„Zsongor-kő” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
a +hivatkozás
a Nem használ, árt: <nowiki/>
1. sor: 1. sor:
A [[Mecsek]] egyik legemblematikusabb, legszebb panorámát nyújtó kilátópontja a [[Kővágószőlős]] fölé magasodó Jakab-hegyen , 570 tengerszint feletti magasságban található. A [[Mecsek Egyesület]] által 1892-ben vaskorláttal biztonságossá tett, a [[Babás-szerkövek]]<nowiki/>hez hasonlóan "Jakabhegyi Homokkő" alkotta sziklaalakzatot 1943-ban nyilvánították védetté. A helyi legenda szerint a törökök elől menekülő Zsongor és kedvese e helyről vetette magát a mélybe - fogság helyett a halált választva.
A [[Mecsek]] egyik legemblematikusabb, legszebb panorámát nyújtó kilátópontja a [[Kővágószőlős]] fölé magasodó Jakab-hegyen, 570 tengerszint feletti magasságban található. A [[Mecsek Egyesület]] által 1892-ben vaskorláttal biztonságossá tett, a [[Babás-szerkövek]]hez hasonlóan "Jakabhegyi Homokkő" alkotta sziklaalakzatot 1943-ban nyilvánították védetté. A helyi legenda szerint a törökök elől menekülő Zsongor és kedvese e helyről vetette magát a mélybe - fogság helyett a halált választva.


== Forrás ==
== Forrás ==

A lap 2019. augusztus 16., 10:10-kori változata

A Mecsek egyik legemblematikusabb, legszebb panorámát nyújtó kilátópontja a Kővágószőlős fölé magasodó Jakab-hegyen, 570 tengerszint feletti magasságban található. A Mecsek Egyesület által 1892-ben vaskorláttal biztonságossá tett, a Babás-szerkövekhez hasonlóan "Jakabhegyi Homokkő" alkotta sziklaalakzatot 1943-ban nyilvánították védetté. A helyi legenda szerint a törökök elől menekülő Zsongor és kedvese e helyről vetette magát a mélybe - fogság helyett a halált választva.

Forrás

  • A helyszíni tájékoztató tábla