„Jay R. Smith” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
31. sor: 31. sor:
==További információk==
==További információk==
{{filmlinkek}}
{{filmlinkek}}
* {{Imdb név|0808646|Jay R. Smith}}
* [https://www.findagrave.com/memorial/6920215 Jay R. Smith] adatlapja a [[Find A Grave]]-en
* [https://www.findagrave.com/memorial/6920215 Jay R. Smith] adatlapja a [[Find A Grave]]-en



A lap 2019. szeptember 24., 20:19-kori változata

Jay R. Smith
Született1915. augusztus 19.
Los Angeles, Amerikai Egyesült Államok USA
Elhunyt2002. október 5. (87 évesen)
Las Vegas, Amerikai Egyesült Államok USA
Állampolgárságaamerikai
Nemzetiségeamerikai
HázastársaMable Florine Case ? - 2002. február 1.
Foglalkozásaszínész
Halál okaemberölés

A Wikimédia Commons tartalmaz Jay R. Smith témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Jay R. Smith (Los Angeles, 1915. augusztus 19. - Las Vegas, 2002. október 5.), amerikai gyerekszínész, aki 1925 és 1931 között színészkedett az Our Gang című rövidfilmeket felvonultató sorozatban.

Élete

Jay R. Smith tíz éves volt mikor gyerekszínészként elkezdett szerepelni az Our Gangs című sorozatban, aminek több mint 30 részében játszott. 1931-ben visszavonult a színészettől, mert elégedetlen volt a filmben elért teljesítménye miatt, és attól tartott, hogy nem lesz sikere a hangos filmekben. Színészi karrierje feladása után Hawaii-ra költözött ahol festéküzlet kereskedés tulajdonosa lett. Smith feleségül vette a Mable Florine Case-t akivel a nő 2002. február 1-én bekövetkezett haláláig házasok maradtak. Miután Smith az 1990-es évek elején visszavonult a lakossági festék üzletből nyugdíjas éveire Las Vegasba költözött.

Halála

2002. októberében jelentették Smith eltűnését a Las Vegasi rendőrségnek, akik meg is találták a nyugdíjas színész holttestét a sivatagban. Megállapították, hogy Smith gyilkosság áldozata lett, ugyanis október 5-én egy Charles "Wayne" Crombie nevű hajléktalan késsel agyonszúrta. Crombi a tettéért életfogytiglani börtönbüntetést kapott, és a börtönben halt meg 2014. július 17-én.

Fordítás

Ez a szócikk részben vagy egészben a Jay R. Smith című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk