„2409-es mellékút (Magyarország)” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Visszavontam Dj (vita) szerkesztését (oldid: 21585126) törölt szócikkre nem kell piros link
Címke: Visszavonás
24. sor: 24. sor:


==Nyomvonala==
==Nyomvonala==
A [[21-es főút (Magyarország)|21-es főút]]ból ágazik ki, annak 41,8-as kilométerszelvényénél, [[Nagybátony]]nál, [[Bátonyterenye]] területének déli részén, kelet felé. Első méterein keresztezi a [[Zagyva|Zagyvát]], majd 4-500 méter megtétele után a [[Hatvan–Somoskőújfalu-vasútvonal|salgótarjáni vasutat]], előtte még kiágazik belőle egy, a [[Nagybátony vasútállomás]]ra vezető 24 305-ös számú mellékút]]. Nagybátony ófalui elágazásánál kiágazik belőle délkelet felé a 24 107-es út, majd északkeletnek fordul, sőt egyes szakaszain majdnem észak felé halad és keresztülhúzódik a Bányavároson és [[Maconka|Maconkán]]. Utolsó méterein, a [[Maconkai-rét Természetvédelmi Terület|Maconkai-rét]] és a [[Maconkai-víztározó]] között ismét keresztezi a Zagyvát – amelynek folyása itt kelet-nyugati irányú –, valamint a [[Kisterenye–Kál-Kápolna-vasútvonal]] nyomvonalát. A [[23-as főút (Magyarország)|23-as főút]]ba torkollik, annak körülbelül a 2,750-as kilométerszelvényénél. Az országos közutak térképes nyilvántartását szolgáló kira.gov.hu adatbázisa szerint a teljes hossza 4,720 kilométer.
A [[21-es főút (Magyarország)|21-es főút]]ból ágazik ki, annak 41,8-as kilométerszelvényénél, [[Nagybátony]]nál, [[Bátonyterenye]] területének déli részén, kelet felé. Első méterein keresztezi a [[Zagyva|Zagyvát]], majd 4-500 méter megtétele után a [[Hatvan–Somoskőújfalu-vasútvonal|salgótarjáni vasutat]], előtte még kiágazik belőle egy, a [[Nagybátony vasútállomás]]ra vezető 24 305-ös számú mellékút. Nagybátony ófalui elágazásánál kiágazik belőle délkelet felé a 24 107-es út, majd északkeletnek fordul, sőt egyes szakaszain majdnem észak felé halad és keresztülhúzódik a Bányavároson és [[Maconka|Maconkán]]. Utolsó méterein, a [[Maconkai-rét Természetvédelmi Terület|Maconkai-rét]] és a [[Maconkai-víztározó]] között ismét keresztezi a Zagyvát – amelynek folyása itt kelet-nyugati irányú –, valamint a [[Kisterenye–Kál-Kápolna-vasútvonal]] nyomvonalát. A [[23-as főút (Magyarország)|23-as főút]]ba torkollik, annak körülbelül a 2,750-as kilométerszelvényénél. Az országos közutak térképes nyilvántartását szolgáló kira.gov.hu adatbázisa szerint a teljes hossza 4,720 kilométer.


==Források==
==Források==

A lap 2019. augusztus 7., 00:20-kori változata

2409-es közút
Térkép
Úttípusösszekötő út
Hossza4,7 km
Ország Magyarország
TartományokNógrád megye
Az út elejeBátonyterenye
Az út végeBátonyterenye

A 2409-es számú közút egy négy számjegyű országos közút Nógrád megyében, a Mátra nyugati lábainál. Bátonyterenye egymástól távolabb eső városrészeit kapcsolja össze egymással és a térségben húzódó főútvonalakkal.

Nyomvonala

A 21-es főútból ágazik ki, annak 41,8-as kilométerszelvényénél, Nagybátonynál, Bátonyterenye területének déli részén, kelet felé. Első méterein keresztezi a Zagyvát, majd 4-500 méter megtétele után a salgótarjáni vasutat, előtte még kiágazik belőle egy, a Nagybátony vasútállomásra vezető 24 305-ös számú mellékút. Nagybátony ófalui elágazásánál kiágazik belőle délkelet felé a 24 107-es út, majd északkeletnek fordul, sőt egyes szakaszain majdnem észak felé halad és keresztülhúzódik a Bányavároson és Maconkán. Utolsó méterein, a Maconkai-rét és a Maconkai-víztározó között ismét keresztezi a Zagyvát – amelynek folyása itt kelet-nyugati irányú –, valamint a Kisterenye–Kál-Kápolna-vasútvonal nyomvonalát. A 23-as főútba torkollik, annak körülbelül a 2,750-as kilométerszelvényénél. Az országos közutak térképes nyilvántartását szolgáló kira.gov.hu adatbázisa szerint a teljes hossza 4,720 kilométer.

Források

  • kira.gov.hu, lekérdezés időpontja: 2019. április 29.

Jegyzetek