„Credo BC 11” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Új oldal, tartalma: „A '''Credo''' egy magyar autóbuszmárka, amely 1999 óta létezik. A győri székhelyű Kravtex cégcsoport gyártja az autóbuszokat a mosonmagyaró…”
 
Infobox
1. sor: 1. sor:
{{Busz infobox}}
A '''Credo''' egy magyar [[Autóbusz|autóbuszmárka]], amely [[1999]] óta létezik. A győri székhelyű Kravtex cégcsoport gyártja az autóbuszokat a mosonmagyaróvári Kühne Zrt. és a Kravtex Kft. gyáregységeiben. A cég legfőbb vásárlói a hazai [[Volán Vállalatok|Volán]]-vállalatok, de 1-2 Credo buszt találhatunk magyar kézben is, illetve [[Oroszország]]<nowiki/>ban és [[Románia|Romániá]]<nowiki/>ban is.
A '''Credo''' egy magyar [[Autóbusz|autóbuszmárka]], amely [[1999]] óta létezik. A győri székhelyű Kravtex cégcsoport gyártja az autóbuszokat a mosonmagyaróvári Kühne Zrt. és a Kravtex Kft. gyáregységeiben. A cég legfőbb vásárlói a hazai [[Volán Vállalatok|Volán]]-vállalatok, de 1-2 Credo buszt találhatunk magyar kézben is, illetve [[Oroszország]]ban és [[Románia|Romániában]] is.





A lap 2019. február 13., 17:52-kori változata

Credo BC 11
Gyártási adatok
Gyártó
  • Kravtex
  • Kühne
A Wikimédia Commons tartalmaz Credo BC 11 témájú médiaállományokat.

A Credo egy magyar autóbuszmárka, amely 1999 óta létezik. A győri székhelyű Kravtex cégcsoport gyártja az autóbuszokat a mosonmagyaróvári Kühne Zrt. és a Kravtex Kft. gyáregységeiben. A cég legfőbb vásárlói a hazai Volán-vállalatok, de 1-2 Credo buszt találhatunk magyar kézben is, illetve Oroszországban és Romániában is.


A Credo BC 11 már Kravtex Kft. gyártmányválasztéka 1999-től 2005-ig csak 9,5 m és 10,7 m hosszú midibuszokat tartalmazott. A buszok az övvonalig rozsdamentes anyagból készültek, Iveco Tector típusú, 176 kW teljesítményű motorokkal szerelték őket. Elöl Rába 501 típusú, hátul Rába 106 típusú dobfékes futóművekkel rendelkeztek. Ezen buszoknak nem létezett alacsony padlós változata. A busz külsőleg, és belsőleg is nagyon hasonlít a Credo EC 11 típusú autóbuszra.