„Tony Nader” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
enwiki nem forrás, a másik pedig nem kapcsolódott
9. sor: 9. sor:
== Források ==
== Források ==
* https://www.drtonynader.com/
* https://www.drtonynader.com/
*https://meditalas.hu/informaciok

A lap 2020. április 20., 19:18-kori változata

Dr. Tony Nader libanoni születésű idegtudós, orvos-kutató, a transzcendentális meditáció nemzetközi szervezetének vezetője. A bejrúti amerikai egyetemen (American University of Beirut) szerzett orvosi diplomát, majd az amerikai Massachusetts Institute of Technology hallgatójaként szerzett PhD-fokozatot idegtudomány szakterületen.

A Harvard Medical School oktató kórházában dolgozott kutató munkatársként, majd együtt dolgozott Deepak Choprával a massachusettsi Maharishi Ayurveda Egészségügyi Központban. 1994-ben jelent meg első könyve, Az emberi fiziológia: a Védák és a védikus irodalom kifejeződése.

Maharisi Mahes jógi, a transzcendentális meditáció alapítójának halála után 2008 óta a transzcendentális meditáció nemzetközi szervezetének vezetője, és ebben a minőségben világszerte több mint 100 országban irányítja a TM szervezet tevékenységét.

Nader második könyve, a Rámájana az Emberi Fiziológiában 2011-ben jelent meg. 2015-ben megalapította a Matematika és Tudatosság Nemzetközi Folyóiratát (International Journal of Mathematics and Consciousness), amelynek azóta is főszerkesztője.

Források