„Sztárban sztár leszek!” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Nincs szerkesztési összefoglaló
Címkék: Mobilról szerkesztett Mobil web szerkesztés
Címkék: Mobilról szerkesztett Mobilalkalmazás-szerkesztés Android-alkalmazás-szerkesztés
89. sor: 89. sor:
| [[Bereczki Zoltán]]<br>[[Horváth Tamás (énekes)|Horváth Tamás]]<br>[[Tóth Gabi]]<br>[[Pápai József|Pápai Joci]]
| [[Bereczki Zoltán]]<br>[[Horváth Tamás (énekes)|Horváth Tamás]]<br>[[Tóth Gabi]]<br>[[Pápai József|Pápai Joci]]
|-
|-
! scope="row" height="70"| [[Második évad|Második évad]]
! scope="row" height="70"| [[Sztárban sztar leszek! Második évad|Második évad]]
| 2020. ősz
| 2020. ősz
| 2020.
| 2020.

A lap 2019. november 8., 14:19-kori változata

Sztárban sztár leszek!
Műfajzenés tehetségkutató

Rendező
  • László Péter (válogatók)
  • Lakatos András (középdöntők, élő adások)
MűsorvezetőTill Attila
Zsűri
NarrátorBognár Tamás

FormátumYour Face Sounds Familiar
Ország Magyarország
Nyelvmagyar
Évadok1
Epizódokeddig 10
Gyártás
ProducerNémeth Ádám
Forgatási helyszínBudapest, Róna utca 174. (Mafilm filmgyár)
GyártóIKO Műsorgyártó Magyarország Kft.
ForgalmazóEndemol Shine Group
Sugárzás
Eredeti adóTV2
Eredeti sugárzás kezdete2019. szeptember 1.
Státusz1. évad adásban
KorhatárTizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
Kronológia
Kapcsolódó műsor
További információk
SablonWikidataSegítség

A Sztárban sztár leszek! a TV2 zenés tehetségkutatója, melyben civil emberek, amatőr színészek és énekesek próbálják hazai előadókká, zenészekké átalakulva adják elő azok dalait. Az eredeti formátumhoz hasonlóan az élő adásokban profi sminkesek, maszkmesterek, fodrászok és stylistok segítenek nekik abban, hogy külsőleg megtévesztésig hasonlítsanak az eredeti sztárra. A versenyzők a megformálandó személy hangját imitálva énekelnek, valamint a sztárok mozgásait, tánclépéseit és gesztusait is megpróbálják levenni.

Története

2019 tavaszán derült ki, hogy ebben az évben a Sztárban sztár új formában kerül képernyőre. A TV2 Csoportnál több hónapon keresztül készült a saját fejlesztésű új formátum, melyben a tehetségkutatókhoz hasonlóan civilek szerepelnek. A műsor első casting felhívása még Sztárban sztár: Talent show munkacímmel április 18-án jelent meg a produkció Instagram-oldalán. A műsor készítői több vidéki városban is tartottak meghallgatást: Székesfehérvár, Győr, Szeged, Békéscsaba, Debrecen, Nagyvárad, Eger, Nyíregyháza, Zalaegerszeg, Kecskemét, Miskolc, Kaposvár, Pécs, Révkomárom.[1] Később bejelentették, hogy ez lesz a csatorna egyik legfontosabb műsora az év második felében, illetve a hagyományos Sztárban sztárral ellentétben tartalmazni fog előre felvett és élő adásokat is.[2][3]

A műsor menete

A formátum sajátossága, hogy a zsűritagok mesterként is funkcionálnak, akik a műsor kezdetétől fogva saját csapatot állítottak össze az indulókból. A casting adások során a versenyzők nem kaptak segítséget a produkciójukhoz, maguknak kellett kitalálniuk, hogy szerintük hogyan kell megformálni egy adott előadót. Ha akartak, használhattak kellékeket vagy parókát, de elsősorban a zsűritagokat kellett meggyőzniük, hogy a későbbiekben professzionálisan is tudják majd utánozni az adott előadókat. A műsor második szakaszában a zsűritagok leszűkítik a csapatukat, mert az élő showkra minden mester csak 3-3 versenyzőt vihet magával. Az élő adások az eredeti formátum során megszokott módon zajlanak majd: minden versenyzőnek maszkban és jelmezben kell utánoznia azokat az előadókat, akiket választottak, vagy éppen feladatul kaptak. A zsűritagok segítik a felkészülésüket és pontozzák is őket. Egy zsűritag 1 és 10 pont között értékelheti a versenyző produkcióját, a döntő során a zsűri nem pontoz. Egy produkciót csak 3 zsűritag pontozhat, a 4. zsűritag (mester), akinek a csapatába tartozik az adott versenyző, nem adhat pontot, így maximálisan összesen 30 pontot szerezhet egy versenyző. Amennyiben a versenyző több produkciót is előad egy adás alatt, akkor a zsűritagok minden produkciót külön pontoznak, és ennek eredményeként alakul ki a zsűri által az előadónak adott (összesített) pontszáma a vonatkozó adásban. Amennyiben a zsűri pontozása alapján két előadónál azonos helyezés alakul ki, akkor ez a két versenyző osztozik az adott helyezésen. Többszörös holtverseny esetén ugyanezek a szabályok érvényesek. A nézők a TV2 Live mobilapplikáción keresztül a versenyzők produkciói alatt az adott szavazás lezárásáig adhatják le 1-10 pont között szavazatukat, valamint az összes produkció elhangzása után az „utolsó körös” szavazásban támogathatják +1 vokssal kedvenc előadójukat, kivéve az adott műsorepizód győztes versenyzőjét. A sorrend megállapítása a zsűri és a nézők által leadott szavazatszámok összesítése után alakul ki. Az összeadott versenypont egyenlősége esetében a nézői szavazatok döntenek; azaz a győztes ebben az esetben a nézői szavazás résztvevőitől kapott legtöbb szavazattal rendelkező versenyző. A versenyprodukciók elhangzása után az összesített versenypontok alapján, az első helyezett automatikusan továbbjut a következő fordulóba. Az 1. és a 2. adás végén a két a legkevesebb összeadott versenyponttal rendelkező versenyző esik ki. A 3. adástól a legkevesebb összeadott versenyponttal rendelkező versenyző a kieső. A műsorsorozat végén egy győztese lesz a műsornak, aki elnyeri a „Magyarország legsokoldalúbb előadója” címet és elviheti a tízmillió forintos főnyereményt.[4][5]

Évadok

Évad Premier Finálé Győztes Győztes mester Műsorvezető Zsűri
Első évad 2019. szeptember 1. 2019. november 24. Till Attila Bereczki Zoltán
Horváth Tamás
Tóth Gabi
Pápai Joci
Második évad 2020. ősz 2020.

A műsor zsűritagjait, akik közül mindannyian szerepeltek már korábbi Sztárban sztár-évadokban, 2019. május 7-én ismertették: Bereczki Zoltán (2013 győztes), Tóth Gabi (2015 döntős), Pápai Joci (2017 döntős) és Horváth Tamás (2017 győztes).[6][7]

Átlagnézettség

Jegyzetek

  1. Sztárban sztár meghallgatás (magyar nyelven). tv2.hu, 2019. április 26. (Hozzáférés: 2019. július 14.)
  2. Tehetségkutató műsorként térhet vissza a Sztárban sztár a TV2-re (magyar nyelven). sorozatwiki.hu, 2019. április 19. (Hozzáférés: 2019. július 14.)
  3. TV2: Visszatér a Sztárban sztár, de más lesz, mint volt (magyar nyelven). media1.hu, 2019. április 18. (Hozzáférés: 2019. július 14.)
  4. Van miért küzdeni: a Sztárban Sztár leszek! nyertese 10 millió forinttal lesz gazdagabb (magyar nyelven). tv2.hu, 2019. május 7. (Hozzáférés: 2019. július 14.)
  5. X-Faktor vagy Sztárban sztár leszek: nem csak a nyeremény eltérő (magyar nyelven). nlc.hu, 2019. július 20. (Hozzáférés: 2019. július 14.)
  6. Ők lesznek a Sztárban sztár leszek! mesterei (magyar nyelven). tv2.hu, 2019. május 7. (Hozzáférés: 2019. július 14.)
  7. Bejelentették a Sztárban sztár leszek! mestereit (magyar nyelven). 24.hu, 2019. május 7. (Hozzáférés: 2019. július 14.)

További információk