King 3D)
2012-es brit film
RendezőSias Wilson
Műfajtermészetfilm
ZeneJames Edward Barker
Gyártás
GyártóAtlantic Productions
Ország Egyesült Királyság
Nyelvangol
Forgalmazás
ForgalmazóVertigo Média (Magyarország)
Bemutató
  • 2012
  • 2013. február 21. (Magyarország)[1]
Korhatár6 II. kategória (NFT/0571/2013)
További információk
SablonWikidataSegítség

A Pingvinkirály (eredeti címén The Penguin King vagy Penguins 3D) 2012-ben bemutatott 3D-s természetfilm, amelyet David Attenborough rendezett.

Október 24-én mutatták be az Egyesült Királyságban, Magyarországon is ebben az évben jelent meg, az MTVA forgalmazásában. DVD-n is kiadták.

Történet

A film egy királypingvin életét követi nyomon. A nézők láthatják, milyen viszontagságokon kell átmennie az állatnak: hiszen számtalan veszély leselkedik rá, az albatroszoktól kezdve az elefántfókákon át egészen a többi fókáig. Ezek az állatok mind-mind a pingvin vérét akarják. A "Rex" (király) nevű főhősnek be kell illeszkednie a társadalomba, elnyerni a többi pingvin tiszteletét, és elkerülni a veszedelmes ragadozókat. David Attenborough kamerája Rex életét követi. Attenborough a film narrátoraként is szolgál.

Források

Jegyzetek