„Griff Collection” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Nori6239 (vitalap | szerkesztései)
Nincs szerkesztési összefoglaló
Nori6239 (vitalap | szerkesztései)
Nincs szerkesztési összefoglaló
82. sor: 82. sor:
{{jegyzetek}}
{{jegyzetek}}


== Források ==
*[https://griffwebshop.com/]
* {{cite web |url=https://griffwebshop.com/ |title=griff |accessdate=2020-04-22}}
*[http://www.eletstilusmagazin.hu/divat/megalmodni-megvalositani]
* {{cite web |url=http://www.eletstilusmagazin.hu/divat/megalmodni-megvalositani |title=Megálmodni, megvalósítani |accessdate=2020-04-22}}


[[Kategória:Magyarországi cégek]]
[[Kategória:Magyarországi cégek]]

A lap 2020. április 22., 07:51-kori változata

Griff Collection
Griff Collection üzlet a MOM Parkban
Griff Collection üzlet a MOM Parkban
Típusdivatház
SablonWikidataSegítség

A Griff Collection az egyik legnagyobb múltú, 100%-ban magyar tulajdonú multibrand-szisztéma szerint működő divatcég, mely 1986-os alapítása óta folyamatos megújulásának és bővülésének köszönhetően van jelen a piacon.

Történet

A céget 1986-ban, Griff Gentlemen’s néven alapította Sütő Zoltán és felesége, Sütőné Peti Ágnes. A cég eleinte Flyers néven futott, mellyel a repülés, szárnyalás azaz a magas életérzés kifejezése lett volna a cél. A név túlzott népszerűsége miatt azonban szükség volt a váltásra, ezért döntöttek egy sokkal egyedibb és exkluzívabb név mellett, megtartva ugyanezt a jelentéstartalmat, így esett a választás a Griff névre.[1]

A cég a budapesti Visegrádi utcában, egy 6 négyzetméteres garázsból átalakított üzlethelyiségben kezdte meg munkásságát, ahol eleinte farmernadrágok készítésével és eladásával foglalkoztak. A Griff hamar kinőtte magát a garázs-boltból, az országban elsőként kezdtek el olyan extrémebb darabokat gyártani, mint lila, sárga, vagy zöld színű zakók, melyek üdítő változatosságot vittek az akkoriban még konzervatívabb elegáns öltözködési kultúrába.

Az elegáns férfi ruházat mellett a Griffnél a kezdetek óta kiemelt szerepet töltött be magyar sportesemények és sportolók támogatásában is.

1992-ben a barcelonai olimpián a magyar csapat formaruháját Griff Gentlemen’s készítette el, valamint 1996-ban az atlantai olimpián ismét ők öltöztethették a magyar olimpiai válogatottat.[2]

1998-ban megrendezésre került a Griff fonográf kupa, melyet a Griff Gentlemen’s szponzorált, és mely versenyen maga a tulajdonos, Sütő Zoltán is részt vett a kezdetektől. Ebben az évben a Griff öltöztette a Magyar Tenisz Szövetség tagjait is, valamint több sporteseményt és egyesületet szponzorált: tenisz, úszó és öttusa versenyeket, emellett az FTC, a Vasas és a Győri ETO csapatát is támogatta.

Az alapítás után 9 évvel, 1995-ben nagyot lépett a cég: így nyitotta meg az igazi zászlóshajóját a Nyugati téren. A Griff Áruház 2400 négyzetméteren jött létre és öt szinten kínált minőségi férfi ruházatot az érdeklődőknek.

2005-ben a Griff úgy döntött, a bevásárló központokban folytatja tovább útját: A Nyugati téri Áruház után megnyitották első pláza-üzletüket a MOM Parkban. Hiába lett kisebb az üzlet, 10 év alatt több mint 2 millió ember fordult meg ebben az üzletben, és 1 millió méter anyagot használtak meg a több százezer eladott öltöny elkészítéséhez.

Ebben az évben megjelent a női ruhakínálat is a klasszikus férfi termékek mellett és megalakult a Ladies by Griff termékvonal.

2007-ben újjászületett a márka Griff Collection néven. Új arculattal jelentkeztek, és a saját termékvonal mellett megjelentek a világmárkák is az üzletekben.

Napjainkban

A Griff Collection a megújult webshop 2017-es elindításával az e-kereskedelembe is becsatlakozott. Magyarországon a Griff az elsők között vezette be a nyugati ihletettségű webshop üzlet koncepcióját a Westend bevásárlóközpontban található üzletükben. Így a legkisebb Griff üzletben érhető el a legnagyobb árukészlet, és ez az innovatív koncepció lehetőséget biztosít a vásárlóknak a teljes árukészlet megtekintésére.

Ma már olyan világmárkákkal találkozhatunk a Griff több mint 30 brandet bemutató kínálatában,  mint a Guess, Tommy Hilfiger, Calvin Klein és a Levi’s.

A Griff Collection a vásárlók maximális kiszolgálására egy egyedi és kötelezettségmentes törzsvásárlói klubrendszert is kialakított, így biztosítva a különleges kedvezményeket és ingyenes szolgáltatásokat a vásárlóknak.

Üzletek

A Griff saját és külföldről érkező prémium márkáit elsősorban kiskereskedelmi üzlethálózatban értékesíti: 8 budapesti, valamint 2 győri üzlet letisztult megjelenéssel, a márkák stílusához illeszkedő berendezéssel várja a vásárlókat.[3]

  • Griff Westend - Budapest - Váci út 1-3. (Westend City Center)
  • ShoezMe Westend - Budapest - Váci út 1-3. (Westend City Center)
  • Griff Árkád - Budapest - Örs vezér tere 25. (Budapest Árkád)
  • Griff Shopmark - Budapest – Üllői út 201. (Shopmark)
  • Griff MOM Park - Budapest – Alkotás utca 53. (MOM Park)
  • Griff Campona - Budapest- Nagytétényi út 37-45 (Campona)
  • Griff Premier - Biatorbágy – Budaörsi út 4/1 (Premier Outlet Center)
  • Griff Győr Árkád - Győr - Budai út 1. (Győr Árkád)

Jegyzetek

  1. Griff Webshop cégtörténet. (Hozzáférés: 2019. december 21.)
  2. Szilasi Viktória (1996. április 13.). „Olimpikon elegancia”. TeleSportLap, 6.. o.  
  3. Sándor Tünde (2005.01.20.). „Kirepül a Griff a belvárosból”. Népszabadság, 16. o.  

Források