„PAX TV” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Milan823 (vitalap | szerkesztései)
Nincs szerkesztési összefoglaló
Nincs szerkesztési összefoglaló
39. sor: 39. sor:
}}
}}


A '''PAX TV''' (stilizálva: P/\X) magyar televízióadó, amely elsősorban [[vallás]]i műsorokat sugároz. A csatorna 2001. december 14-én indult el, kezdetben 4 órás műsoridővel, elindítója a Napocska Szolgáltató Kft. és Krasznai János volt,<ref>[http://www.origo.hu/teve/20011212indul.html Indul a Pax vallási televízió (origo.hu)]</ref> aki végül 2002-ben kiszállt a televíziót működtető cégből.<ref>[https://www.napi.hu/media/az_otletgazda_krasznai_janos_kiszallna_a_pax_tv-bol.133006.html Az ötletgazda Krasznai János kiszállna a Pax TV-ből? (napi.hu)]</ref> A csatorna elérhető műholdas, [[kábeltelevízió|kábeles]] és [[IPTV]]-s szolgáltatásban, valamint a [[MinDig TV|MinDig TV Extránál]].
A '''PAX TV''' (a csatorna logójában: PΛX) magyar televízióadó, amely elsősorban [[vallás]]i műsorokat sugároz. A csatorna 2001. december 14-én indult el, kezdetben 4 órás műsoridővel, elindítója a Napocska Szolgáltató Kft. és Krasznai János volt,<ref>[http://www.origo.hu/teve/20011212indul.html Indul a Pax vallási televízió (origo.hu)]</ref> aki végül 2002-ben kiszállt a televíziót működtető cégből.<ref>[https://www.napi.hu/media/az_otletgazda_krasznai_janos_kiszallna_a_pax_tv-bol.133006.html Az ötletgazda Krasznai János kiszállna a Pax TV-ből? (napi.hu)]</ref> A csatorna elérhető műholdas, [[kábeltelevízió|kábeles]] és [[IPTV]]-s szolgáltatásban, valamint a [[MinDig TV|MinDig TV Extránál]].


A csatorna leginkább vallásos tematikájú, műsorprogramja dokumentumfilmekből, riportokból és ismeretterjesztő sorozatokból áll.
A csatorna leginkább vallásos tematikájú, műsorprogramja dokumentumfilmekből, riportokból és ismeretterjesztő sorozatokból áll.

A lap 2020. augusztus 4., 14:56-kori változata

PAX TV
Jelmondat: Nyugalmat sugárzunk.
Adatok
Indulás2001. december 14.
TársaságPAX Televízió Zrt.
Felbontás480i (SD, 4:3)
Ország Magyarország
Vételi terület44,7% (2018)[1]
Székhely1033 Budapest, Bogdáni út 1.
Vétel
Földi sugárzás
MinDig TV Extra75. programhely
Műholdas vétel
Digi12723 MHZ. programhely
Kábeles vétel
Digi128.50 MHZ. programhely
Vodafone TV552. programhely
Invitel75. programhely
Tarr Kft.
Kábelsat-20003. programhely
Alföld Kábel10. programhely
IPTV
Invitel75. programhely
Hivatalos oldal

A PAX TV (a csatorna logójában: PΛX) magyar televízióadó, amely elsősorban vallási műsorokat sugároz. A csatorna 2001. december 14-én indult el, kezdetben 4 órás műsoridővel, elindítója a Napocska Szolgáltató Kft. és Krasznai János volt,[2] aki végül 2002-ben kiszállt a televíziót működtető cégből.[3] A csatorna elérhető műholdas, kábeles és IPTV-s szolgáltatásban, valamint a MinDig TV Extránál.

A csatorna leginkább vallásos tematikájú, műsorprogramja dokumentumfilmekből, riportokból és ismeretterjesztő sorozatokból áll.

2004-ben az MTV akkori ügyvezető alelnöke, Pinke György előterjesztett egy együttműködési megállapodást, mely során az MTV és a Pax felhasználhatta volna egymás műsorait, valamint a Pax műsoridejéből 4 órát az MTV kapott volna meg. A csatorna reklámidejét is meg szerették volna venni, ám végül a Magyar Televízió kurátóriumának elnöksége leszavazta a tervezetet, mert előnytelennek tartották az összesen 450 millió forintos szerződést.[4][5]

A Pax TV 2018 óta az egyetlen olyan magyar nyelvű, országos érdekeltségű televíziócsatorna, amely az elavult 4:3-as képarányban sugároz. A Pax TV logója 2019-ben újult meg, a képen látható kék háttér előtti logó a „nyugalmat sugárzunk” szlogennel.

Műsorvezetői

Műsorai

  • Igazgyöngy
  • A jövő nemzedéke
  • Kút
  • A pásztor válaszol - bővebben
  • Megálló Ács Zoltánnal
  • A bennünk élő mítosz
  • Joyce Meyer tanításai
  • Akkor és most - A jelenések könyve
  • Ráktérítő
  • Végtelen történet

Jegyzetek

Források