„MariboHilleshög” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
aNincs szerkesztési összefoglaló
aNincs szerkesztési összefoglaló
16. sor: 16. sor:
}}
}}


A '''MariboHilleshög''' egy dániai székhelyű [[cukorrépa]] vetőmag nemesítő cég, mely több mint 30 országban rendelkezik értékesítő hálózattal, képviselettel. A márkanév a Maribo Seed és a Hilleshög márkanevek egyesülésével jött létre, 2017. október 1-jén, a DLF csoport tagjaként. A Hilleshög márkát 1907-ben alapították Svédországban; míg a Marbio Seed-et 1920-ban, Dániában. A két márkát 35 országban külön-külön forgalmazzák. Az európai vetőmag-szaporítás elsősorban Olaszországban és Franciaországban történik. Az USA-ban a vetőmag-szaporítás Oregonban, és a vetőmag további feldolgozása pedig a Colorado-i Longmontban található. A MariboHilleshög hivatalos hazai forgalmazója a Proventus Trade Kft.
A '''MariboHilleshög''' egy dániai székhelyű [[cukorrépa]] vetőmag nemesítő cég, mely több mint 30 országban rendelkezik értékesítő hálózattal, képviselettel. A márkanév a Maribo Seed és a Hilleshög [[brandek|Márka (marketing)]] egyesülésével jött létre, 2017. október 1-jén, a DLF csoport tagjaként. A Hilleshög márkát 1907-ben alapították Svédországban; míg a Marbio Seed-et 1920-ban, Dániában. A két márkát 35 országban külön-külön forgalmazzák. Az európai vetőmag-szaporítás elsősorban Olaszországban és Franciaországban történik. Az USA-ban a vetőmag-szaporítás Oregonban, és a vetőmag további feldolgozása pedig a Colorado-i Longmontban található. A MariboHilleshög hivatalos hazai forgalmazója a Proventus Trade Kft.


== Magyarországi fajta lista ==
== Magyarországi fajta lista ==

A lap 2019. április 14., 16:50-kori változata

MariboHilleshög
Alapítva2017
SzékhelyHoleby, Dánia
IparágVetőmag nemesítés
Termékekcukorrépa vetőmag
SablonWikidataSegítség

A MariboHilleshög egy dániai székhelyű cukorrépa vetőmag nemesítő cég, mely több mint 30 országban rendelkezik értékesítő hálózattal, képviselettel. A márkanév a Maribo Seed és a Hilleshög Márka (marketing) egyesülésével jött létre, 2017. október 1-jén, a DLF csoport tagjaként. A Hilleshög márkát 1907-ben alapították Svédországban; míg a Marbio Seed-et 1920-ban, Dániában. A két márkát 35 országban külön-külön forgalmazzák. Az európai vetőmag-szaporítás elsősorban Olaszországban és Franciaországban történik. Az USA-ban a vetőmag-szaporítás Oregonban, és a vetőmag további feldolgozása pedig a Colorado-i Longmontban található. A MariboHilleshög hivatalos hazai forgalmazója a Proventus Trade Kft.

Magyarországi fajta lista

Hilleshög fajták

  • ASKETA: RZ (Rizománia) + CR (Cerkospóra) + RT (Rizoktónia) toleráns, Z (cukordús) fajta.
  • GAZETA: RZ + CR + RT toleráns, Z (cukordús) fajta.
  • GUNDULA: RZ + CR toleráns, NZ fajta (bőtermő és cukordús közti átmenet).
  • SY ANGY: RZ + CR toleráns, Z (cukordús) fajta.
  • BALATON: RZ + CR + RT toleráns, NZ fajta (bőtermő és cukordús közti átmenet).
  • HONEY: RZ + CR toleráns, Z (cukordús) fajta.

Maribo fajták

  • PALANTINO: RZ + CR toleráns, Z (cukordús) fajta.
  • HESTON: RZ + CR toleráns, Z (cukordús) fajta.
  • ARIES: RZ + CR + RT toleráns, Z (cukordús) fajta.
  • SENATOR: RZ + CR toleráns, Z (cukordús) fajta.
  • TAIFUN: RZ + CR + RT toleráns, Z (cukordús) fajta.

Források