„Wikipédia:Vitalap” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Daniellowy (vitalap | szerkesztései)
A ALOR HUNGARIAE Zrt. saját adatbázisábó
Daniellowy (vitalap | szerkesztései)
Nincs szerkesztési összefoglaló
1. sor: 1. sor:
== VALOR HUNGARIAE, Zrt. - Egyetlen magyar találmány se vesszen el! ==
A VALOR HUNGARIAE Zrt. innováció-menedzsmentre, hasznosításra és technológiatranszferre szakosodott, 100%-ban állami tulajdonú vállalat, amelynek felügyeletét az Innovációs és Technológiai Minisztérium látja el.
A VALOR HUNGARIAE Zrt. innováció-menedzsmentre, hasznosításra és technológiatranszferre szakosodott, 100%-ban állami tulajdonú vállalat, amelynek felügyeletét az Innovációs és Technológiai Minisztérium látja el.
Célja, hogy tevékenységével érdemben hozzájáruljon a magyar találmányok piaci sikeréhez, a hazai innovációk eredményes hasznosításához. A Társaság küldetése, hogy a hazai innovációs piacon egyedülállóan rugalmas, gyors, hatékony és a projekt jellegéhez alkalmazott személyre szabott szolgáltatásaival végig vezesse a feltalálókat azon az úton, amely a találmány megszületésétől a gazdasági eredményhez vezet – határon belül és kívül egyaránt.
Célja, hogy tevékenységével érdemben hozzájáruljon a magyar találmányok piaci sikeréhez, a hazai innovációk eredményes hasznosításához. A Társaság küldetése, hogy a hazai innovációs piacon egyedülállóan rugalmas, gyors, hatékony és a projekt jellegéhez alkalmazott személyre szabott szolgáltatásaival végig vezesse a feltalálókat azon az úton, amely a találmány megszületésétől a gazdasági eredményhez vezet – határon belül és kívül egyaránt.

A lap 2020. május 12., 08:15-kori változata

VALOR HUNGARIAE, Zrt. - Egyetlen magyar találmány se vesszen el!

A VALOR HUNGARIAE Zrt. innováció-menedzsmentre, hasznosításra és technológiatranszferre szakosodott, 100%-ban állami tulajdonú vállalat, amelynek felügyeletét az Innovációs és Technológiai Minisztérium látja el. Célja, hogy tevékenységével érdemben hozzájáruljon a magyar találmányok piaci sikeréhez, a hazai innovációk eredményes hasznosításához. A Társaság küldetése, hogy a hazai innovációs piacon egyedülállóan rugalmas, gyors, hatékony és a projekt jellegéhez alkalmazott személyre szabott szolgáltatásaival végig vezesse a feltalálókat azon az úton, amely a találmány megszületésétől a gazdasági eredményhez vezet – határon belül és kívül egyaránt. Ennek érdekében a VALOR szolgáltatásokat nyújt a magyar feltalálóknak, lehetőséget kínál a találmányok, a magyarországi és Kárpát-medencei magyar innovációk széleskörű megismeréséhez és befogadásához a termékfejlesztés valamennyi szakaszában, az ellenőrzött kreatív gondolattól a piacra jutásig. Szolgáltatásai magában foglalják a találmányok újdonságvizsgálatát és piaci értékelését, szellemi tulajdonvédelmi oltalmaztatásának (szabadalom, védjegy és design) menedzselését, mentorálását, finanszírozási lehetőségének megtalálását, továbbá a piacra juttatását. A Társaság fontos szerepet vállal az innovációk hasznosulását célzó nemzetgazdasági törekvések megvalósításában: a magyar GDP növekedése mellett egyaránt fontosnak tartja a feltalálók méltányos részesedését a találmányuk hasznosításából.

A VALOR HIVATÁSA A VALOR HUNGARIAE Zrt. célkitűzései: • Minél több innovatív magyar ötletből legyen értékesíthető termék • Egyetlen értékes magyar találmány se vesszen el • Magyar találmány ne kerüljön külföldi eladásra az inkubáció korai szakaszában • Magyar feltalálók találmányai termékként jelenjenek meg a hazai és a nemzetközi piacon • A feltalálók méltányosan részesedjenek a munkájukból és az ország GDP-je növekedjen A magyar újító szellemi potenciál jobb hatásfokkal történő értékesítése érdekében a Társaság a határon inneni és túli magyar feltalálókat segíti a létező piaci igények megtalálásában, tehát a megrendelői oldal felől közelítve a találmányok és fejlesztések tulajdonosait. Cégeket, egyetemeket, kutatóműhelyeket és magukat a feltalálókat bevonva a VALOR megteremti a hidat, az átjárást, amelyek révén az újító ötletből találmány, a találmányból szabadalom, abból pedig piacképes termék válhat. A Társaság figyelmet szentel a magyar fejlesztések nemzetközi ismertté tételének és képviseletének.

VALOR vezetősége Elnök: Szőcs Géza Vezérigazgató: Lepsényi István (2019. márciusától –)

Igazgatóság: Szőcs Géza (igazgatóság elnöke) Lepsényi István (igazgatósági tag, vezérigazgató) Bendzsel Miklós (igazgatóság tagja) Korányi László (igazgatósági tagja)

Felügyelőbizottság: Szinger Csaba (felügyelőbizottság elnöke) Janzsó Ádám (felügyelőbizottság tagja) Szőke Balázs (felügyelőbizottság tagja)

Székhelye: 1054 Budapest, Nagysándor József utca 4.

JELENTŐS MEGVALÓSÍTÁSOK • A flAVATAR sötétben világító növények találmány Sanghajban nagydíjat nyert https://dailynewshungary.com/hungarian-inventor-wins-award-in-china-for-fluorescent-plants/; és díjat nyert a Sirha Budapest 2016 kiállításon https://www.pinterest.co.uk/pin/760897299526667331/?autologin=true • A MaxWhere 3D virtuális megjelenítő terek megnyerte a Pioneers Industry 4.0 Heackatlont Linzben (2018) https://uni.sze.hu/rangos-europai-versenyt-nyert-a-gyori-fejlesztesu-maxwhere és az Első díjat a 4. Kína (Sanghaj) Nemzetközi technológiai vásáron (2016) https://www.maxwhere.com/news • Az e-Bike megnyerte a Giro d’Italia elektromos meghajtású bicikliversenyét https://www.origo.hu/sport/egyeni/20190601-giro-d-italia-a-magyar-epowers-csapata-nyerte-az-egirot.html; http://www.valhu.hu/a-magyar-epowers-csapata-nyerte-a-2019-es-girod-italia-elektromos-kerekparokkal-folytatott-versenyet/ • A DIOO óvodai képességfejlesztő eszköz nagy sikert aratott több országban https://rendszer.dioo.hu/; https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/dioo-magyar-fejlesztesu-szuperszamitogep-ovodasoknak/ • Fitpuli tudományos alapú digitális munkahelyi egészségprogram (VALOR HUNGARIAE Zrt. és a Magyar Innovációs Szövetség 2019. évi Sartup Inovációs Díja) http://www.valhu.hu/test/

A VALOR által beindított platformok • Nemzeti hidrogén-technológiai platform Alakuló ülését 2020. április 27-én tartották, videókonferenciaként A magyar kormány energiapolitikájához kapcsolódik és az Európai Bizottság is kiemelt témaként kezeli. http://www.valhu.hu/megalakult-a-nemzeti-hidrogentechnologiai-platform/

• 3D-nyomtatás orvosi eszközök, vagy azok alkatrészeinek gyártására A VALOR feltérképezte a magyarországi és külföldi magyar vezetés alatt működő 3D nyomtató cégeket és azok képviselőivel nemzetközi online konferenciát tartott.

• Covid-19 vírus leküzdését célzó projektek begyűjtése és rendszerezése A koronavírus leküzdését célzó mintegy 50 projekt került a VALOR látókörébe. Ezek több csoportba sorolhatók

A VALOR által kezdeményezett rendezvények • Magyar Innováció Napja (MIN) és Bíró László Innovációs Díj megalapítása

Bíró László a golyóstoll feltalálója a magyar innováció világszerte legismertebb és elismertebb hazánkfia, akinek munkássága méltán ösztönzi a jövő magyar feltalálóit és innovátorait. A díjat évente ítéli oda egy neves szakemberekből álló grémium. Az átadás napja Bíró László születésnapján történik, szeptember 29-én, vagy ahhoz közeli napon. https://www.orientpress.hu/cikk/2019-10-03_biro-laszlo-szuletesnapja-lesz-a-magyar-innovacio-napja; http://www.valhu.hu/magyar-innovacio-napja-tudomanyos-forum/; http://www.valhu.hu/magyar-innovacio-napja/;

• Nemzetközi Tudóstalálkozó (évente megtartott rendezvény) A 2018. és 2019. évben megtartott konferenciákon részt vett a VALOR HUNGARIAE Nemzetközi Tudományos Testületének mintegy 16-18 tagja és 10-12 hazai meghívott. Ismertették tudományos tevékenységüket, javaslatokat tettek a magyarországi innovációs tevékenység fellendítésére, interdiszciplináris megbeszélést folytattak a VALOR működésének hatékonyabbá tételére.

A VALOR kiadványai: • MIND – Innovációs hírlevél (magyar és angol nyelven) • Nemzetközi Tudóskatalógus • Innovációs Katalógus • Honlap: www.valhu.hu

JÖVŐKÉPÜNK Hosszútávú célkitűzés, hogy a VALOR HUNGARIAE Zrt. minden érdekelt partnerrel együttműködve képviselje a magyar elmét és tudást, műszaki találmányt és tudományos kreativitást a nemzetközi platformokon. Ez többek között a piacszerző kapcsolatok kialakítását, menedzselését és koordinálását, a magyar forradalmasító fejlesztések és termékek támogatását, nemzetközi képviseletét, promócióját, piacra juttatását, értékcseréjét, továbbá technológiai transzfert, európai uniós együttműködést foglal magába.

Nemzetközi Tudományos Tanácsadó Testület A VALOR egyedülálló kezdeményezése, hogy felállította a Nemzetközi Tanácsadó Testületét, „Tudóstársaságát”. Tagjai Nyugaton nagyívű szakmai pályát befutott, gyakran Nobel-díj közeli magyar tudósok, akik szóban és írásban támogatják a Társaságot, erkölcsi és tudományos pártfogást nyújtanak. Alaposan átgondolt, személyes befolyásoltságtól mentes észrevételeiken túl a találmányt egyben nemzetközi összefüggésbe is helyezik. Létezik-e a VALOR projektjére alternatív megoldás? Van-e rá igény? Mi az innováció világpiaci vonzata? https://issuu.com/origami-europe/docs/mind_2018-09-26-web

A VALOR egyetemi és intézményes kapcsolatrendszere A VALOR együttműködik az alább felsorolt magyarországi egyetemmel, hazai kutatóintézettel és az innovációban jelentős állami szereplővel.

ÁLLAMI INTÉZMÉNYEK Pénzügyi intézmények • Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. https://www.hiventures.hu/ • Magyar Fejlesztési Bank (MFB) • Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt.

Szakmai intézmények • ÉMI Építésügyi és Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. • Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. (HEPA) • Magyar Fejlesztési Központ (MFK) • Magyar Hidrogén és Tüzelőanyag-cella Egyesület • Magyar Honvédség Modernizációs Intézet • Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) • Magyar Innovációs és Elektromos Járműipari Egyesület (MIEJE) • MVM Csoport – nemzeti energetikai vállalatcsoport • Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) • Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH)

Társadalmi intézmények • Digitális Jólét Nonprofit Kft. (DJT) • IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. • Kereskedelmi és Iparkamara • Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Egyetemek • Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) • Corvinus Egyetem, Budapest • Debreceni Tudományegyetem • Milton Friedman Egyetem, Budapest • Miskolci Egyetem • Moholy-Nagy Művészeti Egyetem • Neumann János Egyetem, Kecskemét • Óbudai Egyetem • Pannon Egyetem, Veszprém • Pécsi Tudományegyetem • Semmelweis Egyetem (SOTE) • Szent István Egyetem, Gödöllő • Széchenyi István egyetem, Győr • Szegedi Tudományegyetem • Testnevelési Egyetem, Budapest • Kolozsvári Akadémiai Bizottság (KAB) • Sapientia Egyetem, Csíkszereda, Kolozsvár, Marosvásárhely

Kutatóintézetek, egyesületek, ipari parkok, innovációs cégek • Bay Zoltán Kutatóintézet • Eötvös Lóránd Kutatóhálózat (ELKH) • ELKH Természettudományi Kutató Központ, Anyag- és Környezetkémiai Intézet • HÉTFA Kutatóintézet és Elemző Központ • Közlekedéstudományi Intézet (KTI) • NAIK – Agrárgazdasági Kutatóintézet • Neumann János Kutatóintézet • Startup Campus