„A Harry Bosch – A nyomozó epizódjainak listája” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Gara30 (vitalap | szerkesztései)
Gara30 (vitalap | szerkesztései)
258. sor: 258. sor:
|eredeti sugárzás3 = 2017. április 21.
|eredeti sugárzás3 = 2017. április 21.
|magyar sugárzás3 = 2017. június 1.
|magyar sugárzás3 = 2017. június 1.
|gyártási szám3 =
|gyártási szám3 = 303
|leírás3 =
|leírás3 =


267. sor: 267. sor:
|eredeti sugárzás4 = 2017. április 21.
|eredeti sugárzás4 = 2017. április 21.
|magyar sugárzás4 = 2017. június 8.
|magyar sugárzás4 = 2017. június 8.
|gyártási szám4 = 305
|gyártási szám4 = 304
|leírás4 =
|leírás4 =

A lap 2019. június 17., 08:33-kori változata

Ez a lap a Harry Bosch – A nyomozó című sorozat epizódjait tartalmazza.

Harry Bosch, a Los Angeles-i gyilkossági nyomozó, fáradhatatlanul dolgozik, és bármi áron kész igazságot szolgáltatni az áldozatoknak, még akkor is, ha ezzel veszélybe sodorja önmagát vagy szeretteit. Ám a megingathatatlan külső mögött egy olyan férfi rejtőzik, akit kísért a saját múltja, és aki egyre nehezebben marad hűséges személyes alapelvéhez: Vagy mindenki számít, vagy senki sem.

Áttekintés

ÉvadRészek számaEredeti sugárzásEredeti adóMagyar sugárzásMagyar adó
ÉvadbemutatóÉvadzáróÉvadbemutatóÉvadzáró
1.102015. február 6.2015. február 13.Amazon Video2015. június 3.[1]n. a.FOX
2.102016. március 11.2016. március 11.2016. április 6.[2]n. a.
3.102017. április 21.2017. április 21.2017. május 18.n. a.
4.102018. április 13.2018. április 13.n. a.n. a.n. a.

Epizód

Első évad (2015)

Sor. Év. Cím Rendező Író Premier Gyártási
szám
1. 1. Első fejezet: Idény
(Chapter One: 'Tis the Season)
Jim McKay Michael Connelly & Eric Overmyer USA 2015. február 13.
magyar n.a.
101
Harry Bosch gyilkossági nyomozónak bíróság előtt kell felelnie egy feltételezett sorozatgyilkos lelövéséért. Amikor megtalálják egy eltűnt 13 éves fiú csontjait a közeli hegyoldalon, Bosch saját szakmai nehézségei ellenére megpróbál igazságot szolgáltatni a fiatal áldozat számára. A mottója: "vagy mindenki számít, vagy senki sem", így a gyilkos nyomába ered, és mit sem törődik azzal, hogy ennek mi lesz az ára. Az ügy miatt kapcsolatba kerül az újonc Julia Brasherrel, aki vállalkozó kedvével hamar felkelti a nyomozó érdeklődését. Mindeközben egy fiatal rendőrpáros egy rutinellenőrzés során veszélyes gyilkosba botlik.
2. 2. Második fejezet: Fény az alagút végén
(Chapter Two: Lost Light)
Kevin Dowling Tom Smuts & Eric Overmyer USA 2015. február 13.
magyar n.a.
102
A megtalált csontok egy elítélt gyermekmolesztálóhoz vezetik el Boscht és társát, J. Edgart, aki azonban esküszik arra, hogy nem tud semmit az ügyről. Brasher és Bosch jobban megismerik egymást, így a férfi elmond pár részletet a kapcsolatáról 13 éves lányával, Maddie-vel, aki nemrégiben költözött vissza az Egyesült Államokba édesanyjával és mostohaapjával. Miközben a felettesei azt várják Boschtól, hogy rendezze el folyamatban lévő bírósági ügyét, összetűzésbe kerül Irvin Irving rendőrparancsok-helyettessel, mert nem képes meghúzni magát. A gyilkosággal vádolt Raynard Waits más ügyekbe is belekeveredik, és nyugtalanító információval áll elő Bosch régi ügyével kapcsolatban.
3. 3. Harmadik fejezet: Az igazságosztó
(Chapter Three: Blue Religion)
Kevin Dowling Diane Frolov & Andrew Schneider USA 2015. február 13.
magyar n.a.
103
Bosch és Edgar nyomozása megdöbbentő és tragikus fordulatot vesz a korábban kikérdezett gyanúsított számára, és a nyomozók kezdik megérezni a járulékos veszteségek súlyát. Végre előrébb lépnek a csontok ügyében, amikor a fiatal áldozatot Arthur Delacroixként azonosítják, és felkeresik a fiú rendezetlen családját. Miközben Bosch saját tárgyalása is a végéhez közeledik, végre sikerül kicseleznie befolyásos ellenlábasát, Honey Money Chandler ügyészt. Bosch és Brasher fejlődő kapcsolata viharossá válik, hiszen mindketten nagy nyomás alatt vannak. Bosch és Waits szemtől szemben találkoznak, és bár Bosch eleinte nem bízik a gyanúsított ajánlatában, felmerül egy kulcsfontosságú részlet, amely miatt a detektívnek mindent át kell gondolnia.
4. 4. Negyedik fejezet: Fugazi
(Chapter Four: Fugazi)
Ernest Dickerson George Pelecanos & Michael Connelly USA 2015. február 13.
magyar n.a.
104
Bosch és Edgar a szülők bűneit tárják fel, miközben Arthur Delacroix meggyilkolása után nyomoznak. Bosch saját hibáit megbocsátja az igazságügyi rendszer. A bírósági ügyében született ítélet megbünteti szokatlan módszerei miatt, de végső soron elismeri elért eredményeit. A megkönnyebbülés azonban nem hosszú életű, hiszen a magát folyton a politikába ártó államügyész, Rick O'Shea megegyezik Waitsszel, hogy a férfi megmutatja nekik a helyet, ahol állítólag megölte Arthur Delacroixot és többi áldozatát. Boschnak komoly aggályai vannak a sajtó számára rendezett felhajtással, de akarata ellenére belekényszerítik az akcióba. Szörnyű félelmei gyorsan beigazolódnak, amikor Waits sikeresen megszökik, végez egy nyomozóval, megsebesít egy rendőrt és elrabol egy civilt az autós menekülés során. A felelősség Boschra hárul, miközben őrült hajsza veszi kezdetét.
5. 5. Ötödik fejezet: Anya kicsi fia
(Chapter Five: Mama's Boy)
Ernest Dickerson William N. Fordes USA 2015. február 13.
magyar n.a.
105
A Los Angeles-i rendőrség magasabb fokozatba kapcsol, miközben az emberöléssel vádolt Raynard Waitsszet keresi. A szökevény idős édesanyjánál rejtőzik el, és megtervezi a következő lépését. Irving parancsnokhelyettes kitiltja Boscht az akciócsoportból, mert jelenléte túl nagy port kavart. Bosch ezért újra az Arthur Delacroixszal történtek rejtélyét próbálja feltárni, de Waits nem téveszti szem elől a nyomozót, és véres macska-egér játékba kezd vele.
6. 6. Hatodik fejezet: Ezer éve
(Chapter Six: Donkey's Years)
Roxann Dawson Jennifer Ames & Steve Turner USA 2015. február 13.
magyar n.a.
106
Bosch hadnagya és bizalmasa Grace Billets meggyőzi főnökét, hogy használja ki a karácsonyi szünetet, és látogassa meg lányát, Maddiet. Bosch Las Vegasba utazik a találka kedvéért, és azért, hogy információt szerezzen Waitsszel kapcsolatban volt feleségétől, Eleanor Wishtől, aki egykor briliáns bűnügyi profilozó volt. Bosch és Maddie azonnal megértik egymást, de a nyomozó nem találja a helyét a tágabb családban. Waits folyamatosan hívásokkal zaklatja Boscht, és egyre több áldozatot szed, hogy bizonyítsa veszélyességét. Boschnak nincs más választása, mint visszatérni Los Angelesbe, ahol óriási felfordulás fogadja. Brasher kikérdezi Johnny Stokest, Arthur Delacroix egyik korábbi barátját, de az egyszerű kihallgatásnak induló beszélgetés lövöldözéssé fajul.
7. 7. Hetedik fejezet: Elveszett fiúk
(Chapter Seven: Lost Boys)
Alex Zakrzewski Joe Gonzalez & Eric Overmyer USA 2015. február 13.
magyar n.a.
107
Bosch próbál segíteni Johnny Stokeson, hogy megvédje Brashert a lövöldözés következményeitől. Erőfeszítései ellenére kapcsolatuk rosszabbra fordul. A helyzetet csak tovább bonyolítja, hogy a páros felkeltette főnökei érdeklődését. Bosch áttörést ér el Waits ügyében, amikor kulcsfontosságú nyomra bukkan a sorozatgyilkos régi lakásában. A veszedelmes és nyughatatlan Waits meghúzza magát egy időre és új, sötét tervet eszel ki.
8. 8. Nyolcadik fejezet: Egyszer fent, egyszer lent
(Chapter Eight: High Low)
Matt Earl Beesley William N. Fordes & Tom Smuts USA 2015. február 13.
magyar n.a.
108
Waits halálos haragja még a hozzá legközelebb állókra is lesújt, és Bosch iránti nyugtalanító érdeklődése is egyre fokozódik. Szerencsére Bosch új szövetségesre bukkan. Volt felesége, Eleanor Los Angelesbe érkezik, mert nem bírja távol tartani magát az ügytől - vagy talán Boschtól. Irving egy sor olyan alkut köt, amely nem csak a rendőrség, hanem az egész város jövőjére hatással lesz. Egy fiatal nyomtechnikus elárulja Boschnak, hogy talán hibázott, ez a felfedezés pedig forró nyomra vezeti a detektívet.
9. 9. Kilencedik fejezet: Elvarázsolt kastély
(Chapter Nine: The Magic Castle)
Alex Zakrzewski Diane Frolov & Andrew Schneider USA 2015. február 13.
magyar n.a.
109
Fény derül Arthur Delacroix valódi gyilkosának személyére, Bosch pedig kellemetlen helyzetbe kerül, amiért figyelmetlenségből hagyta meglépni a gyanúsítottat. Mivel két gyilkos is szabadlábon van, a rendőrségnek bőven akad munkája. Bosch egyre mélyülő kapcsolata a lányával az egyetlen fénysugár ebben a sötét és nehéz időszakban. Saját fájdalmas múltja felbecsülhetetlennek bizonyul Waits megtalálásában, aki egy fiatal édesanyát rabolt el. A nyomozás végül hátborzongató módon zárul.
10. 10. Tizedik fejezet: Mi és ők
(Chapter Ten: Us and Them)
Thomas Carter Michael Connelly & T.L. Lankford USA 2015. február 13.
magyar n.a.
110
Bosch kénytelen elmenni Dr. Hinojos rendőrségi terapeutához, hogy pszichológiai szakvéleményt kérjen a Waits-ügy lezárása körüli trauma miatt. Jól kezeli a stressz, de nagyon megviseli, amikor lánya eltűnik Las Vegas-i otthonából. Végül Los Angelesben bukkan fel, így apa és lánya értékes időt tölthetnek együtt, mielőtt Boscht Arthur Delacroix megtalált gyilkosához hívják. Bosch épp időben érkezik a helyszínre ahhoz, hogy újabb lövöldözésnek legyen a szemtanúja, amelybe egy rendőr is belekeveredik, ám ezúttal jóval kétesebb körülmények között, mint amelyek Bosch saját ügyét kísérték. Irving az esetet a tőle jól megszokott politikai megfontolások alapján zárja le, bár ez a megoldás egyáltalán nem nyeri el Bosch tetszését. Egy dühös kitörés Bosch felfüggesztéséhez vezet, és így újra kívülállóvá válik - legyen szó a rendőrségről, Brasherről vagy a rendszerről, amelynek minden áron szüksége van az olyan emberekre, mint Harry Bosch.

Második évad (2016)

Sor. Év. Cím Rendező Író Premier Gyártási
szám
11. 1. Csomagtartó blues
(Trunk Music)
Alex Zakrzewski Eric Overmyer USA 2016. március 11.
magyar n.a.
201
A los angeles-i rendőrség nyomozója, Harry Bosch a felfüggesztését követően újra munkába áll. Amikor a Mulholland Drive-on, egy kocsi csomagtartójában talált holttestet a maffiával is kapcsolatba hozzák, Bosch az eddigi legnagyobb kihívást jelentő ügyébe botlik. George Irving új feladatot kap, és mérlegeli a lehetőségeit.
12. 2. A titkok természete
(The Thing About Secrets)
Alex Zakrzewski Eric Overmyer & Tom Bernardo USA 2016. március 11.
magyar n.a.
202
Bosch kideríti, hogy gyilkossági ügye messzire vezet. A parancsnokhelyettes próbál kimaradni a politikai játszmákból. A veszély tovább fokozódik George Irving miatt. Harry fülest kap édesanyja meggyilkolásával kapcsolatban. A Tony Allen nyomozás miatt Bosch Las Vegasba utazik.
13. 3. Éjjeli áldozat
(Az éjszaka áldozata)

(Victim of the Night)
Pieter Jan Brugge Diane Frolov & Andrew Schneider USA 2016. március 11.
magyar n.a.
203
Éjjeli áldozat: Bosch elmerül Las Vegas legsötétebb bugyraiban. Találkozik lányával, és hamarosan kiderül, hogy otthon sem mennek rendben a dolgok. Irving parancsnokhelyettes oldalt választ a polgármesteri székért folytatott versenyben. George Irving megbízásának akadnak titkos részletei.
Az éjszaka áldozata: Bosch elmerül Las Vegas legsötétebb bugyraiban. Találkozik lányával, és hamarosan kiderül, hogy otthon sem mennek rendben a dolgok. Irving parancsnokhelyettes oldalt választ a polgármesteri székért folytatott versenyben. George Irving megbízásának akadnak titkos részletei.
14. 4. És a szerencsés nyertes?
(Who's Lucky Now?)
Christine Moore Tom Smuts USA 2016. március 11.
magyar n.a.
204
Bosch elkapja a gyilkosság egyik gyanúsítottját, míg a többiek a nyomozást felügyelik. Miután találkozik a vegasi maffiavezérrel, Joey Marksszal, Boschnak választ kell találnia néhány kérdésre egy hozzá közel álló személy múltjával kapcsolatban. George Irving fontos előrelépést tesz. Irving parancsnokhelyettes konfliktusba keveredik a politikai játszmák miatt.
15. 5. Eltűntek
(Eltávozva)

(Gone)
Ernest Dickerson William N. Fordes USA 2016. március 11.
magyar n.a.
205
Eltűntek: Bosch és Edgar forró nyomon jár Joey Marksszal kapcsolatban. George Irving egyre jobban bevonódik a küldetésbe. Bosch kénytelen durva eszközökhöz nyúlni, hogy garantálja szerettei biztonságát.
Eltávozva: Bosch és Edgar forró nyomon jár Joey Marksszal kapcsolatban. George Irving egyre jobban bevonódik a küldetésbe. Bosch kénytelen durva eszközökhöz nyúlni, hogy garantálja szerettei biztonságát.
16. 6. A szívroham
(Szívinfarktus)

(Heart Attack)
Adam Davidson Diane Frolov & Andrew Schneider USA 2016. március 11.
magyar n.a.
206
A szívroham: A nehéz körülmények összehozzák Bosch családját. Egy meglepő fejlemény miatt Harry elölről kezdi a nyomozást. Az FBI vonzó ajánlattal keresi meg Eleanort. George Irving komoly veszélybe kerül.
Szívinfarktus: A nehéz körülmények összehozzák Bosch családját. Egy meglepő fejlemény miatt Harry elölről kezdi a nyomozást. Az FBI vonzó ajánlattal keresi meg Eleanort. George Irving komoly veszélybe kerül.
17. 7. Ki szállás
(Exit Time)
Kevin Dowling Tom Smuts & Tom Bernardo USA 2016. március 11.
magyar n.a.
207
18. 8. Kövesd a pénzt!
(Follow the Money)
Alex Zakrzewski William N. Fordes & Joe Gonzalez USA 2016. március 11.
magyar n.a.
208
19. 9. A mártírok nagy asszonya
(Queen of Martyrs)
Phil Abraham Eric Overmyer & Tom Bernardo USA 2016. március 11.
magyar n.a.
209
20. 10. Minden élet számít
(Everybody Counts)
Tim Hunter Michael Connelly & Terrill Lee Lankford USA 2016. március 11.
magyar n.a.
210

Harmadik évad (2017)

Sor. Év. Cím Rendező Író Premier Gyártási
szám
21. 1. Oszlik a köd
(The Smog Cutter)
Adam Davidson Eric Overmyer USA 2017. április 21.
magyar 2017. május 18.
301
Az édesanyja meggyilkolása mögött húzódó sötét titkok miatt Harry Bosch, a Los Angeles-i rendőrség gyilkossági nyomozója minden eddiginél feszültebb és nyughatatlanabb. Megölnek egy hajléktalan veteránt. Bosch egy hollywoodi rendezőt érintő fontos perben is részt vesz. A Veronica Allen eljárás a végéhez közeledik. Bosch egy régi bűnözőt is szemmel tart, aki elkerülte az igazságszolgáltatást.
22. 2. Gyanú
(The Four Last Things)
Adam Davidson Daniel Pyne USA 2017. április 21
magyar 2017. május 25.
302
Egy feltételezett gyilkost, akit Bosch már évek óta üldözött, holtan találnak, és a rendőrség öngyilkosságra gyanakszik. Edgar rájön, hogy Harry története korántsem egyszerű az elhunyttal. Amikor az ügyet később gyilkosságnak nyilvánítják Jimmy Robertson nyomozó aggasztó elmélettel áll elő az elkövetővel kapcsolatban.
23. 3. A 4 utolsó dolog
(God Sees)
Alex Zakrzewski Tom Bernardo USA 2017. április 21.
magyar 2017. június 1.
303
24. 4. El compadre
(El Compadre)
Sarah Pia Anderson Jeffrey Fiskin USA 2017. április 21.
magyar 2017. június 8.
304
25. 5. Harmadik fél
(Blood Under the Bridge)
Alex Zakrzewski Elle Johnson USA 2017. április 21,
magyar 2017. június 15.
305
26. 6. Madarak
(Birdland)
Ernest Dickerson Daniel Pyne USA 2017. április 21.
magyar 2017. június 22.
306
27. 7. Helyes lépés
(Right Play)
Christine Moore Jeffrey Fiskin USA 2017. április 21.
magyar 2017. június 29.
307
28. 8. Aye, papi!
(Aye Papi)
Ernest Dickerson Elle Johnson USA 2017. április 21.
magyar 2017. július 6.
308
29. 9. Össztűz
(Clear Shot)
Stephen Gyllenhaal Eric Overmyer USA 2017. április 21.
magyar 2017. július 13.
309
30. 10. Bajtársak
(The Sea King)
Ernest Dickerson Daniel Pyne & Michael Connelly USA 2017. április 21.
magyar 2017. július 20.
310

Negyedik évad (2018)

Sor. Év. Cím Rendező Író Premier Gyártási
szám
31. 1. Ask the Dust Aaron Lipstadt John Mankiewicz & Daniel Pyne USA 2018. április 13. 401
32. 2. Dreams of Bunker Hill Aaron Lipstadt John Mankiewicz & Daniel Pyne USA 2018. április 13. 402
33. 3. Devil in the House Alex Zakrzewski Tom Bernardo USA 2018. április 13. 403
34. 4. Past Lives Tim Hunter Shaz Bennett & Elle Johnson USA 2018. április 13. 404
35. 5. The Coping Alex Zakrzewski Jeffrey Fiskin USA 2018. április 13. 405
36. 6. The Wine of Youth Zetna Fuentes John Mankiewicz USA 2018. április 13. 406
37. 7. Missed Connections Daisy von Scherler Mayer Jeffrey Fiskin USA 2018. április 13. 407
38. 8. Dark Sky Ernest Dickerson Elle Johnson USA 2018. április 13. 408
39. 9. Rojo Profundo Neema Barnette Michael Connelly USA 2018. április 13. 409
40. 10. Book of the Unclaimed Dead Ernest Dickerson Daniel Pyne USA 2018. április 13. 410

Ötodik évad (2019)

Sor. Év. Cím Rendező Író Premier Gyártási
szám
41. 1. Two Kinds of Truth Alex Zakrzewski Daniel Pyne USA 2019. április 19. 501
42. 2. Pill Shills Alex Zakrzewski Eric Overmyer USA 2019. április 19. 502
43. 3. The Last Scrip Daisy von Scherler Mayer Elle Johnson USA 2019. április 19. 503
44. 4. Raise the Dead Laura Belsey Tom Bernardo USA 2019. április 19. 504
45. 5. Tunnel Vision Patrick Cady Jeffrey Fiskin USA 2019. április 19. 505
46. 6. The Space Between the Stars Neema Barnette Shaz Bennett USA 2019. április 19. 506
47. 7. ? USA 2019. április 19. 507
48. 8. ? USA 2019. április 19. 508
49. 9. ? USA 2019. április 19. 509
50. 10. ? USA 2019. április 19. 510

Jegyzetek

Források