„The Legend of Zelda: Skyward Sword” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
aNincs szerkesztési összefoglaló
aNincs szerkesztési összefoglaló
43. sor: 43. sor:
* {{fordítás|en|The Legend of Zelda: Skyward Sword}}
* {{fordítás|en|The Legend of Zelda: Skyward Sword}}


[[Kategória:2011 videojátékai]]
[[Kategória:Wii exkluzív-játékok‎]]
[[Kategória:Wii exkluzív-játékok‎]]
[[Kategória:Akció-kalandjátékok]]
[[Kategória:Fantasy videojátékok]]

A lap 2019. július 12., 20:03-kori változata

The Legend of Zelda: Skyward Sword
FejlesztőNintendo EAD
KiadóNintendo
RendezőHidemaro Fujibayashi
ProducerEiji Aonuma
TervezőRyuji Kobayashi
ÍróNaoki Mori
Hidemaro Fujibayashi
ZeneszerzőHajime Wakai
Shiho Fujii
Mahito Yokota
Takeshi Hama
SorozatThe Legend of Zelda
PlatformokWii
Wii U (Nintendo eShop)
Kiadási dátumWii
  • JP 2011. november 23.
  • US 2011. november 20.
  • PAL 2011. november 18.
Műfajakció-kaland
Játékmódokegyjátékos videójáték
USK-besorolásUSK 12
Adathordozó
  • digitális letöltés
  • Nintendo optical disc
A The Legend of Zelda: Skyward Sword weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz The Legend of Zelda: Skyward Sword témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A The Legend of Zelda: Skyward Sword egy akció-kaland játék amit a Nintendo fejlesztette és adta ki Wii konzolra. Ez a The Legend of Zelda című játéksorozat tizenhatodik része. Világszerte 2011 novemberében adták ki. 2016 szeptembere óta lehet letölteni a Wii U eShop-ból. Link-ként, a játék főszereplőjeként a játékosok bejárhatják Skyloft repülőszigetét és az alatta levő földet, miközben küldetést teljesítenek, amivel előrevisszük a történetet és rejtvényeket oldanak meg amik megtalálhatóak a játékvilágban és a pályákon. A játékhoz szükséges a Wii MotionPlus nevű kiegészítő, amit a Wii Remote-hoz kell csatlakoztatni.

A Skyward Sword kronológiailag a legkorábbi játék a The Legend of Zelda folytonságában. A játékban szerepel a sorozat visszatérő tárgyának a Master Sword (Mester kard) eredete. Link egy repülő sziget Skyloft lakója, akinek célja, hogy megmentse legjobb barátját, Zelda-t, akit el akarják rabolni és a Surface-en (Felszín) találja megát, ami egy elhagyott föld a felhők alatt. Felvegyverezve a Goddess Sword-al (az Istennő Kardja) és egy Fi nevű lélek segítségével Link-nek biztosítania kell Zelda biztonságát és megállítania Ghirahim-et, aki fel akarja támasztani gazdáját, Demise-t (a Kimúlás).

A játék fejlesztése öt évig tartott, amit a Twilight Princess 2006-os kiadása után kezdtek meg. Több korábbi Zelda játék volt hatással a fejlesztőkre, mint Twilight Princess, az Ocarina of Time és Majora's Mask. A játék művészi stílusára nagy hatással volt az olyan impresszionista festők munkái, mint Paul Cézanne. A Wii MotinPlus kiegészítő beillesztése a játékmenetba problémásnak bizonyolt a fejlesztőknek, annyira, hogy majdnem eldobták. Ez volt az első Zelda játék, aminek játékzenéjének nagyrészét élő zenekarral készítették el. A zenét egy csapat szerezte Hajime Wakai vezetésével és Koji Kondo felügyeletével.

Először 2009-ben fedték fel, és 2010-ben tervezték kiadni, de elhalasztották a következő évre, hogy jobban kidolgozzák a játékot. A játék kritikai és kereskedelmi siker lett, rengeteg weboldal tökéletes pontszámot adott, és több mint három milliópéldányban kelt el.

Fordítás

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a The Legend of Zelda: Skyward Sword című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.