„Hargeysa” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Syp (vitalap | szerkesztései)
Nincs szerkesztési összefoglaló
Pasztillabot (vitalap | szerkesztései)
a Repülőterek megnevezésében a (nemzetközi) repülőtér kisbetűvel (AkH. 190.
53. sor: 53. sor:


==Közlekedés==
==Közlekedés==
A városi közlekedést busszal oldják meg. A városnak van egy nemzetközi repülőtere, A [[Hargeisa Nemzetközi Repülőtér]] (érdekesség: minden külfölditől megkövetelik, hogy váltson 50 [[amerikai dollár]]t helyi pénzre, a [[szomáliföldi shilling]]re.
A városi közlekedést busszal oldják meg. A városnak van egy nemzetközi repülőtere, A [[Hargeisa nemzetközi repülőtér]] (érdekesség: minden külfölditől megkövetelik, hogy váltson 50 [[amerikai dollár]]t helyi pénzre, a [[szomáliföldi shilling]]re.


==Kommunikáció==
==Kommunikáció==

A lap 2007. szeptember 11., 19:43-kori változata

Sablon:Infobox város

Hargeisa (szomáliul: Hargeysa, arabul: هرجيسا) a de facto független Szomáliföld fővárosa és legnépesebb városa.

Történelem

Földrajz

Oktatás

A városban két egyetem és több főiskola működik. Az oktatást olyan tanárok végzik, akik vagy külföldön, vagy a szomáli polgárháborút megelőzően szerezték végzettségüket.

Gazdaság, idegenforgalom

A városban elsősorban élelmiszeripari üzemek vannak. Ezenkívül található még néhány internetkávéház is a városban. A városban több szálloda is található (Ambassador, Al-Maan Soor, Oriental Hotel). A város állatkertje különféle, helyben honos állatnak ad otthont.

Közlekedés

A városi közlekedést busszal oldják meg. A városnak van egy nemzetközi repülőtere, A Hargeisa nemzetközi repülőtér (érdekesség: minden külfölditől megkövetelik, hogy váltson 50 amerikai dollárt helyi pénzre, a szomáliföldi shillingre.

Kommunikáció

A városban modern telefonrendszer működik, és az internetkávézók segítségével bárki hozzáférhet az internethez. A mobiltelefon-hálózatot három szolgáltató, a Telesom, a Sitalink Solteco és a Telcom működteti.

Forrás

Az angol Wikipédián