„Vasvári Vivien” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Nincs szerkesztési összefoglaló
Címkék: HTML-sortörés Vizuális szerkesztés Mobilról szerkesztett Mobil web szerkesztés
a Visszaállítottam a lap korábbi változatát 37.76.27.57 (vita) szerkesztéséről 84.206.43.162 szerkesztésére
Címke: Visszaállítás
1. sor: 1. sor:
{{lektor}}
Egy igazi ribanc
<br />{{forma}}
{{forma}}
{{Személy infobox
{{Személy infobox
| név = Szegedi-Vasvári Vivien
| név = Szegedi-Vasvári Vivien

A lap 2019. szeptember 10., 17:20-kori változata

Szegedi-Vasvári Vivien
SzületettVasvári Vivien
1990október 15. (33 éves)
Állampolgárságamagyar
HázastársaSzegedi Ferenc
SzüleiVasvári Sándor, Gönczy Ágnes
Foglalkozásaatléta
SablonWikidataSegítség

Vasvári Vivien (1990. október 15. –) magyar valóságshow-szereplő, modell, üzletasszony, többszörös országos bajnok és magyar válogatott síkfutó. Országos ismertségét a Viasat 3 által sugárzott Feleségek luxuskivitelben című reality műsor eredményeztette. Azóta sikeres influencer: közösségi oldalán több mint 271 ezer követővel rendelkezik. Jelenleg különböző televíziós produkciókban szokott vendégszerepelni.

Életútja

1990-ben született Vasvári Sándor és Gönczi Ágnes gyermekeként. Édesapja kisvárdai származású, a Nyíregyházi Egyetem testnevelés szakán végzett, az UTE atlétikai szakosztályánál edző. Édesanyja debreceni illetőségű, az 1985-ös Magyarország Szépe szépségversenyen egészen a döntőig jutott.[1] Egy bátyja van, Vasvári Dániel (1987–), vállalkozó, aki 2016-ban az RTL Klub által sugárzott Farm című műsor egyik versenyzője volt.

Gyerekkorában aerobikozott, úszott, teniszezett, kosárlabdázott, majd tízéves korában elkezdett atletizálni Nyíregyházán, ahol a család élt. 12 évesen a 600 méteres síkfutásban országos első lett korosztályában. 13 évesen lett magyar bajnok, ekkor György Roland mentorálta, aki olyan más sikeres sportolóknak volt az edzője, mint például Rakonczai Beáta. Tizenévesen sportösztöndíjat nyert a dél-karolinai Clemson University-re, de édesapja és edzője befolyására nem élt a lehetőséggel fiatalságára hivatkozva.[2] Érettségi után teherbe esett, de mivel akkori párjával nem volt meg a biztos egzisztenciája, ezért elvetették a magzatot.[3]

2008-ban a pekingi olimpiára készülve egy edzés előtti nyújtás közben lesérült, mely súlyos izomszakadás miatt 3 évig nem sportolhatott. A baleset miatt hagyott fel addigi életével, és költözött fel Budapestre. Ekkor pedikűrösnek tanult,[4] és beindította modellkarrierjét is.[5] A regenerálódás után megpróbálkozott újra a sporttal – immáron Budapesten –, de egyéb okokból nem tudott érvényesülni, így feladta addigi eredményeit. Ezután a Mezőgazdasági Főiskolán tanult, ahol mezőgazdasági technikus diplomát szerzett, de emellett egy fogtechnikusi képzést is elvégzett.[6]

2014-ben hozta világra első gyermekét, Arianat. Ariana édesapjáról rendszerint nem nyilatkozik, egyetlen információ a férfiről, hogy orosz származású.

2017-ben szerzett országos ismertséget a Feleségek luxuskivitelben című reality műsorral, melybe egy barátnője integrálta be. Mind a műsorról, mind Vasváriról megosztó kritikák visszhangoztak szabadszájúsága miatt. Az említett produktum fináléja után még ez évben a Stíluspárbaj Lakatos Márkkal nevű televíziós sorozat második évadában szerepelt.

2018. áprilisában az Miamiban szülte meg második gyermekét, Szegedi Edward Ferencet. Állítása szerint a születéshelyszíne azért az Amerikai Egyesült Államok volt, mert így gyermeke amerikai állampolgárságot kapott, valamint a kisded nevét is angol írásmóddal írhatják le.[7] 2018. július 21-én lépett házasságba párjával, Szegedi Ferenccel (1980–). A nyíregyházán nyélbe ütött – elmondása szerint 15 millióba fájó – esküvőről a Feleségek luxuskivitelben című műsor egy összefoglaló különkiadást adott le a folyó év augusztusában Lagzi luxuskivitelben elnevezéssel. Ez évben kezdték el forgatni Vasvári és férje közreműködésével a Nyerő Páros második évadát. A forgatások alatt derült ki, hogy terhes. Bár a vetélkedőt megnyerték, a kisbabát a 12. hétben elvesztették.[8] A műsor után jelentősen felértékelődött Vasvári személyisége a közvéleményben, és abszolút pozitív fogadtatásban részesült.

Jelenleg civilként lakberendezéssel foglalkozik, influencer, valamint a Baballino gyermekwebáruház tulajdonosa/tervezőasszonya.

2019. szeptember elején Vivien közzétette Szegedi Ferenccel lévő házasságuk kudarcát, a menthetetlenül romló kapcsolatukat, illetve a válást. Jelenleg folyamatban van köztük az anyagiak és a gyermek elhelyezésének tárgyalása.

Jegyzetek