„Tallisibeth Enwandung-Esterhazy” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
a portál hozzáad.
Címkék: Mobilról szerkesztett Mobil web szerkesztés
Nincs szerkesztési összefoglaló
Címkék: Mobilról szerkesztett Mobil web szerkesztés
1. sor: 1. sor:
'''Tallisibeth Enwandung-Esterhazy''', becenevén '''Cserkész''' ''(Scout)'' a ''[[Csillagok háborúja]]'' elképzelt [[Galaxis (Csillagok háborúja)|univerzumának]] egyik szereplője.
'''Tallisibeth Enwandung-Esterhazy''', becenevén '''Cserkész''' ''(Scout)'' a ''[[Csillagok háborúja]]'' [[Galaxis (Csillagok háborúja)|univerzumának]] egyik szereplője.


== Leírása ==
== Leírása ==

A lap 2019. március 24., 17:54-kori változata

Tallisibeth Enwandung-Esterhazy, becenevén Cserkész (Scout) a Csillagok háborúja univerzumának egyik szereplője.

Leírása

Tallisibeth Enwandung-Esterhazy az ember fajba tartozó, padawan, aki a Vorzyd V nevű bolygón született Y. e. 34-ben. Enwandung-Esterhazy a fehér bőrszínű emberek közé tartozik, hajszíne vörös és szemszíne pedig zöld.

Élete

Enwandung-Esterhazy egy szegény családban született, szülőbolygójának egyik szegény negyedében. Amikor a Jedi Rend egyik verbuválója éppen a bolygón szállt meg, Tallisibeth szülei könyörögtek neki, hogy vigye lányukat magával, tanítsa meg őt a jedi tanokra. Ezt a kissé Erő-érzékeny lányt a coruscanti Jedi Templomban nevelték és készítették fel. Habár később a Jedi Akadémián is az Erő használatát gyakorolta, a lány nem volt képes olyan erős kapcsolatot létrehozni az Erővel, mint más padawánok, emiatt több tanára is kételkedett abban, hogy Enwandung-Esterhazy sikeresen elvégzi a Jedi Lovagsághoz szűkséges vizsgát. Azonban az Erővel való gyenge kapcsolata miatt, Tallisibeth egyéb képességeire kellett, hogy hagyatkozzon. A jó felismerő képessége és sportos magatartása miatt Cserkésznek kezdték becézni. A klónháborúk előtt megbarátkozott a togruta Ahsoka Tanóval, akivel a háborúk alatt is gyakran leveleződött. A klónháborúk alatt hadvezérként szolgált.

Ez a nő a Galaktikus Köztársaság és a Jedi Rend tagja volt, később pedig a „66-os parancsot” átélve a Mandalore bolygón rejtőzködött. Mesterei az ember-fajba tartozó Chankar Kim Jedi Mesternő és Jai Maruk Jedi Mester. A kaminói Kina Ha Jedi Mesternő menekülése közben, Tallisibeth Enwandung-Esterhazy hozzá csatlakozott, de nincs bizonyíték arról, hogy tanítványa lett volna. Kina Ha beállt a Manadaloren levő altisiai jedikhez, míg Enwandung-Esterhazy hű maradt a régi jedi tanokhoz, reménykedve a Köztársaság és a Jedi Rend feltámadásában.

Megjelenése a könyvekben, videojátékokban

Ez a padawán az alábbi regényekben és videojátékban szerepel vagy meg van említve:

  • Yoda: Dark Rendezvous
  • Order 66: A Republic Commando Novel
  • Imperial Commando: 501st
  • Star Wars: Battle for the Republic

Források

  • The New Essential Chronology
  • The Complete Star Wars Encyclopedia, Vol. I, p. 238 ("Enwandung-Esterhazy, Tallisibeth (Scout)")
  • The Essential Guide to Warfare
  • The Essential Reader's Companion

Fordítás

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Tallisibeth Enwandung-Esterhazy című Wookieepedia-szócikk fordítása. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.

További információk