„Szerkesztővita:Apród” változatai közötti eltérés

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt 2.6.244.189 5 évvel ezelőtt a(z) Could you translate it for me , please ? témában
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Nincs szerkesztési összefoglaló
314. sor: 314. sor:


[[Special:Contributions/2.6.244.189|2.6.244.189]] ([[User vita:2.6.244.189|vita]]) 2019. március 17., 18:10 (CET)
[[Special:Contributions/2.6.244.189|2.6.244.189]] ([[User vita:2.6.244.189|vita]]) 2019. március 17., 18:10 (CET)

Could you translate it in Hungarian , please ?

[[en:World Federation fo the Deaf]] (Siketek Nemzetközi Szövetség)

[[en:White cane]] (féher botall)

I need somebody to do this.

I do not speak enough Hungarian.

The president (elnök) of the World Federation of the Deaf is Colin Allen (Australia).
The vice president (alelnök) is Joseph Murray (United States).

[[Special:Contributions/2.6.244.189|2.6.244.189]] ([[User vita:2.6.244.189|vita]]) 2019. március 17., 18:14 (CET)

A lap 2019. március 17., 19:14-kori változata

Én mindenkiben csalódtam: majdnem hét éve szerkesztek és olyan adminisztrátort keresek, aki annak híve, hogyha két szerkesztő közül az egyik (ez volnék én) sokkal több információt tud beletenni egy szócikkbe, mint a másik, a másiknak pedig kifejezetten csak egyetlen célja van, hogy a szócikk címe olyan legyen, ahogy ő szeretné és hogy a tartalom a szócikk címéhez igazodva jelenjen meg (ez volna... nevezzük másiknak a másik szerkesztőt), akkor annak ad teljesen szabad terepet, aki a szócikket még informatívabbá teszi (és éppen ezért ezt választja: Szerkesztő:Apród/Takács Mária (tévébemondó), nem pedig ezt: Takács Marika).

És aki képes megkülönböztetni, hogy másik csak a szócikk címének megváltoztatására volt képes, semmi több érdemleges dologra nem a szócikkel kapcsolatban (vagyis fan), egyik viszont sokkal, de sokkal több olyan információt tudna hozzáadni a mostani szócikkhez - még akkor is, ha képzeletben kivesszük vagy szűkítjük az Esti Hírlap-idézetet -, ami beleillik egy lexikon szócikkének az információhalmazába.

Alice álmában belezuhan egy nyúlüregbe, és egy abszurd mesevilágba kerül, ahol furcsa szerzetekkel találkozik. Néhol megnő, összemegy, beszorul a Nyuszi házába, hernyókkal beszélget, őrültekkel teázik, krikettezik a Szív Királynővel, majd felébred álmából. (Alice Csodaországban történetének összefoglalója)

Évről évre egyre kevesebb új oldalt hozok létre fő névtérben. 2016-ban még 51 újat csináltam (azok is javarészt már csak átirányítások és egyértelműsítő lapok voltak), 2017-ben már csak hetet, 2018-ban már csak nyolcat. És 2016-ban készítettem utoljára olyan szócikket, ami nem átirányítás vagy egyértelműsítő lap

Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Apród!
If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Bennófogadó 2012. március 16., 23:46 (CET)Válasz

Archívum

Archívum (?)



(2018. február 26. –)


Békepipa

Függőben Függőben

Kedves Öcsém! Boldog wikiszülinapot kívánok! Megragadnám az alkalmat, hogy felajánljam a békepipát. Szándékosan sohasem bántottalak meg, a kisebb csipkelődéseket sem annak szántam. Miattam, vagy Takács Marika miatt igazán kár távoltartanod magad az egész projekttől! Hasznos munkát végzel itt, ha elfogadod, hogy másnak esetleg más a fontos, mint neked. Üdvözlettel, Voxfax vita 2018. március 16., 10:22 (CET)Válasz

Ikarus

Függőben Függőben

Szia! Úgy láttam, számodra is fontos lenne, hogy az Ikarus rendben legyen, ezért benne lennél a tényleges, minőségi újraírásba? Én eredetileg szeptemberre terveztem, de a barátunk flegma megnyilvánulása után jobb lenne korábban kezdeni. Én ismét az Ikarus márkáról írnék, mint ahogy júniusig volt. Erre felvázoltam erre a lapra egy erősen durva vázlatot. – balint36 🚌 buszmegálló 2018. július 8., 21:09 (CEST)Válasz

Igen, az American Ikarus és a NABI lesz. Megalakul az Ikarus fejezet után még szeretnék párat, de amikor csak fejből írogattam össze, akkor nem jutott eszembe, hogy milyen részekre lehetne osztani még. Majd a szócikk építésénél megkérhetlek arra, hogy az átírással kapcsolatban a "munkalap" vitalapjára írj? Csak hogy majd követhető legyen az egész, és ne kallódjon el különböző vitalapokon. – balint36 🚌 buszmegálló 2018. július 8., 22:24 (CEST)Válasz

Ping

Függőben Függőben

A Vita:Kezdőlap oldalon megpingeltél, de nem kaptam róla értesítést. Ez azért lehet (?), mert rögtön utána mást is megemlítettél. Ajánlom, hogy így használd a {{Ping}} sablont:

  • {{ping|egyik szerkesztő neve|másik szerkesztő neve}}

Egyébként a sablon akármennyi szerkesztőre bővíthető. WikimakerXmessage 2018. október 29., 18:03 (CET)Válasz

@WikimakerX: Ezt megpróbálom megjegyezni, ezért függőbe tettem itt ezt a szakaszt. Apród vita 2018. október 29., 18:05 (CET)Válasz

Oké Vigyor. WikimakerXmessage 2018. október 29., 18:06 (CET)Válasz
Vigyor Apród vita 2018. október 29., 18:08 (CET)Válasz

Időközben megnéztem, azért nem jelzett nekem a ping, mert nem az aláírással egyszerre tetted oda. Itt elolvashatod bővebben a sablon tulajdonságait. WikimakerXmessage 2018. október 30., 23:45 (CET)Válasz

Nincs mit Vigyor. WikimakerXmessage 2018. október 30., 23:53 (CET)Válasz
:-). Apród vita 2018. október 30., 23:54 (CET)Válasz

Wikidata

Na, szóval először javaslok egy beállítást, ami megkönnyíti a Wikidatával való munkát, ha meg mégsem használod, nem zavaró, de akár vissza is állíthatod.

A Beállítások -> Segédeszközök fülön belül az alja felé a Fejlesztés alatt álló eszközök csoportban van egy olyan, hogy:

A laphoz tartozó Wikidata-címke és -leírás mutatása a szócikk címe alatt

Ha ezt bepipálod, majd elmented az új beállításokat, és megnyitod mondjuk ezt a lapot: Kategória:Téti wikipédisták akkor a szócikk címe alatt kékkel azt látod, hogy "Nincs még ilyen fogalom a Wikidatában". Ám ha a Jelmezbál (egyértelműsítő lap)-ot nyitod meg, akkor ott a "Wikidata: Jelmezbál (egyértelműsítő lap) (Q59279426)" felirat látszik ugyanazon a helyen. Ez azt jelenti, hogy a Téti wikipédisták kategóriának még nincs, de a Jelmezbál egyértelműsítő lapnak már van Wikidata-eleme.

Kis Wikidata-magyarázat: a Wikidatában minden önálló Wikipédia lapnak van egy párja, vagyis Wikidata-eleme, tehát nem csak a fő szócikk névtérbeliknek, hanem a sablonoknak, kategóriáknak, még a törlési megbeszélés Wikipédia oldalnak is stb. Pont az a lényege, hogy az azonos témát jelölő szócikkeknek csak egy Wikidata lapjuk legyen, és ehhez kapcsolódjanak a különböző nyelvű Wikipédiák cikkei. Mondjuk például a jelmezbál esetében úgy tűnik csak a magyar Wikipédián van egyértelműsítő lap, de például ha megnézed a Magyarország (Q28) Wikidata-elemet, ott látod, hogy egy csomó nyelvű Wikipédia-szócikk van felsorolva. Ebbe a Wikidata-elembe ha beleírsz vagy módosítasz bármilyen adatot, az a világ összes Wikipédia-szócikkének az infoboxában (már amelyik használ infoboxot), meg fog jelenni ez az adat.

A Wikidatán is legyél bejelentkezve (azt hiszem ez manapság már automatikusan megy, nem kell hozzá külön regisztráció), és állítsd be, hogy a Wikidata oldal felülete magyar legyen - akkor is, ha a magyar Wikipédiát esetleg angol felülettel használod. Ennek később jelentősége lesz, mert az egyes Wd-elemek nevét is azon a nyelven adja meg neked, amelyik nyelv be van állítva. Ez a Wikidata oldalon a Beállítások menüpont kezdőoldalán van, látni fogod rögtön, egyébként a Felhasználói adatok fülnél találod.

Kis Wikidata-magyarázat: a Wikidatában nem csak a Wikipédia cikkeknek van szócikkük, hanem egy csomó olyan kifejezésnek, embernek, cégnek, akárminek is, amelyeknek egyik nyelven sincs megírva a szócikke, de fontos lehet, hogy összekössön más Wikidata elemeket. Szóval egyáltalán ne legyél meglepve, ha találsz egy olyan WD-lapot, amihez egyetlenegy szócikk sincs bekötve, ma már kétmillió ilyen elem létezik. Például itt van egy magyar vonatkozású: Lénárd Ilona (Q6001033), ahol tök precízen ki van töltve az adatlap, de nincs szócikke egyik Wikipédián sem.

Nézzünk vissza a Téti Wikipédisták kategóriára, vagyis erre: Kategória:Téti wikipédisták. Ennek még nincs Wikidata eleme. Ha rákattintasz a Wikipédia kategóriában látható "Nincs még ilyen fogalom a Wikidatában" linkre, akkor megnyílik a Wikidata oldala, és kapsz egy félig-meddig kitöltött űrlapot. Már csak a "Leírás:" sort kell kitölteni. Ha ez egy egyértelműsítő lap lenne, akkor csak annyit kellene beírni: egyértelműsítő lap, de ez nem egyértelműsítő lap, hanem egy adminisztrációs kategória, tehát ide pötyögd be, hogy Wikimédia adminisztrációs kategória, majd kattints a Létrehozás gombra, és máris kaptál egy félig-meddig kész Wikidata-elemet.

Kis Wikidata-magyarázat: minden Wikidata lapnak a tetején van egy három adatot tartalmazó összefoglaló, ami szabadon szerkeszthető, több nyelven is be lehet írni az adatokat. Az az alatti részbe azonban többnyire csak olyasmit tudsz beírni, amiről már van a Wikidatán egy elem, vagyis kötött a forma. Tehát például ha a budapesti születésű Struccberger Arisztid wd-elemét akarnád elkészíteni, a nevét be tudnád írni, de lejjebb a születés helyét csak akkor, ha van Budapest nevű Wikidata-elem (szerencsére van olyan).

A megnyitott Kategória:Téti wikipédisták elemnél most csak az összefoglaló látszik (ami a felette lévő szerkesztés linkre kattintva szabadon módosítható lenne), és alul a magyar kategória linkje. Minden Wikidata-elemhez legalább még egy alapadatot meg kell adni, amit úgy hívnak: osztály, amelynek példánya (P31). Ez olyan, mintha valami gigantikus kategóriarendszerbe kellene elhelyezni. Egy ilyen, a wikipédistákat mutató adminisztratív kategória osztálya sem más, mint Wikimédia-adminisztrációs kategória (Q15647814).Ezt úgy tudod megadni, hogy a jobb oldalon középtájon található "állítás hozzáadása" linkre kattintasz. Lesz egy szürke hátterű doboz, amiben egy űrlap sorba tudsz írni. Kezdd el gépelni, hogy "osztály, aminek példánya", de szerintem már vagy legördül ez az opció, vagy az o betűre le fog gördülni, csak ki kell választani. Most magától megnyílik mellette is egy sor, ahová azt kell beírni, hogy "Wikimédia adminisztrációs kategória", de szerintem miire a Wikim-ig érsz, már kiválaszthatod a legördülve felajánlott lehetőségek közül. Utána még a közzététel sorra kell kattintani, és készen is van ez az elem. Ide ennél többet nem kell beírni.

Kis Wikidata-magyarázat: mivel a Wikidata adatlapokat különböző nyelvű emberek és robotok szerkesztik, mindegyik elsősorban a maga nyelvén írja be az adatokat. A fejléc szabadon szerkeszthető, ezért gyakran bele lehet futni olyan elembe, ahol nincs magyar név vagy leírás, csak mondjuk angol. De olyan is van, ahol csak japánul van beleírva, és semmilyen más nyelven. Vagy éppen benne van oroszul és ukránul. Emiatt van, hogy bizonyos fogalmak, nevek elkerülik a találkozást, és nem köti össze őket interwiki link. Utólag lehet rajta segíteni, de a megelőzés fontosabb: mielőtt létrehoznál egy új elemet, nézz körül van-e már olyan!

Nézzünk egy másik egyszerű példát, a Kategória:Magyar Nemzeti Galéria kategóriát. Ott is kínálja magát a link, hogy hozd létre a Wikipédián, de itt már gyanút fogunk, mert igaz ugyan, hogy a magyar Wikipédián csak nemrég hozták létre a kategóriát, de túl nagy falat, nézzük meg, van-e már ilyen a Wikidatában! Tehát NE kattints az elem létrehozása linkre, hanem nyisd meg a Wikidata oldalát, és írd bele a keresőjébe, hogy Magyar Nemzeti Galéria Egyrészt azonnal legördül a szócikk címe (vigyázzunk, ez még nem a kategória címe, hanem a szócikké!), de nekünk nem ez kell, hanem a kereés funkció, tehát a legördülő választék aljára kattints, hogy keresést hajtson végre. Ha a "Magyar Nemzeti Galéria" kulcsszóra keresel, tényleg csak egy találat van, magának a szócikknek a Wd-eleme. Akár meg is nyugodhatnánk, hogy jó, nincs is ilyen kategória egyik Wikipédiában sem. De azért végezzünk egy ellenőrző keresést az angol "Hungarian National Gallery" keresőkifejezésre. hopp, itt már viszont két találat van! Az egyik a szócikk, a másik viszont a "Category:Hungarian National Gallery". Ezek szerint létezik már ilyen Wikidata-elem Kategória:Magyar Nemzeti Galéria (Q8527750) néven. Ebben az esetben tehát nem kell új elemet létrehozni, hiszen már van egy ugyanerről szóló kategória. Nyisd meg a Wikidata elemet, és legalul, ahol felsorolja a különböző nyelvű szócikkeket (fárszi, angol és arab nyelven találsz létező elemet), kattints a dobozon belüli szerkesztés linkre, a világosszürke wiki sorba írd be, hogy hu - amire le is gördül a magyar (hu) választási lehetőség -, majd mellé írd be (vagy inkább másold át a kategória Wikipédia lapjáról), hogy "Kategória:Magyar Nemzeti Galéria" (egyébként ez is legördül majd választási lehetőségként). Ha kész, ne felejts el a közzététel linkre kattintani. Ezek után gördíts fel a fejléchez, ahol látod, hogy a magyar nyelvű leírás csak annyit tartalmaz, hogy "Wikimédia-kategória". Ezt nyisd meg szerkesztésre, és a Címke mezőbe írd bele, hogy Kategória:Magyar Nemzeti Galéria. Ha itt is ráböktél a Közzététel gombra, nyisd meg ismét a kategória Wikipédia oldalát, és már látni fogod, hogy az interwiki linkek között ott van a fárszi, az angol és az arab.

Kis Wikidata-magyarázat: másutt is előfordulhat, hogy van magyar szócikk a Wikipédiában, sőt, még Wikidata-adatlapja van, de a fejlécben lévő leírásban nem szerepel magyar név, ezért pl. ki sem adja találatként a Wikidata, ha rákeresel. Ha iylenre bukkansz a Wikidatán, érdemes csak úgy jófejségből kitölteni a magyar címkét (ami a szócikk magyar címe), és így legközelebb ha más is keresi, kiadja a Wikidata a találatok közt. ha valaminek nincs magyar szócikke, akkor is hozzá lehet írni egy magyar címkét, mert ha később megszületik a szócikk magyarul is, aki létrehozta a cikket, könnyebben megtalálja a hozzá való Wikidata-elemet.

A Wikidata egyébként olyan, mint egy nagy könyvtári adatbázis rengeteg "katalóguscédulája". Csak éppen nem kizárólag könyvekről (újságokról, szerzőkről) szól, hanem ezerféle más dologról. Minden szócikknek, témának, foglalkozásnak, keresztnévnek, településnek vagy más földrajzi elemnek és még kismillió dolognak van egy Wikidata katalóguscédulája, amit elemnek hívunk. Ezek az elemek mindig azon a nyelven mutatják az adatokat a látogatónak, amilyen nyelvre be van állítva a Wikidata. Így aztán akármilyen nyelvet beszélsz - vagy nem beszélsz - valószínűleg megtalálod, amit keresel. Ha pedig Wikidata elemet hozol létre, akkor neked kell gondoskodni arról, hogy más nyelven is szerepeljen a három, fejlécbe írható adat azlrt, hogy mások is megtalálják az általad létrehozott elemet. Én, ha nagyon ráérek, három nyelven adom meg a címkét: magyarul, angolul és azon a nyelven, amihez kötődik az elem.

Ugyan még csak az elejénél tartunk, de remélem ez érthető volt. Palotabarát vita 2018. november 29., 16:12 (CET)Válasz

Hú, de hosszú lett, ezt szántam rövid bevezetőnek, bocs Palotabarát vita 2018. november 29., 16:13 (CET)Válasz
@Palotabarát:Amit itt leírtál, nagyon jó alap lehet sok WD-val barátkozó számára: sokszor hiányoljuk a megfelelő "how-to" leírásokat: érdemes volna ezt publikálnod a Wikipédia névtérben, és bekötni a megfelelő helyekre. – EniPort eszmecsere eszmecsere 2018. november 29., 16:37 (CET)Válasz
EniPort kösz az elismerést, még várjunk vele kicsit, hgy tényleg érthető-e, meg még ki akarom egészíteni, de aztán persze, lehet belőle WP-lap.
Apród, jó, hogy létre tudtad hozni az egyértelműsítőket, de még egy "kategóriát" muszáj hozzáadni, úgy lesz kész. Most ugyanis csak mi magyarok tudjuk, hogy egyértelműsítő lapnak a Wikidata eleméről van szó, de ha beletesszük ezt a "kategóriát", akkor a világ összes wikipédistája tudni fogja, mert azok már le vannak fordítva, és mindenkinek azon a nyelven jelenik meg, amit beállított magának. Azért teszem a kategóriát idézőjelbe, mert ezt a Wikidatán valójában Propertynek, vagyis tulajdonságnak hívják. Fentebb írtam már hgy kell, de most képeket is készítettem róla, belinkelem ide, de hogy ne nyomja szét a vitalapod, csak linkként teszem be (így viszont egyenként rá kell kattintani). Szóval azt, hogy egyértelműsítő lapról van szó, így jelöljük:
  1. Fájl:Segítség a Wikidatához 1.jpg
  2. Fájl:Segítség a Wikidatához 2.jpg
  3. Fájl:Segítség a Wikidatához 3.jpg
  4. Fájl:Segítség a Wikidatához 4.jpg

Azt a linket, amire rá kell kattintanod, kisárgítottam a fenti képeken. Két wikidata elemről van szó:

  • Kurtizánok tündöklése és nyomorúsága (Q59316548) ezt csináltam meg, ez szerepel mintaként a képeken
  • (Q59286694) ezt légyszi csináld meg, csak éppen ne egyértelműsítő lap legyen, hanem "Wikimédia adminisztrációs kategória". Ha annyit bepötyögsz, hogy "Wikimédia a", a legördülő menüben felbukkan a kiválasztandó tulajdonság.

Ha készen van a (Q59286694), megpróbálhatod, hogy átállítod a Wikidata felületét valamilyen más nyelvre, és újratöltöd a lapot. Ha megnézed, a fejlécben nem lesz kitöltve a cím és a leírás, de a tulajdonság részen már azon a nyelven jelenik meg az elem, amire átállítottad a felületet. Így ha rábukkan egy külföldi Wikipédista, ő majd ki tudja tölteni a saját nyelvén (sőt egyébként néha robottal végig szoktak menni rajta, és kitöltögeti a gép a fejléc adatokat). Palotabarát vita 2018. december 1., 08:53 (CET)Válasz

@Palotabarát: Apród vita 2018. december 4., 22:17 (CET)Válasz

Ha megnézed, a fejlécben nem lesz kitöltve a cím és a leírás, de a tulajdonság részen már azon a nyelven jelenik meg az elem, amire átállítottad a felületet. Valóban: No label defined illetve No description defined, vagyis sikerült magyar nyelvről angol nyelvre átállítani a Wikidata felületét. Apród vita 2018. december 4., 22:03 (CET)Válasz

Eddig jutottam wikidatában:

Kedves Palotabarát!

Eddig jutottam wikidatában:

Elnézést, hogy ilyen lassan vontatottan csináltam meg. Apród vita 2018. december 4., 21:29 (CET)Válasz

@Palotabarát: Nem is tudom, hogy a fenti útmutatásokból kihagytam-e valamit. Apród vita 2018. december 5., 19:49 (CET)Válasz

Most már részben tudom, hogy még mindig nem voltam tökéletes, mivel a téti wikipédisták kategóriájánál egy botnak utánam kellett kiegészíteni: [1], de az idegen nyelveken való beírását a leírásnak nem is lettem volna képes még hét nyelven beírni. Apród vita 2018. december 5., 23:35 (CET)Válasz

@Palotabarát: Azóta a Kurtizánok tündöklése és nyomorúsága (egyértelműsítő lap) kapcsán az is kiderült számomra, hogy a wikidatában az egyértelműsítő lap címkéjében ne legyen benne az egyértelműsítő lap megjelölés: [2]. Apród vita 2018. december 15., 02:03 (CET)Válasz

Zenék

Az Adam78 adminválasztásáról ez a zene jut eszembe: Sorsok útvesztője főcímzenéje. Apród vita 2019. január 17., 16:31 (CET)Válasz
Maurice Ravel: Bolero Apród vita 2019. január 26., 17:10 (CET)Válasz
És mivel tél van: Antonio Vivaldi: Négy évszak - Tél. Apród vita 2019. január 26., 18:21 (CET)Válasz
What's Up (4 Non Blondes). Apród vita 2019. január 31., 03:55 (CET)Válasz
007 : James Bond : Theme. Apród vita 2019. február 2., 19:45 (CET)Válasz
Head Over Heels. Apród vita 2019. február 5., 03:46 (CET)Válasz
France Gall - Ella, elle l'a (Clip officiel). Apród vita 2019. február 14., 14:29 (CET)Válasz
Firestarter zeneszövege magyar fordításban Apród vita 2019. március 4., 13:33 (CET)Válasz
Musique Les Compères Apród vita 2019. március 9., 02:51 (CET)Válasz
Sorsok útvesztője filmzene 04. Apród vita 2019. március 14., 05:32 (CET)Válasz
Sorsok útvesztője filmzene 23. Apród vita 2019. március 14., 16:01 (CET)Válasz
Sorsok útvesztője filmzene 27. Apród vita 2019. március 14., 20:48 (CET)Válasz

Átnevezés vs tartalom átmásolása

Figyelj csak, többedszer futok bele abba, hogy egy szócikket nem átnevezel, hanem kimásolod a tartalmát, és beilleszted egy új szócikkbe ,most pl. ebbe: Wikipédia:Feljavításra váró cikkjelöltek/Momentum TizenX. Ez sajnos problémás, hiszen így a szócikk eredeti szerzője megállapíthatatlan, a közreműködők szintén, még a cikk keletkezésének ideje is kiesit. De a többi így készült cikkeddel is ugyanez a probléma: egyedül Te szerepelsz benne szerzőként, és a korábbi változtatások így eltűnnek a laptörténetből. Nem hinném, hogy ez lenne a célod (vagyis magadat szerepeltetni szerzőként), egyszerűen csak kialakítottál egy rossz gyakorlatot, de ezen mindenképpen érdemes lenne változtatni. Szóval ilyen esetekben használd nyugodtan az átnevezés opciót, sajnos nincs olyan megoldás, ami ki tudná azt váltani, ez a tartalomátemelés pedig kifejezetten problémás. Palotabarát vita 2019. február 16., 12:40 (CET)Válasz

Vita:Szarvasmarha

Már megint megelőztél. Te milyen gyors vagy mostanában. Vigyor Gg. AnyÜzenet 2019. február 22., 10:43 (CET)Válasz

Szőnyi Magda

12.11-től nincs lezárva. Egyszerűen nincs két független forrás, mely feldolgozná az életét és a munkásságát. Újságok amikben cikket írt, de nem róla írtak. Mi a véleményed? Gg. AnyÜzenet 2019. február 23., 20:28 (CET)Válasz

Hírérték (média)

Szia!

Lehet, hogy meglepő, de indokolni tudom az azonnali sablont.

Nagyon sajnálom, de az egyetlen, kétséges nyelvhelyességgel megfogalmazott mondat sem érthető számomra. Szerkesztőtársunk - úgy gondolom -, megnézte az angol Wiki cikkét, aztán lefordítgatott néhány szót. Aztán nem tért vissza, tehát fogalmam sincs, mit akart ezzel a felsorolással kezdeni.

Egyáltalán: ez a "hírérték" miben különbözik fogalmilag a másik "hírértéktől"?

Ez így rosszabb, szerintem, mint nulláról újrakezdeni. Üdv.--Linkoman vita 2019. március 3., 18:50 (CET)Válasz

írtam neki.--Linkoman vita 2019. március 3., 21:39 (CET)Válasz

Sarkadi Zsolt

Szóval szíveden viseled? :D Nem mentjük meg? Elkezdtem, csak egyelőre eltévelyedtem. :D Gg. AnyÜzenet 2019. március 5., 11:36 (CET)Válasz

@Gg. Any: Közben látom Szilas megmentette a szócikket: Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Sarkadi Zsolt (újságíró). Apród vita 2019. március 15., 02:30 (CET)Válasz

Pontosítanék. Maradással lezárta. :D Gg. AnyÜzenet 2019. március 15., 10:00 (CET)Válasz

Pilóta keksz

Szia Apród! Te olyan dolgokat tudsz felkutatni, ami szinte nem is létezik. :D Ha esetleg lenne forrásod a Pilóta kekszről, nagyon örülnék neki. Tegnap végigtelefonáltam az országot, hogy a gyártól szerezzek valami anyagot ami közölhető, de egyelőre zsákutca. :( Csak elkezdtem megírni, mert az egyik járőr kért, hogy segítsek be a magyar ételekbe, de nagyon nem szeretek így szócikket írni. Még egyszer átkutatom újra az egész netet, de elég siralmas a helyzet. De ahogy a mondás tartja, minden rosszban van valami jó, legalább lesz saját képgalériám. Délután gondoskodok róla! Vigyor Szép napot, jó étvágyat! Gg. AnyÜzenet 2019. március 8., 12:24 (CET)Válasz

(Bár ez sokat nem tesz hozzá a Pilóta márkához, de úgy tudom a en:Hydrox volt az első ilyen szendvicskeksz 1908-ban. A en:Hardtack szócikkben alternatív névként megjelenik a "Pilóta kenyér" név is.) JSoos vita 2019. március 8., 14:48 (CET)Válasz

@JSoos: Ennyire nem kalandozhatok el, így is kitérek még majd pár sorral a gyár történetére is, már az sem igazán illik bele, de még az talán majd belefér. Nagyon köszönöm az információt! :D Gg. AnyÜzenet 2019. március 9., 09:05 (CET)Válasz

@Gg. Any: Ok, csak adalék a "sea-biscuit" -hez, mert így lehet nem mond sokat mindenkinek, mert a termékkategória inkább a szendvicskeksz mint ez (lásd még: en:Cookie#Classification). Amúgy van Győri Keksz Kft. szócikk, a történetet ott is lehet bővebben. JSoos vita 2019. március 9., 12:02 (CET)Válasz

@JSoos: Köszi mindent. Még egyelőre fogalmam sincs mi minden lesz benne. Tudom, hogy Győri Keksz Kft. szócikkünk van, igaz én a pilótát írom, de azért pár mondatban ott is próbálom előreláthatólag érinteni ezt is. Legalábbis úgy tervezem. :) Gg. AnyÜzenet 2019. március 9., 22:10 (CET)Válasz

@Gg. Any: Amit segíteni tudok:

Narancsos és citromos? Soha nem láttam ilyet. De fantasztikus vagy! Nagyon köszönöm! Még a legapróbb info is jól jön, mert nagyon bajban vagyok, annyira kevés hozzá a használható forrás. Nagyjából azzal van tele a net, hogy hol kapható, meg mennyibe kerül. :( Képzeld családi csomagolással még a Tescoban sem kaptam tegnap. Bár mára már a Sparból lett. :D Még egyszer NAGYON köszönöm neked!! Szép napot! Gg. AnyÜzenet 2019. március 9., 09:01 (CET)Válasz

@Gg. Any: Szép estét kívánok!

Ó, én azt is láttam az infókból, hogy volt ahol már 1961-ben - vagyis egy évvel azután, amikor is állítólag elkezdték a gyártását - a hiánycikkek között sorolták fel a Pilóta kekszet, úgyhogy nemcsak te találtál rá nehezen a Pilóta kekszre 2019-ben: a lisztes áru ellátás sem kielégitő, mert ebben a cikkcsoportban is előfordul hiánycikk. A Fűszért a megrendelésekre sok esetben nem tudja kiszállítani a pilóta kekszet; specialitét, csókos-csókot., babapiskótát, tavaszi parány--t , barackmagot, és még több minőségi lisztes árut. (félkövér kiemelés tőlem, hogy kihangsúlyozzam a lényeget): MSZMP Eger Városi Bizottsága Végrehajtó bizottsági ülései (XXXV-29-3) 1961. március. 24.85. ő. e. (3. doboz) • Végrehajtó bizottsági ülés jegyzőkönyve • 1961. III. 24.

Azt hogy ez helyi jellegű probléma volt-e vagy máshol is akadozott az ellátás, nem tudom. Mint ahogy az alábbi esetekben sem tudom.

1971-ben a Dunántúli Naplóban hiánycikknek írták: Nem szállít eleget az édesipar a finomabb ömlesztett, úgynevezett lisztesárukból. A boltokban csak elvétve lehet Pilóta kekszet, győri édeskekszet, csokoládés parányi, „barackmagot” kapni. (Gyorsjelentés az áruellátásról : Bőséges az ellátás alapvető élelmiszerekből. Dunántúli Napló. 1971. feb. 26.)

És 1977-ben a Dunántúli Naplóban is hiánycikknek írták: S végül a hiánycikkekről: gyenge az ellátás a finomabb édesipari teasüteményekből, mint például a Budapest teasüteményböl, a pilóta kekszből, a mártott vaniliás karikából. (Elégtelen. Dunántúli Napló. 1977. nov. 21.)

Bár mára már a Sparból lett. Ez itt a reklám helye, ez itt a reklám helye, vásároljon mindent a SPAR-ban Vigyor! Apród vita 2019. március 12., 22:32 (CET)Válasz

@Apród: Mekkora troll vagy!! VigyorVigyor Jól megnevettettél! De tényleg így volt, még a Tescoban sem volt. :D
Annyira aranyos volt a kezdésed, hogy nekem máris az lett. Én is szép estét kívánok! Gg. AnyÜzenet 2019. március 12., 22:44 (CET)Válasz
Hálás köszönet a fantasztikus kutatómunkádért is! :D Gg. AnyÜzenet 2019. március 12., 22:54 (CET)Válasz

II. József

Hahó! Ez mi?? Ez a szerkesztő 2014.01.05-én szerkesztett utoljára. Miért írtál neki? Írj e-mailt, ha bánt valami. Szép estét kívánok! :-) Gg. AnyÜzenet 2019. március 14., 21:39 (CET)Válasz

@Gg. Any: Én részben arra reagáltam, hogy az egyik szerkesztő azt kérdezte II. József nevű szerkesztőtől, hogy melyik vagy te - miközben az illető évek óta nem szerkeszt. Másrészt pedig arra, hogy a régi szerkesztők egy része - én is - egyszerre csak azon veszi észre magát, hogy olyan szerkesztőktől erőlteti, hogy reagáljanak, akikről már az írás pillanatában tudja, hogy nem fognak reagálni arra, amit írnak neki (most soroljak hallgatag szerkesztőket :-)?)

És mégsem vagyok elkeseredett, mégpedig emiatt :-). Szép estét kívánok! Apród vita 2019. március 14., 21:52 (CET)Válasz

Így, hogy az előzményeket is tudom, megnyugodtam. További szép estét kívánok! :-) Gg. AnyÜzenet 2019. március 14., 22:01 (CET)Válasz

Halálesetek a közelmúltban - sablon

Szia! Kérlek, hogy a {{Kezdőlap aktualitásai}}(?) sablonban ne helyezz el olyan cikket, ami még építés alatt van. Köszi, Csurla vita 2019. március 15., 12:05 (CET)Válasz

@Csurla: Bocsánatot kérek ezért (legalább ezt is tisztáztuk, hogy a jövőben építés alatt levő szócikket ne tegyek ki a kezdőlap aktualitásai közé). Szép estét kívánok! Apród vita 2019. március 15., 18:09 (CET)Válasz

Semmi gond. - Csurla vita 2019. március 15., 18:22 (CET)Válasz

Re: Igazad van

:-) Tőlem nem kell elnézést kérned, benézted, én meg javítottam. Ennyi. Sajnos a Verdák 4-hez nem tudok mit mondani, szerintem ezt így törölni kéne a fenébe... - Gaja   2019. március 16., 00:08 (CET)Válasz

7.

Nagyon boldog 7. Wikiszülinapot kívánok! – WMXmessage 2019. március 16., 18:53 (CET)Válasz

Csatlakozom! SubIceMasTer Megbeszélés 2019. március 16., 21:29 (CET)Válasz

Én is nagyon boldog 7.-et!! :-) Gg. AnyÜzenet 2019. március 16., 21:55 (CET)Válasz

És én is!--Linkoman vita 2019. március 16., 22:09 (CET)Válasz

@WikimakerX:, @SubIceMasTer:, @Gg. Any:, @Linkoman:, köszönöm szépen, hogy gondoltatok rám :-)! Apród vita 2019. március 16., 23:30 (CET)Válasz

Could you translate it for me , please ?

Could you translate it in Hungarian , please ?

en:World Federation fo the Deaf (Siketek Nemzetközi Szövetség)

en:White cane (féher botall)

I need somebody to do this.

I do not speak enough Hungarian.

The president (elnök) of the World Federation of the Deaf is Colin Allen (Australia). The vice president (alelnök) is Joseph Murray (United States).

2.6.244.189 (vita) 2019. március 17., 18:10 (CET)Válasz

Could you translate it in Hungarian , please ?

en:World Federation fo the Deaf (Siketek Nemzetközi Szövetség)

en:White cane (féher botall)

I need somebody to do this.

I do not speak enough Hungarian.

The president (elnök) of the World Federation of the Deaf is Colin Allen (Australia). The vice president (alelnök) is Joseph Murray (United States).

2.6.244.189 (vita) 2019. március 17., 18:14 (CET)Válasz