„The Legend of Zelda: Skyward Sword” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Új oldal, tartalma: „{{Videojáték infobox |név = The Legend of Zelda: Skyward Sword |logó = |logóméret = |log…”
Címke: HTML-sortörés
(Nincs különbség)

A lap 2019. július 12., 19:49-kori változata

The Legend of Zelda: Skyward Sword
FejlesztőNintendo EAD
KiadóNintendo
RendezőHidemaro Fujibayashi
ProducerEiji Aonuma
TervezőRyuji Kobayashi
ÍróNaoki Mori és Hidemaro Fujibayashi
ZeneszerzőHajime Wakai, Shiho Fujii, Mahito Yokota és Takeshi Hama
SorozatThe Legend of Zelda
PlatformokWii
Wii U (Nintendo eShop)
Kiadási dátumWii
  • JP 2011. november 23.
  • US 2011. november 20.
  • PAL 2011. november 18.
Műfajakció-kaland
Játékmódokegyjátékos videójáték
USK-besorolásUSK 12
Adathordozó
  • digitális letöltés
  • Nintendo optical disc
A The Legend of Zelda: Skyward Sword weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz The Legend of Zelda: Skyward Sword témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A The Legend of Zelda: Skyward Sword egy akció-kaland játék amit a Nintendo fejlesztette és adta ki Wii konzolra. Ez a The Legend of Zelda című játéksorozat tizenhatodik része. Világszerte 2011 novemberében adták ki. 2016 szeptembere óta lehet letölteni a Wii U eShop-ból. Link-ként, a játék főszereplőjeként a játékosok bejárhatják Skyloft repülőszigetét és az alatta levő földet, miközben küldetést teljesítenek, amivel előrevisszük a történetet és rejtvényeket oldanak meg amik megtalálhatóak a játékvilágban és a pályákon. A játékhoz szükséges a Wii MotionPlus nevű kiegészítő, amit a Wii Remote-hoz kell csatlakoztatni.

A Skyward Sword kronológiailag a legkorábbi játék a The Legend of Zelda folytonságában. A játékban szerepel a sorozat visszatérő tárgyának a Master Sword (Mester kard) eredete. Link egy repülő sziget Skyloft lakója, akinek célja, hogy megmentse legjobb barátját, Zelda-t, akit el akarják rabolni és a Surface-en (Felszín) találja megát, ami egy elhagyott föld a felhők alatt. Felvegyverezve a Goddess Sword-al (az Istennő Kardja) és egy Fi nevű lélek segítségével Link-nek biztosítania kell Zelda biztonságát és megállítania Ghirahim-et, aki fel akarja támasztani gazdáját, Demise-t (a Kimúlás).

A játék fejlesztése öt évig tartott, amit a Twilight Princess 2006-os kiadása után kezdtek meg. Több korábbi Zelda játék volt hatással a fejlesztőkre, mint Twilight Princess, az Ocarina of Time és Majora's Mask. A játék művészi stílusára nagy hatással volt az olyan impresszionista festők munkái, mint Paul Cézanne. A Wii MotinPlus kiegészítő beillesztése a játékmenetba problémásnak bizonyolt a fejlesztőknek, annyira, hogy majdnem eldobták. Ez volt az első Zelda játék, aminek játékzenéjének nagyrészét élő zenekarral készítették el. A zenét egy csapat szerezte Hajime Wakai vezetésével és Koji Kondo felügyeletével.

Először 2009-ben fedték fel, és 2010-ben tervezték kiadni, de elhalasztották a következő évre, hogy jobban kidolgozzák a játékot. A játék kritikai és kereskedelmi siker lett, rengeteg weboldal tökéletes pontszámot adott, és több mint három milliópéldányban kelt el.

Fordítás

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a The Legend of Zelda: Skyward Sword című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.